Sport

CFR Cluj a dat un tun financiar după al 5-lea titlu de campioană consecutiv. Câte milioane de euro pot intra în contul clubului

Campioana României CFR Cluj va încasa o sumă importantă de bani după câștigarea celui de al 5-lea titlu consecutiv. Veniturile vișiniilor ar putea deveni impresionante, în funcție de rezultatele din cupele europene.
16.05.2022 | 15:56
CFR Cluj a dat un tun financiar dupa al 5lea titlu de campioana consecutiv Cate milioane de euro pot intra in contul clubului
Bucurie clujeana dupa castigarea campionatului in urma meciului de fotbal dintre CFR Cluj si Universitatea Craiova, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul CFR Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, duminica 15 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Al cincilea titlu de campioană în Casa Pariurilor Liga 1 le va aduce o sumă considerabilă de bani celor de la CFR Cluj. Pe lângă milioanele de euro pe care le vor primi de la organizatorii întrecerii interne, feroviarii ar putea pune mâna pe o mică avere și de la UEFA.

Aproape 3,5 milioane de euro va încasa CFR Cluj din drepturile TV

CFR Cluj nu are o situație financiară roz. Cu datorii de ordinul zecilor de milioane de euro, noua campioană a României avea nevoie ca de aer de cel de al cincilea succes în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Numai din drepturile TV, CFR Cluj va încasa aproape trei milioane li jumătate de euro. Mare parte din această sumă a intrat deja în contul clubului.

850.000 de euro au încasat feroviarii din drepturile TV, după evoluțiile din prima parte a campionatului (sezonul regulat), la care se adaugă alte 2.640.000 de euro, pentru clasarea pe prima poziție la finalul sezonului în curs.

ADVERTISEMENT

Cumulat, acest lucru înseamnă 3.490.000 de euro. Însă, aceștia nu sunt singurii bani care alimentează contul clubului patronat de Neluțu Varga.

Dacă vor reuși să se califice în grupele Ligii Campionilor, oficialii CFR-ului își vor freca mâinile. Aproximativ 20 de milioane de euro este suma totală la care visează vișiniii.

ADVERTISEMENT

15,6 milioane de euro este bonusul pe care UEFA îl acordă echipelor calificate în faza grupelor Ligii Campionilor, la care s-ar putea adăuga încă 4,5 milioane de euro din market pool.

Vânzarea de bilete și produse promoționale, plus bonusurile oferite pentru fiecare punct obținut de participantele în faza grupelor ar aduce încă o sumă importantă.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă va intra în competiție încă din primul tur, CFR Cluj are avantajul de a fi cap de serie, cel puțin în primele două runde. Și prezența în fazele grupelor celorlalte două competiții continentale (Europa League și Conference League) sunt surse importante de venit.

Însă bonusurile în celelalte întreceri continentale sunt mult mai mici, comparativ cu UCL, lucru ce ar adânci și mai mult criza financiară a CFR-ului.

  • 26 de milioane de euro (aproximativ) reprezintă datoriile campioanei CFR Cluj
ADVERTISEMENT