Sport

CFR Cluj a părăsit Europa cu buzunarele pline. Cu câți bani s-a ales campioana României pentru parcursul din Conference League

CFR Cluj a fost eliminată din Conference League după 0-0 pe teren propriu cu Lazio, însă campioana României părăsește competiția cu buzunarele pline.
24.02.2023 | 00:00
CFR Cluj a parasit Europa cu buzunarele pline Cu cati bani sa ales campioana Romaniei pentru parcursul din Conference League
Câți bani a încasat CFR Cluj după parcursul din Conference League. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost eliminată din play-off-ul Conference League de Lazio, scor 1-0 la general. În meciul retur de pe teren propriu, campioana României a remizat, scor 0-0 în fața formației antrenate de Maurizio Sarri. Grație parcursului din a treia competiție UEFA, CFR Cluj a încasat aproximativ 5,2 milioane de euro.

CFR Cluj a părăsit Conference League cu buzunarele pline. Campioana României s-a ales cu 5,2 milioane de euro

CFR Cluj a obținut cea mai mare parte din suma încasată datorită calificării în grupele UEFA Conference League, aproximativ 2,94 de milioane de euro. Cele 10 puncte, care au propulsat-o pe CFR Cluj pe locul 2 în grupă, i-au adus campioanei României în conturi încă 1,66 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Dan Petrescu a obținut 1,5 milioane de euro după victoriile cu Slavia Praga din grupe (2-0 și 1-0), dar și cu Ballkani (1-0), în timp ce remiza cu echipa din Kosovo a plusat cu 166.000 de euro. Totodată, locul doi în grupa G din Conference League din care a mai făcut parte și Sivasspor i-a adus lui CFR Cluj 600.000 de euro.

În cazul în care izbutea să o elimine pe Lazio și să se califice în optimile Conference League, CFR Cluj ar fi primit încă 600.000 de euro. Dan Petrescu a dat vina pe arbitru la finalul partidei de la Cluj. „Bursucul” a reclamat faza în care „centralul” a oprit jocul după o ciocnire între doi fotbaliști italieni.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a ratat prima pusă la bătaie de Neluțu Varga

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Neluțu Varga a decis să le ofere 200.000 de euro celor de la CFR Cluj dacă o vor elimina pe Lazio în play-off-ul Conference League. Ardelenii aveau misiunea de a întoarce scorul din meciul tur, când italienii s-au impus la limită după golul marcat de Immobile.

Nu s-a întâmplat așa, iar campioana României a ratat un bonus important din partea lui Neluțu Varga care a asistat din tribune la meciul tur de pe „Stadio Olimpico”. Meciul cu Lazio a fost cel cu numărul 100 pentru CFR Cluj în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Campioana en-titre din SuperLiga este doar a treia echipă din România care atinge această bornă după Steaua (n.r. FCSB) și Dinamo. Prima apariție în competițiile europene a avut loc în 2007, când echipa finanțată de Neluțu Varga a jucat în preliminariile Cupei UEFA.

Dan Petrescu, vehment la adresa „centralului” Felix Zwayer: „Ne-a lipsit norocul și un arbitru inspirat”

După eliminarea din Conference League, Dan Petrescu a pus din nou în balanță diferența de valoare dintre CFR Cluj și Lazio. Ulterior, „Bursucul” și-a mutat tunurile spre arbitrul german, Felix Zwayer. „Ne-a lipsit norocul și un arbitru inspirat, nu ai voie să dai fault când am scăpat 3 contra 1, după ce doi jucători de la Lazio s-au dat genunchi în genunchi.

ADVERTISEMENT

N-am ce să le reproșez băieților, chiar au jucat bine, m-am bucurat și pentru că au venit fanii la meci. Ar fi fost o victorie fantastică pentru noi, dar chiar și-așa, cred că am făcut o partidă foarte bună în seara asta. A jucat aproape aceeași echipă care a jucat și la Salernitana.

Am stat foarte bine în teren, ne-am creat ocazii. Lazio e o echipă care, dacă nu va avea multe accidentări, va câștiga competiția. La început de meci nu eram așa de convins, dar chiar am crezut că vom câștiga la finalul primei reprize. Chiar cred că meritam să câștigăm pentru atitudine?”, a declarat Dan Petrescu, la finalul partidei.

ADVERTISEMENT