CFR Cluj a evitat în ultimul moment depunctarea. Ce s-a întâmplat

Eduard Nicolae Popa   
în Casa Pariurilor Liga 1
06/09/2018, 17:44
CFR Cluj a evitat în ultimul moment depunctarea. Ce s-a întâmplat GALERIE FOTO
CFR Cluj a riscat depunctarea, după problemele financiare

CFR Cluj a fost aproape de o situație dezastruoasă în acest debut de sezon. Pe lângă eliminarea în playoff-ul Europa League, trupa antrenată de Toni Conceicao a fost aproape de o depunctare dintr-un motiv care ține mai mult de problemele de organizare de la club, după șocul suferit în urma dublei cu Dudelange.

Astfel, patronul Neluțu Varga a cerut o reducere imediată a cheltuielilor, iar printre măsurile care ar fi putut fi luate s-a numărat și renunțarea la echipa secundă a clubului, anunță prosport.ro. CFR Cluj 2 evoluează în Liga 3, iar în stagiunea precedentă s-au pompat ceva bani, întrucât Bogdan Mara a vrut să facă din echipa secundă un loc în care tinerii fotbaliști ai clubului să aibă meciuri bune în picioare. De altfel, după două etape din actualul sezon, echipa secundă a campioanei are 4 puncte acumulate şi ocupă locul 5 în Seria a 5-a, acolo unde lider este AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

De ce a riscat CFR Cluj să fie depunctat

Planurile finanțatorului CFR Cluj au fost însă încurcate de un articol din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF). Astfel, articoul 19 din ROAF, litera d, prevede următorul lucru: „În cazul în care echipa se retrage după ce s-a înscris oficial până la începerea sezonului competiţional sau dacă se retrage în timpul sezonului competiţional, va fi penalizată cu depunctarea de 9 puncte, echipa de nivelul superior a clubului de care aparţine echipa satelit”, scrie în ROAF.

Astfel, CFR Cluj își va păstra satelitul în Liga a 3-a până la finalul acestui sezon, dar bugetul pentru formaţia secundă va fi puternic diminuat. În ediţia trecută a Ligii 3, CFR Cluj 2 s-a clasat pe locul 8 din 15, la 30 de puncte de Universitatea Cluj, care a reuşit promovarea.

Câți bani a cheltuit Neluțu Varga în sezonul precedent?

Finanțatorul Neluțu Varga ar fi cheltuit o sumă importantă de bani pentru a obține performanțele din sezonul precedent. Cel puțin așa susține omologul său de la FCSB, Gigi Becali„Eu am vorbit doar de două ori cu Neluțu Varga. Am vorbit o dată un minut, în care mi-a zis . Cum pe toți? Pe toți, pe Mara, pe Copilu. Omul ăsta a băgat 30 de milioane de euro și credeți că nu înnebunește când i-a dat afară Dudelange? Nu îi iau apărarea că l-a dat afară pe Edi Iordănescu, dar să nu îl ia capul că l-a dat afară Malmo? Voi vă dați seama că a băgat 30 de milioane de euro într-un an? I-a dat lui Ioniță 20.000 pe lună și 200.000 de euro la semnătură”, a zis Becali miercuri seara.

În schimb, unul dintre acționarii campioanei, Marian Băgăcean a anunţat că finanţatorul Neluţu Varga râmăne lângă echipă: “Toni Conceicao este antrenorul echipei, nu am vorbit cu altcineva și nu vrem să mai înlocuim antrenorii de pe o zi pe alta. Asta nu ar face bine echipei. Conceicao pregătește meciul cu Steaua. Nu depinde rămânerea lui de rezultatul cu Steaua. Neluțu Varga ne-a ajutat cu bani la început, ne cunoaștem din copilărie, am fost colegi de școală generală. La CFR suntem mai mulți acționari și nu sunt probleme financiare”, a zis conducătorul ardelenilor.

Închide ×