News

Cetățenii români, la cozi kilometrice în vama Kulata, între Bulgaria şi Grecia. Culoar separat pentru mașinile din UE, măsura elenilor

02.07.2020 | 16:03
Cetatenii romani la cozi kilometrice in vama Kulata intre Bulgaria si Grecia Culoar separat pentru masinile din UE masura elenilor
ADVERTISEMENT

Cetățenii români care au plecat spre Grecia cu mașina au întâmpinat mari probleme la granița acestei țări cu Bulgaria.

La vama Kulata, singurul punct de trecere al frontierei bulgaro-elene disponibil, aceștia au constatat că aceasta este blocată.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, în zonă s-au format cozi care s-au întins pe kilometri întregi, iar vacanța multor a început printr-o așteptare de coșmar pe șosea.

Cetățenii români, cozi kilometrice la frontieră dintre Bulgaria şi Grecia. S-a format culoar separat pentru mașinile din UE

Sute de românii care au plecat cu mașinile personale, joi dimineața, spre Grecia, s-au plâns pe rețelele de socializare că așteaptă cu orele să treacă la singurul punct de frontieră bulgaro-elen disponibil.

ADVERTISEMENT

La Vama Kulata, unicul punct de trecere deschis românilor între Bulgaria și Grecia, conaționalii spun că s-au format cozi care se întind pe patru sau chiar șase kilometri.

”Buna dimineata! La vama Kulata la 07:58 cozi intinse pe mai bine de 4 km. Fiind singurul punct terestru de trecere a frontierei era de asteptat sa fie asa aglomerat dar chiar nu mă aşteptam sa fie atit de aglomerat. Vom reveni cu detalii”, a scris o româncă pe un grup de Facebook dedicat celor care vor să îşi facă vacanţele în Grecia, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Soluția grecilor pentru fluidizarea traficului: Culoar separat pentru maşinile înmatriculate în UE

Problema românilor aflați de ore bune la cozile kilometrice de la Vama Kulata – Promachonas este pe cale de a se rezolva.

Conform sursei citate, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a discutat, joi, la telefon cu omologul grec Nikos Dendias pentru a soluţiona întârzierile înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă, odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Grecia, informează MAE, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

MAE a trimis un reprezentant al Consulatului General al României la Salonic la punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas pentru a acorda asistenţă cetăţenilor români. O primă măsură deja luată de Guvernul elen este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE.

”În ceea ce priveşte accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aştepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic”, au aratat reprezentanţii MAE.

Joi, FANATIK a stat de vorbă cu mai mulți turiști români aflați care au venit pe cale aeriană în Grecia. Aceștia au povestit cum a decurs procesul de testare și cum s-au comportat elenii. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT