Fotbal intern

CFR Cluj a refuzat să-l vândă pe Mihai Bordeianu, dar Al-Quadisiya a plătit clauza de reziliere. „Negocieri dure!” Exclusiv

12.10.2020 | 14:30
CFR Cluj a refuzat sal vanda pe Mihai Bordeianu dar AlQuadisiya a platit clauza de reziliere Negocieri dure Exclusiv
CFR Cluj a refuzat să-l vândă pe Mihai Bordeianu, dar Al-Quadisiya a plătit clauza de reziliere. „Au negocieri dure!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mihai Bordeianu pleacă de la CFR Cluj la Al-Quadisiya, deși Dan Petrescu s-a opus până în ultimul moment transferului mijlocașului defensiv de 28 de ani.

FANATIK a aflat că mutarea este perfectată după ce nou-promovata în prima ligă a Arabiei Saudite a decis să achite clauza de reziliere a lui Mihai Bordeianu, în valoare de 1,2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Mihai Bordeianu la Al Quadisiya, după ce arabii au achitat 1,2 milioane de euro, clauza de reziliere a contractului acestuia cu campioana CFR Cluj

Semnale despre transferul lui Mihai Bordeianu de la CFR Cluj în Arabia Saudită au apărut din week-end-ul trecut, când gsp a scris despre negocierile dintre cele două părți. Nu s-a finalizat însă nimic, pentru că Dan Petrescu s-a opus cedării mijlocașului.

Antrenorul nu dorea să-și piardă jucătorul, iar șefii de la CFR nu erau mulțumiți cu oferta financiară a celor de la Al-Quadisiya. În aceste condiții, arabii au decis să achite clauza de reziliere a mijlocașului, de 1,2 milioane de euro, astfel că clujenii nu au mai avut ce să facă.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Bordeianu la Al-Quadisiya a fost confirmat pentru FANATIK de către Florin Vulturar, impresarul fotbalistului, care e foarte mulțumit că a reușit să obțină condiții excelente pentru mijlocaș.

„Au fost niște negocieri foarte dure și foarte lungi. CFR nu a acceptat suma propusă de arabi pentru transfer. După o noapte albă i-am convins pe cei de la Al-Quadisiya să plătească clauza de reziliere. Cei de acolo l-au dorit foarte mult pe jucători și au aceptat toate condițiile noastre” – Florin Vulturar, impresarul lui Mihai Bordeianu, exclusiv pentru FANATIK

Mihai Bordeianu are contract pe 3 ani cu Al-Quadisiya, urmând să câștige 850.000 de euro pe sezon. La CFR Cluj avea 17.000 de euro lunar!

Mihai Bordeianu a fost jucătorul pentru care Dan Petrescu a insistat să fie adus de la FC Botoșani în urmă cu doi ani și jumătate. În ianuarie 2018, CFR Cluj achita Botoșaniului 200.000 de euro, moldovenii mai păstrând și 10 la sută dintr-un transfer ulterior.

ADVERTISEMENT

Cu această mutare a mijlocașului la Al-Quadisiya, pentru 1,2 milioane de euro, Valeriu Iftime mai bifează la buget 120.000 de euro. Dar cel mai câștigat va fi, cu siguranță, fotbalistul, care se poate spune că a dat o lovitură financiară.

Din informațiile FANATIK, Bordeianu a semnat un contract pe o durată de trei ani cu Al Quadisiya, urmând să încaseze 70.000 de euro lunar. Adică în jur de 850.000 de euro pe sezon. Adică peste 2,5 milioane de euro dacă-și duce până la capăt contractul cu nou-promovata din Arabia Saudită. La CFR Cluj, „Borde” rula pe un contract de 17.000 de euro lunar!

ADVERTISEMENT

Al-Quadisiya, care a fost aproape de a-l transfera și pe Denis Alibec acum câteva săptămâni, va debuta în noul campionat în acest week-end, pe terenul celor de la Al-Wahda Mecca. E posibil ca Bordeianu să debuteze chiar de la primul meci, el urmând să plece miercuri spre noua echipă. Decizia îi va aparține antrenorului saudit Bandar Basryh, cel care a promovat echipa și a insistat pentru mijlocașul român.

  • 1,4 milioane de euro este cota actuală a lui Mihai Bordeianu, care va împlini 29 de ani pe 18 noiembrie
  • 86 de meciuri a disputat Mihai Bordeianu pentru CFR Cluj în toate competițiile, marcând de trei ori și oferind 4 pase de gol
ADVERTISEMENT