Fotbal intern

CFR Cluj, 20 goluri din faze fixe în 28 de meciuri! Record excelent pentru formaţia lui Dan Petrescu

10.11.2019 | 17:05
CFR Cluj 20 goluri din faze fixe in 28 de meciuri Record excelent pentru formatia lui Dan Petrescu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost acuzată, în diverse rânduri, pentru jocul ei închis şi pentru faptul că îşi marchează majoritatea golurilor din faze fixe, Dan Petrescu fiind recunoscut drept un “artist” al pregătirii unor astfel de momente ale jocului. Numai că, pentru acest sezon, “acuzaţia” este doar în parte îndreptăţită. Într-adevăr, campioana României şi-a marcat aproape jumătate de goluri din faze fixe, însă are şi un procentaj ofensiv destul de bun: 51 de goluri în 28 de meciuri, asta în condiţiile în care 12 dintre aceste partide au fost în cupele europene. Recordul însă la astfel de momente ale jocului rămâne: 20 goluri din faze fixe în 28 de meciuri! Ultima reuşită a fost chiar joi, cu Rennes, golul victoriei marcat de Rondon. 

CFR Cluj, “regina fazelor fixe” în Casa Pariurilor Liga 1: 14 goluri în 15 etape!

CFR Cluj rămâne regina fazelor fixe în acest sezon. Formaţia lui Dan Petrescu a reuşit în Casa Pariurilor Liga 1 un record incredibil: în turul de campionat, cele 15 etape, a reuşit să marcheze de 14 ori din aceste momente ale jocului. E vorba de aproape jumătate din golurile totale ale echipei campioane, care a totalizat 35 de reuşite.

ADVERTISEMENT

Campionii României sunt lideri la acest capitol, fiind urmaţi de Viitorul Constanţa. Trupa lui Hagi stă şi ea destul de bine, cu 10 goluri marcate din faze fixe. Pe poziţia a treia se află Dinamo, “câinii” având 9 goluri din astfel de situaţii.

  • 14 goluri din faze fixe a marcat CFR Cluj în Casa Pariurilor Liga 1, din cele 35 de reuşite în total, în 13 etape
  • 6 goluri din faze fixe a reuşit CFR Cluj în Cupele Europene din 12 meciuri. În total, are 15 goluri 
  • 1 gol a marcat CFR Cluj din fază fixă în singurul meci al ei din Cupa României. Are 2 goluri în total
ADVERTISEMENT

Clujenii au lovit însă şi în Europa din faze fixe. E adevărat, aici la acest capitol intră mai mult golurile din penalty, pentru că apărările sunt mai greu de păcălit de “schemele” create de Petrescu. Totuşi, dacă e să luăm doar cifrele, acestea sună excelent: 5 goluri în 11 meciuri. Patru au fost însă penalty-uri (două transformate de Deac, unul de Culio şi unul de Omrani), iar două au venit după cornere (Omrani, în 1-0 acasă cu Maccabi și Rondon, în 1-0 cu Rennes). Şi în singurul meci din Cupa României, cel contra lui Botoşani, CFR-ul a lovit din fază fixă, Andrei Burcă înscriind după un corner unul din cele două goluri are campioanei.

Goluri din faze fixe în Europa CFR Cluj:

Astana – CFR 1-0
CFR – Astana 3-1 

CFR – Maccabi 1-0, gol Omrani după un corner al lui Deac
Maccabi – CFR 2-2- Culio, din penalty

CFR – Celtic 1-1
Celtic – CFR Cluj 3-4, Omrani, din penalty

CFR – Slavia 0-1
Slavia – CFR 1-0

CFR – Lazio 2-1, Deac din penalty
Celtic – CFR 2-0

Rennes – CFR, 0-1 Deac din lovitură liberă

CFR- Rennes 1-0, Rondon, după un corner executat de Deac