Fotbal intern

S-a stabilit data la care se anunţă decizia depunctării FCSB: “Mergem la TAS”

Sa stabilit data la care se anunta decizia depunctarii FCSB Mergem la TAS

UPDATE.

A fost stabilită data la care va fi anunţată decizia în plângerea depusă de CFR Cluj pentru depunctarea FCSB-ului, 9 mai. Tot atunci va fi judecat şi memoriul depus de FCSB pentru depunctarea CFR-ului.


UPDATE. 

Avocatul FCSB, Dan Idița, a precizat că se aşteaptă la un răspuns al Comisiei până la finalul campionatului. El susține că FCSB va lua în calcul să meargă inclusiv la TAS, daca nu va fi mulţumită de modul în care vor fi soluţionate cele două plângeri.

“Rămâne să se pronunţe săptămâna viitoare. Nu avem emoții. Săptămâna viitoare se judecă plângerea FCSB. În plângerea CFR-ului a ramas în pronunţare, iar la plângerea noastră s-a dat termen pentru că abia azi s-a depus întampinarea. Probabil ca se va da un răspuns până se termină campionatul. Din punctul nostru de vedere, dacă suntem nemulţumiţi, o să mergem până la TAS, a declarat avocatul FCSB, Dan Idiţa, la finalul audierilor, pentru Telekom Sport.


Update

. Plângerea facută de CFR Cluj împotriva FCSB-ului este în pronunţare. În schimb, cea facută de echipa lui Gigi Becali are termen stabilit pentru săptămâna viitoare.


CFR a cerut depunctarea FCSB-ului, iar membrii Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au anunţat că vor lua o decizie cu privire la memoriul depus de oficialii din Gruia în cursul zilei de miercuri, 2 mai.

CFR Cluj a cerut depunctarea FCSB-ului, după ce ardelenii au avut două acuzaţii la adresa rivalei din Liga 1 Betano. Oficialii echipei din Gruia susţin că înaintea unui meci disputat de cele două echipe, Gigi Becali a făcut declaraţii xenofobe la adresa clujenilor.

CFR a cerut depunctarea FCSB-ului pentru că Gigi l-a contactat pe Petrescu

Cea de-a doua acuzaţie a celor de la CFR Cluj este mult mai gravă. Aceştia susţin că oficialii lui FCSB l-au contactat pe Dan Petrescu, antrenorul echipei din Cluj, înaintea unui meci direct, lucru recunoscut de Gigi Becali pentru FANATIK.RO – vezi detalii.

Becali vrea să el suspendarea CFR-ului

La rândul lor, oficialii de la FCSB au făcut o plângere la Comisia de Disciplină a FRF împotriva lui Dan Petrescu şi CFR-ului. “Roş-albaştrii” cer depunctarea clujenilor din cauza declaraţiilor date de antrenorul din Gruia, precum şi suspendarea acestuia pe o perioadă de 16 etape, dar şi o amendă de 300.000 de lei – vezi detalii aici.

Iată ce apare în regulamentul la care apelează oficialii CFR-ului:

În articolul 52, punctul 5 din Regulamentul Disciplinar, legat de “Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului”, se precizează că astfel de abateri ar putea duce până la suspendări între 6 și 12 luni pentru oficiali și penalități sportive de la 5.000 la 300.000 de lei; În plus, “clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară”.