News

CFR Călători a pus în circulație trenul București – Istanbul. Cât costă un bilet spre Turcia

CFR Călători anunță că a pus în circulație trenul București - Istanbul, pe lângă alte 30 de trenuri care merg spre destinații spre litoralul românesc și cel din Bulgaria.
17.06.2024 | 10:29
CFR Calatori a pus in circulatie trenul Bucuresti  Istanbul Cat costa un bilet spre Turcia
CFR Călători a pus în circulație trenul București - Istanbul. Cât costă un bilet spre Turcia
ADVERTISEMENT

Trenurile sunt numite ”România” și vor circula vara aceasta, zilnic, la Istanbul, Varna și Sofia, printre alte destinații. Trenurile vor circula zilnic în perioada 14 iunie – 14 octombrie 2024, până spre finalul sezonului estival. Este vorba despre o linie directă între București și Istanbul / Halkali, Varna sau Sofia, dar și retur.

CFR Călători a pus în circulație trenul București – Istanbul

Biletele au fost deja puse în vânzare online, astfel că cei interesați de o vacanță în Turcia cu trenul pot deja să-și achiziționeze un astfel de bilet. Așadar, conform anunțului oficial al CFR Călători prețurile diferă în funcție de destinație. Important de reținut, acestea sunt chiar decente comparativ cu un bilet de avion.

ADVERTISEMENT

Așadar, trenurile spre Istanbul vor fi două la număr. Mai exact Trenul internațional “România” 461 (461/ 465/ 493/ 12504): București Nord (plecare 10:47) – Istanbul/Halkali (sosire 06:34) și trenul internațional “România” 460 (12503/ 492/ 464/ 460): Istanbul/Halkali (plecare 20:00) – București Nord (sosire 17:17). Prețul unui bilet pentru o persoană este de 56 de euro la vagon cușetă cu 4 locuri, dus.

Cât despre trenurile spre Varna, acestea sunt trenul internațional “România” 461 (461/ 2615): București Nord (plecare 10:47) – Varna (sosire 20:55) și trenul internațional “România” 460 (2612/ 460): Varna (plecare 07:45) – București Nord (sosire 17:17). În acest caz prețul unui bilet este de 31 de euro la clasa a 2-a, pentru o persoană, dus.

ADVERTISEMENT

Trenurile care vor pleca spre Sofia sunt trenul internațional “România” 461: București Nord (plecare 10:47) – Sofia (sosire 20:21) și trenul internațional “România” 460 (2611/ 460): Sofia (plecare 07:00) – București Nord (sosire 17:17). Și aici prețurile sunt 32 de euro la clasa a 2-a.

CFR Călători pune în funcțiune peste 60 de trenuri spre litoralul românesc

Trebuie menționat că biletele pot fi achiziționate cu anticipație de până la 90 de zile, din orice stație și agenție de voiaj CFR Călători sau online pe site-ul oficial CFR Călători. Atenție! În momentul achiziționării biletului trebuie bifată fie opțiunea de ridicare din gară a biletului, fie cea de livrare prin curier. Așadar nu există tichete virtuale.

ADVERTISEMENT

Totodată, CFR Călători anunță că pentru călătoriile în Bulgaria sau Turcia poate fi utilizată oferta Interrail, biletele fiind disponibile la casele de bilete din stațiile și agențiile cu vânzare în trafic internațional. O altă veste bună pentru români e că CFR Călători a anunțat că a introdus spre mare 30 de trenuri care vor pleca din Gara de Nord spre litoral.

Plecarea trenurilor va fi la fiecare 60 de minute, iar durata unei călătorii va fi de 2 ore și 20 de minute. Costul unui bilet din București spre litoralul românesc va fi de 78 de lei pentru clasa a II-a și 115 lei pentru clasa I. Exceptând aceste 30 de trenuri spre litoral, din Capitală, vor mai exista 36 de trenuri care vor pleca spre litoral din alte colțuri ale țării.

ADVERTISEMENT

O altă veste bună pentru cei ce și-au pierdut încrederea în CFR Călători e că în țara noastră a ajuns deja al doilea tren performant Alstom Coradia, un tren care poate circula chiar și cu 200 km/h dacă infrastructura îi permite. Tocmai de aceea, Ministerul Transporturilor lucrează de zor la mai multe linii de cale ferată din țară, în speranța că românii vor străbate distanța dintre marile orașe într-un timp record, mult mai rapid decât cu autoturismul.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a...
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a dat în judecată