Fotbal intern

CFR aşteaptă la Cluj echipa la care a debutat Ibrahimovic! Cine sunt pericolele!

19.06.2018 | 16:21
CFR asteapta la Cluj echipa la care a debutat Ibrahimovic Cine sunt pericolele

CFR aşteaptă la Cluj în al doilea tur preliminar al Champions League echipa la care a debutat Zlatan Ibrahimovic. De altfel acesta este şi oraşul în ale cărui ghetouri a copilărit starul suedez. Malmo FF reprezintă cel mai titrat club din Suedia. Are 23 de titluri de campioană şi 14 Cupe, iar în perioada ultimilor şase ani nu a ieşit campioană doar în 2015.

În acest moment însă echipa care joacă în alb şi bleu, precum Lazio sau Celta Vigo, străbate o perioadă neaşteptat de dificilă. După consumarea a 12 meciuri din actuala ediţie de campionat Malmo ocupă incredibil abia locul 10, cu 15 puncte, la 11 lungimi de liderul surpriză Hammarby. Echipa comite foarte multe erori defensive, iar în atac a reuşit doar 15 goluri, mult sub media precedentelor ediţii.

CFR aşteaptă la Cluj o fostă finalistă a Cupei Campionilor în 1979

Malmo are 21 de prezenţe în cupele europene şi a cunoscut momentul de apogeu în 1979, când s-a jucat una dintre cele mai neaşteptate finale din istoria Cupei Campionilor Europeni, Malmo – Nottingham Forest. Englezii au câştigat cu 1-0. Stadionul din Malmo a suferit mai multe transformări, ultima în 2009

CFR așteaptă la Cluj echipa la care a debutat Zlatan Ibrahimovic. Malmo FF e cea mai titrată echipă din Suedia

În prezent antrenorul echipei este experimentatul tehnician german Uwe Rossler, iar lotul echipei îl are drept jucător emblemă pe fostul internaţional suedez Markus Rosenberg, care este căpitanul echipei şi a jucat mulţi ani în Bundesliga.

Chiar dacă a ajuns la 35 de ani, Markus Rosenberg va fi unul dintre jucătorii periculoşi pentru defensiva campioanei României. Atacantul a marcat şase goluri în cele 18 meciuri jucate în actualul sezon din prima ligă a Suediei. Fostul internaţional suedez face pereche în ofensivă cu Carlos Strandberg. Atacantul de 22 de ani a marcat şase goluri în 17 partide. Cei doi sunt cei mai buni marcatori ai lui Malmo în toate competiţiile disputate în acest sezon.

Lasse Nielsen şi Oscar Lewicki sunt cei mai valoroşi jucătorii ai echipei antrenate de Uwe Rosler. Ambii fotbalişti sunt cotaţi la 1,5 milioane de euro de site-ul transfermarkt.com. Întreg lotul campioanei Suediei este cotat la 13,88 milioane de euro, conform aceluiaşi site. Lotul lui Malmo are o medie de vârstă de 26,5 ani.