Life

Cezar Ionașcu, fostul iubit al Ozanei Barabancea, pus la zid de feministe după ce a insultat-o pe Delia! Din ce face bani afaceristul

Cine este Cezar Ionașcu, bărbatul care a inflamat pe toată lumea cu atacurile la adresa Deliei și a femeilor care nu vor să nască? Centrul FILIA condamnă afirmațiile bărbatului.
19.10.2022 | 14:34
Cezar Ionascu fostul iubit al Ozanei Barabancea pus la zid de feministe dupa ce a insultato pe Delia Din ce face bani afaceristul
Cezar Ionașcu, fostul iubit al Ozanei Barabancea, pus la zid de feministe după ce a terfelit-o pe Delia / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cezar Ionașcu a indignat pe toată lumea cu afirmațiile sale despre femei, atacând-o pe Delia pentru că nu ar fi ”dispusă” să aibă copii. Declarațiile au ajuns în atenția Organizației Feministe FILIA, care a luat legătura și cu artista pentru a-i arăta tot sprijinul.

Cezar Ionașcu, atac fără precedent la Delia și la soțul artistei: ”Spune-i lui Răzvan să fie un pic mai bărbat”

Despre Delia, artista care, mai în glumă, mai în serios, explica motivele din spatele unei decizii care o privește doar pe ea, o decizie legată de faptul că nu își dorește o sarcină, Cezar Ionașcu a avut o serie de aprecieri dure.

ADVERTISEMENT

”Eu nu vreau femeie ca tine care nu vrea să facă copii. Eu, ca bărbat, am nevoie instinctiv, primordial, ca neamul meu să meargă înainte. Am nevoie ca tribul meu, în momentul în care eu îți dau sămânța ca femeie, să se înmulțească, să fie mare, puternic. Noi nu vrem femeie ca tine, Delia, niciunul dintre noi bărbații nu vrem femei din astea care spun asta. (…)

Genul ăsta de idei nici măcar nu-ți aparțin, sunt inoculate, ești nevinovată. Dacă părinții tăi gândeau cum gândești tu, tu erai în plus, tu nu existai. (…)

ADVERTISEMENT

Creezi un precedent foarte periculos, și așa lumea e slăbită. Lumea se bazează pe bărbat și femeie, pe acest cuplu puternic din care și tu ai ieșit. Așa că, revizuiește-ți un pic opinia și spune-i lui Răzvan să fie un pic mai bărbat și să-și dorească urmași pe care ovarele tale le pot aduce pe această lume”, spunea, pe TikTok, Cezar Ionașcu.

Centrul FILIA a contactat-o pe Delia după declarațiile lui Cezar Ionașcu: „Tocmai despre asta e magia maternității”

Centrul Filia a reacționat la declarațiile făcute de Cezar Ionașcu. Organizația care apără drepturile femeilor are un punct de vedere ferm. Ba mai mult, Centrul Filia a contactat-o pe Delia pentru a-i arăta susținerea. O va sprijini necondiționat dacă artista va dori să se adreseze Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

ADVERTISEMENT

„Respectăm și susținem dreptul femeii de a avea sau a nu vrea să aibă copii. Tocmai despre asta este magia maternității, ca fiecare femeie să aleagă ce vrea să facă și mai ales când să devină mamă. Nu statul trebuie să intervină. Nu influencerii sau alte persoane cu greutate în spațiul public.

Condamnăm afirmațiile făcute de domnul respectiv. Din păcate, în România există încă această stigmă pusă asupra femeilor. Femeile sunt văzute doar ca producătoare de copii. Noi asta promovăm, ca organizație, ca fiecare femeie să aleagă asupra propriului corp”, a declarat Andrada Cilibiu, pentru FANATIK, activistă pentru apărarea drepturilor femeilor.

ADVERTISEMENT

Întrebată dacă la nivel de organizație s-a luat o decizie cu privire la afirmațiile lui Ionașcu, dincolo de poziția publică evidentă, reprezentanta de la Centrul Filia a spus că se ia în calcul această posibilitate.

„Încă nu avem o decizie la nivel organizațional, însă este clar că această afirmație este una extrem de sexistă. Vom comunica ce hotărâm pe plaformele noastre. Noi am contactat-o și pe Delia Matache. I-am transmis că îi suntem aproape, deschise spre o colaborare dacă va dori să meargă mai departe, chiar în cazul în care vrea să se adreseze la CNCD”, a completat Andrada Cilibiu.

Cezar Ionașcu, deranjat că i-a fost ștearsă postarea în care o ataca pe Delia

Cezar Ionașcu a dezvăluit, pe contul său de Instagram, că este siderat de faptul că Facebook a luat decizia să îi șteargă postarea în care o ataca pe Delia pentru că artista a decis să nu facă copii.

”Da, rețeaua l-a șters la plângeri adresate din public. 2 lei sifonuuuu’, 2 lei sifonuuuu’!!! Cine mai ia, cine mai vrea??”, scrie el pe Instagram, alături de un alt text: ”Eu apărând ideea de Viață, ea susținând ideea de Neviață. Dar, nah, fiecare are dreptul la părerea lui. Până la dispariția vieții”.

Dacă Facebook a șters video-ul în care Delia este atacată de un bărbat pe tema sarcinii, nu același lucru s-a întâmplat pe rețeaua TikTok sau Youtube. Iar pe Instagram, Cezar Ionașcu revine cu declarații ”nervoase” la adresa cântăreței.

”O femeie mai puțin femeie. Pe care, în fapt, eu, bărbat, nu pot să o vreau vreodată. Later edit: Geniale comentariile la duetul despre femeia-mama, apropo de spusele Deliei.

Dragi bărbați, comentariile la această postare sunt locul ideal unde puteți identifica, cunoaște, defini (și evita) FEMEILE CĂPUȘĂ, ce au ca stindard în viață conceptele exprimate de profile publice gen Delia. Lecția: feriți-vă de ele! Dăunează grav sorții bărbătești”, a mai noatat pe contul său de socializare Cezar Ionașcu.

Cine este Cezar Ionașcu?

Cezar Ionașcu se prezintă ca fost avocat, dedicat în ultimii ani serviciilor de mentorat pentru bărbați. Spune, despre sine, că îi învață pe bărbați cum trebuie să se comporte ca masculi alfa în societate. „Am stat față-n față cu sute de bărbați arătându-le calea cea dreaptă, calea excelenței – de la simpla prezență pe scena vieții până la interacțiunea cu femeia din viața lor”, spune Cezar Ionașcu pe site-ul lui. El este și autor al unor cărți în care se prezintă ca mentor și dă sfaturi bărbaților despre ceea ce consideră el că definește masculinitatea.

Acum zece ani, Cezar Ionașcu a apărut în viața publică la brațul Ozanei Barabancea, despărțirea lor având loc după doar nouă luni de relație, jurata de la Te Cunosc de Undeva acuzându-l de infidelitate. În 2017, Cezar Ionașcu s-a căsătorit cu Oksana, cei doi având împreună și copii.

Cezar Ionașcu are nenumărate firme

FANATIK a descoperit că Cezar Ionașcu, fostul iubit al Ozanei Barabancea și ”instructor” de masculinitate, are o mulțime de firme, de companii, majoritatea lor fiind axate pe activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management sau activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă.

Din cele 14 firme pe care Cezar Ionașcu le are înregistrate, cinci sunt inactive fiscal. Restul nu au depus bilanțul fiscal pentru anul 2021. Din cifrele publice, Cezar Ionașcu nu a raportat profituri care să impresioneze, bărbatul având însă, în ultimii ani, cifre de afaceri bunicele, dar profituri aproape inexistente.

ADVERTISEMENT