Fotbal intern

CFR Cluj a realizat a treia mutare a verii! Mihai Stoica a ieșit la atac după ce Andrei Burcă a semnat. “Iftime l-a sunat pe Becali!”

08.06.2019 | 19:53
CFR Cluj a realizat a treia mutare a verii Mihai Stoica a iesit la atac dupa ce Andrei Burca a semnat Iftime la sunat pe Becali

Oficialii clubului CFR Cluj au realizat a treia mutare a verii și au adus un jucător care în iarnă a fost dorit și de Gigi Becali la FCSB. Campioana Ligii 1 Betano se întărește pentru sezonul viitor în care are ca obiective păstrarea titlului în Gruia și intrarea în grupele unei competiții europene. Deși Dan Petrescu a cerut câteva transferuri pentru a reușit această performanță, ardelenii au mai probleme financiare și nu vor să aducă jucători pe sume mari.

UPDATE, ora 19.50. Mihai Stoica, directorul sportiv de la FCSB, a ieșit la atac după ce Andrei Burcă a lăsat să se înțeleagă că a refuzat să meargă la vicecampioana României pentru a ajunge sub comanda lui Dan Petrescu la CFR Cluj. Mai mult, oficialul roș-albaștrilor susține că Valeriu Iftime a discutat cu Gigi Becali joi seara în ceea e îl privește pe Andrei Burcă, dar latifundiarul nu a dorit să îl transfere.

“Niciodată n-am divulgat ce se întâmplă în culise, dar – din respect pentru fotbaliștii nostri – mă văd silit să o fac. Patronul FC Botoșani l-a sunat joi seara în jurul orei 19.30 pe Gigi Becali și l-a întrebat dacă e interesat de Burcă. Gigi, după ce s-a consultat cu mine și, separat, cu Bogdan Andone, l-a informat pe Valeriu Iftime că nu suntem interesați de acest fotbalist, nu pentru că n-ar fi un jucător valoros, ci pentru că Planic (unul dintre cei 4 căpitani ai FCSB), Filip (altul dintre cei 4 căpitani ai FCSB), Bălașa (24 ani, cu prezențe în echipa națională în actuala ediție de Nations League) și Cristea (24 ani, care face parte din lotul echipei naționale acum) ne acoperă poziția respectivă. Deci n-avem cum să fim refuzați din moment ce n-am înaintat vreo ofertă. Vacanță plăcută și numai bine”, a scris Mihai Stoica pe contul său de Facebook.

Mesajul postat de Mihai Stoica pe pagina lui de Facebook

UPDATE, ora 16:49. Impresarul lui Andrei Burcă, Florin Vulturar, a vorbit pentru FANATIK despre transferul fotbalistului la CFR Cluj: “Cluburile s-au înțeles, rămâne acum să se înțeleagă și jucătorul la contract cu cei de la CFR Cluj. Trebuie să facă vizita medicală, apoi putem spune că e ok. Când va fi totul finalizat, Cfr Cluj va anunța oficial transferul. Probabil înainte de plecarea în cantonamentul din Austria”


UPDATE, ora 15.25. Andrei Burcă a explicat de ce a refuzat FCSB și a ales să semneze cu CFR Cluj. “De ce am ales CFR? Pentru că așa am simțit, iar ce mi-a spus inima am alaes. Merg la campioana României și sunt foarte fericit că cei de acolo m-au dorit. Mai sunt de pus câteva detalii la punct, dar în mare măsură m-am înțeles cu CFR. Nu mi-a fost frică de Steaua și nici de ce au pățit colegii mei acolo. Fiecare își alege drumul în viață așa cum crede, iar eu am decis să merg la CFR Cluj. Cred că am luat decizia cea mai bună și eu cred că e cel mai bine pentru mine în viață. Nu m-a speriat nimeni de la Steaua, așa am considerat eu că e mai bine. Ce au pățit foști colegi de ai mei acolo nu pt să comentez, pentru că nu ar fi corect”, a spus Andrei Burcă pentru gsp.ro.


CFR Cluj a realizat a treia mutare a verii

După ce transferurile fotbaliștilor Luis Aurelio și Mario Rondon de la Gaz Metan Mediaș, anunțate de FANATIK, au fost confirmate, CFR Cluj a realizat și a treia mutare în această vară. Ardelenii l-au transferat pe fundașul Andrei Burcă de la FC Botoșani, jucător despre care FANATIK a anunțat încă de la mijlocul lunii mai că se află în atenția campionilor. Mai mult, urmează să se realizeze şi venirea lui Mike Cestor, anunţat în exclusivitate tot de FANATIK.

”A semnat deja cu CFR și a plecat la Cluj. Este cel mai prost transfer pe care l-am făcut vreodată! Mi-e rușine să spun suma. E sub 200.000 de euro! Nu avem nici procente dintr-un viitor transfer. Jucătorul s-a înțeles cu CFR Cluj și după aceea a venit și mi-a zis că trebuie să-i dau drumul, să nu-i stric viitorul”, a declarat patronul formației FC Botoșani, Valeriu Iftime.

Andrei Burcă în duel pentru balon cu Platini în meciul FC Botoșani – Poli Iași

”Sunt foarte supărat”

”Mi-a zis că trebuie să semnez actele de transfer acum, că altfel nu-l mai ia CFR-ul. Îmi pare rău că-l dau pe Burcă pe o sumă așa mică! Erau discuții și cu echipe din străinătate, dar impresarul a vrut să-l ducă la Cluj. Sunt foarte supărat”, a mai spus Valeriu Iftime pentru gsp.ro în legătură cu transferul fundașului central Andrei Burcă la campioana CFR Cluj.

Andrei Burcă, în vârstă de 26 de ani, este cotat în acest moment de site-urile de specialitate la 750.000 de euro. El a ajuns la FC Botoșani în vara anului 2016, iar în acest sezon a fost căpitanul echipei, evoluând în 37 de meciuri în care a reușit un gol și o pasă decisivă. Înainte de a ajunge la gruparea patronată de Valeriu Iftime, fundașul central a mai jucat la Aerostar Bacău și SC Bacău.