Life

Cezar Ouatu și Angela Gheorghiu, în doliu după moartea lui Radu Lupu: “Un geniu muzical de neîntrecut”

Cezar Ouatu şi Angela Gheorghiu au transmis mesaje de condoleanțe după moartea pianistului Radu Lupu, care a încetat din viață la vârsta de 76 de ani.
19.04.2022 | 09:09
Cezar Ouatu si Angela Gheorghiu in doliu dupa moartea lui Radu Lupu Un geniu muzical de neintrecut
Cezar Ouatu și Angela Gheorghiu, mesaje de condoleanțe după moartea lui Radu Lupu. Ce au declarat. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Renumiții artiști de renume internațional nu au trecut cu vederea trecea în neființă a celebrului pianist premiat cu Grammy. Cei doi au lăsat postări emoționante în care și-au exprimat durerea și suferința după moartea lui Radu Lupu.

Cezar Ouatu și Angela Gheorghiu, mesaje de condoleanțe după moartea lui Radu Lupu. Ce au declarat

Cezar Ouatu și Angela Gheorghiu au aflat vestea nefericită legată de regretatul muzician și compozitor, care locuia de ani buni în Elveția. Artistul este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanți din generația sa.

ADVERTISEMENT

„Am senzația uneori că asemenea valori sunt nemuritoare uitând de fapt că suntem doar niște muritori de rând, dar totuși cu un mare avantaj și anume acela de a moșteni operele lor muzicale! 

Odihnă veșnică, Maestre Radu Lupu! Un mare pianist român al omenirii! O sursă de inspirație pentru noi toți”, este mesajul plin de tristețe transmis de Cezar Ouatu pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, Angela Gheorghiu a declarat că îl va păstra mereu în sufletul ei pe regretatul pianist, care a murit la vârsta de 76 de ani. Cântăreața de operă a dezvăluit că a avut parte de clipe frumoase alături de Radu Lupu, cu care are și poze.

„Sunt profund întristată de trecerea în neființă a legendarului pianist și a dragului meu compatriot, Radu Lupu. A fost minunat să fi petrecut momente superbe alături de Radu de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

Va rămâne un artist sublim și unic, prea puțin cunoscut în România, dar un geniu muzical de neîntrecut al acestei lumi. Fie ca sufletul lui să se odihnească în pace, arta lui imensă va dăinui pentru totdeauna. Sincere condoleanțe soției sale”, a scris soprana în online.

Ministrul francez al economiei, mesaj după moartea lui Radu Lupu

Radu Lupu este recunoscut la nivel mondial, motiv pentru care ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a vorbit despre trecerea în neființă a regretatului pianist și compozitor român.

ADVERTISEMENT

„Sunt foarte întristat de moartea pianistului român Radu Lupu: a fost un om umil, unul dintre cei mai străluciți interpreți ai lui Schubert, datorită pianului său a fost la granița muzicii și tăcerii. Omagiu adus unui spirit european”, a transmis politicianul.

ADVERTISEMENT