Fotbal intern

CFR Cluj a forțat pista Florin Niță până în ultimul moment! Cine a fost intermediarul surpriză al campioanei. Exclusiv

08.04.2021 | 00:00
CFR Cluj a fortat pista Florin Nita pana in ultimul moment Cine a fost intermediarul surpriza al campioanei Exclusiv
ADVERTISEMENT

Florin Niţă şi-a prelungit contractul cu Sparta Praga, însă portarul echipei naţionale ar fi putut să se întoarcă în Liga 1. FANATIK a aflat că CFR Cluj a insistat pentru aducerea fotbalistului de 33 de ani, iar campioana României a apelat la un intermediar surpriză.

Din informaţiile FANATIK, oficialii lui CFR Cluj au forţat pista Florin Niţă până în momentul când jucătorul şi-a prelungit contractul cu Sparta Praga. Ardelenii au apelat la Alexandru Chipciu, fost coleg al portarului la FCSB şi la echipa pragheză, pentru a discuta cu ţinta campioanei României.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a pistonat pista Florin Niţă, însă portarul a ales continuitatea

FANATIK a aflat că Florin Niţă a intrat în vizorul lui CFR Cluj în condiţiile în care Giedrius Arlauskis a semnat până în vară, în timp ce Grzegorz Sandomierski mai are contract cu ardelenii până la finalul sezonului. Astfel, Cristi Bălgrădean ar rămâne singurul portar experimentat al campioanei pentru sezonul 2021-2022.

Chiar dacă la început părea un transfer pe care CFR Cluj îl va putea realiza, în condiţiile în care Florin Niţă devenea liber din vară, prestaţiile acestuia din ce în ce mai bune, la naţională şi la Sparta Praga, i-au convins pe cehi să-i ofere prelungirea contractului.

ADVERTISEMENT

Astfel, Florin Niţă ar urma să joace la Sparta Praga până în vara anului 2023, iar mutarea a fost lăudată de fanii echipei care ocupă locul 2 în prima ligă a Cehiei. “Era necesar să păstrăm un astfel de jucător” sau “Va fi o legendă a Spartei Praga”, au scris suporterii echipei imediat după anunţul oficial.

În startul sezonului, Florin Niţă era rezervă la Sparta Praga, însă şi-a câştigat postul de titular după etapa a 9-a din campionat. Evoluţiile de la naţionala României, unde a făcut două meciuri bune cu Germania şi Armenia, i-au consolidat cota în actualul sezon.

ADVERTISEMENT

Acum un an era dorit de Gigi Becali la FCSB

La finalul lunii mai 2020, FANATIK a anunţat în exclusivitate că Gigi Becali îi pregătise un salariu de 10.000 de euro pe lună dacă se întorcea la FCSB, însă cu o condiţie. Patronul “roş-albaştrilor” îşi dorea ca transferul să fie unul gratis, însă nu era prima oară când creiona o astfel de mutare.

Anterior, în februarie 2020, după ce Cristi Bălgrădean semnase cu CFR Cluj, FCSB a avut primele discuţii cu Florin Niţă. “Eu încerc să îmi fac treaba cât mai bine la Sparta Praga. Dar dacă cluburile se vor înţelege sunt şanse să vin”, declara Florin Niţă pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Florin Niţă s-a transferat de la FCSB la Sparta Praga în ianuarie 2018, după ce formaţia din capitala Cehiei a plătit 1.350.000 de euro. Pentru praghezi, portarul de 33 de ani a jucat 77 de meciuri, iar în 31 de partide a reuşit să închidă poarta echipei.

ADVERTISEMENT
Tags: