Fotbal intern

Exclusiv / Miliardar neamţ la CFR? Paszkany: “Eu lui i-am vândut!”

UPDATE 20:55. Arpad Paszkany, fostul patron al celor de la CFR Cluj, a vorbit pentru FANATIK.RO despre informaţiile legate de preluarea clubului ardelean de către miliardarul neamţ Shira Schwartz....
18.02.2017 | 00:07
Exclusiv  Miliardar neamt la CFR Paszkany Eu lui iam vandut

UPDATE 20:55. Arpad Paszkany, fostul patron al celor de la CFR Cluj, a vorbit pentru FANATIK.RO despre informaţiile legate de preluarea clubului ardelean de către miliardarul neamţ Shira Schwartz.

Eu sunt la Viena. Este adevărat că am vândut ce mai aveam la CFR Cluj, dar eu i-am vândut domnului Băgăcean. Mai departe, nu ştiu ce se va întâmpla. Nu am negociat nimic cu domnul Schwartz. De acum, eu voi mai fi implicat la CFR doar emoţional. Toată viaţa va fi aşa, dar nu mai am nici o legătură cu investiţiile de acolo“, a spus Paszkany pentru FANATIK.RO.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

CFR Cluj îşi schimba patronul, la începutul lunii februarie! 62 la sută din acţiunile clubului aflat în insolvenţă erau cumpărate de Marian Băgăcean, un om de afaceri din Cluj. De fapt, în spatele acestuia s-ar afla un neamţ, Shira Schwartz, cu o avere estimată de 18 miliarde de euro, conform cotidianului Gazeta de Cluj.

Anunţul lui Mureşan

Insolvenţa nu a împiedicat formaţia ardeleană să obţină rezultate, astfel că, la un moment dat, preşedintele Iuliu Mureşan anunţa că ţinta este chiar titlul! Iar micşorarea salariilor fotbaliştilor nu a condus la nemulţumiri, aşa cum s-a întâmplat, de regulă, în astfel de situaţii la alte echipe. De aceea, CFR şi-a păstrat nucleul de jucători şi a făcut o impresie excelentă în Liga 1, argumentată şi de rezultate.

La începutul lui februarie, numele lui Marian Băgăcean se auzea pentru prima dată în lumea fotbalului! Devenea noul patron al ardelenilor. Declara că are intenţii serioase cu CFR! Şi că este dispus să bage, pentru început, 1,5 milioane de euro. ”Eu încă văd fotbalul din România ca pe o posibilă afacere. Încă se mai poate”, erau primele cuvinte ale afaceristului care avea o ţintă iniţială.

“În primul rând, ieşirea din insolvenţă. Asta este urgenţa noastră acum, iar din toamnă să fim în cupele europene. Într-o lună sau două vom ieşi. Din vară vom vedea, vor fi transferuri, voi discuta şi cu preşedintele Iuliu Mureşan şi vom vedea de ce este nevoie. El mi-a spus că este mulţumit de lotul actual. Ca si până acum, CFR a mers foarte bine pe un buget destul de redus. Dar nu cred că e importantă această chestiune. Eu am luat clubul, sunt majoritar, am plătit datorii”, a anunţat Băgăcean.

”Acum sunt investitor!”

Noul patron al CFR-ului a explicat apoi motivul pentru care a hotărât să facă pasul pe un domeniu pe care nu-l cunoaşte. “Este o oportunitate, vrem să salvăm clubul. Este un simbol pentru Cluj, are un palmares frumos. Este un bussines cu potenţial de profit. În momentul de faţă, titulatura mea este de investitor. De aici încolo, vom vedea. Dacă şi domnul Mureşan va dori să-şi păstreze titulatura, categoric nu va pleca. În momentul de faţă, nu vom schimba nimic, nici antrenor, nici conducere. Oamenii pe care-i voi aduce vor face echipă cu domnul Mureşan”, a spus Băgăcean.

Este pionul afaceristului german?

Potrivit unor informaţii ale Gazetei de Cluj, Marius Băgăcean este doar un pion împins, iar omul cu banii se numeşte Shira Schwartz, un miliardar german.

Schwartz a acceptat să cumpere creanţele de cinci milioane de euro ale CFR şi s-a întâlnit cu Iuliu Mureşan şi cu ceilalţi acţionari, joi seara, atunci când a decis să ia clubul.

De altfel, Iuliu Mureşan a tot anunţat în ultimele luni că se află în negocieri pentru aducerea unui investitor care ar scoate clubul din insolvenţă şi l-ar reforma cu investiţii majore. Îl găsise şi îl anunţase, Marian Băgăcean! Care a preluat pachetul majoritar de acţiuni, după ce a plătit 4,5 milioane de lei în conturile clubului.

A cumpărat la jumătate de preţ!

Doar că banii au venit din conturile lui Shira Schwartz, iar Băgăcean ar urma să se ocupe doar de contabilitatea firmei şi nicidecum să fie el patronul clubului. Un rol important în tranzacţie l-a avut Neluţu Varga, un cunoscut om de afaceri din Cluj, pe care Băgăcean l-a consultat şi care se va ocupa şi el de contabilitatea clubului.

Marian Băgăcean a cumpărat, la jumătate de preţ, creanţele CFR Cluj de la Pop Puşcaş şi de la alţi afacerişti faţă de care clubul de fotbal acumulase datorii. Spre exemplu, Puşcaş, care avea o creanţă de aproximativ 200.000 de euro la CFR Cluj, i-a vândut-o lui Băgăcean cu 100.000 de euro.

”Nu contează cine e în faţă sau în spate, Băgăcian este investitor”, a punctat Iuliu Mureşan, preşedintele clubului.

11,65 milioane de euro valorează lotul echipei CFR Cluj

3 titluri de campioană are CFR în palmares

4 cupe ale României a câştigat CFR Cluj