Sport

CFR Cluj a anunţat oficial transferul lui Bogdan Ţîru! Fundaşul revine după trei ani în SuperLiga

CFR Cluj l-a transferat pe Bogdan Ţîru de la Jagiellonia. Fundaşul central revine în fotbalul românescu după trei ani în care a evoluat în Polonia.
08.01.2023 | 15:03
CFR Cluj a anuntat oficial transferul lui Bogdan Tiru Fundasul revine dupa trei ani in SuperLiga
Bogdan Ţîru a semnat cu CFR Cluj. Sursa: Facebook CFR Cluj
ADVERTISEMENT
08-01-2023
13:08

CFR Cluj a anunţat oficial transferul lui Bogdan Ţîru!

CFR Cluj l-a transferat pe Bogdan Ţîru. Ultima dată la Jagiellonia Białystok, fundaşul central a semnat cu echipa lui Dan Petrescu, “Bursucul” betonându-şi apărarea cu această mutare:

“Bine ai venit, Bogdan Țîru! Cluburile CFR 1907 Cluj și Jagiellonia Białystok au ajuns la un acord privind transferul fundașului Bogdan Țîru în Gruia! Fostul căpitan al Viitorului revine în fotbalul românesc după aproape 3 ani petrecuți în Polonia, la Jagiellonia, echipă pentru care a bifat în total 80 de apariții.

În România, fundașul de 28 de ani a câștigat Campionatul României în 2017, Cupa și Supercupa României în 2019 alături de echipa de la malul mării, iar la 22 de ani a bifat prima sa convocare pentru echipa națională mare a României. Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la CFR Cluj!”, se arată în comunicatul ardelenilor.

CFR Cluj a materializat al doilea transfer al perioadei de mercato din iarnă. Ardelenii l-au adus pe Bogdan Țîru, ultima oară în Polonia, la Jagiellonia, locul 13 în campionat. Neluțu Varga, patronul campioanei României, care a oferit interviul anului în exclusivitate pentru FANATIK, a precizat că și l-a dorit foarte mult pe fostul fotbalist al lui Gică Hagi.

Neluțu Varga, entuziasmat după transferul lui Bogdan Țîru la CFR Cluj: „Ni l-am dorit foarte mult”

CFR Cluj a reușit al doilea transfer al iernii după venirea atacantului croat Anton Maglica. Campioana României s-a întărit în defensivă cu Bogdan Țîru, fotbalist pe care Dan Petrescu l-a dorit și în vară, așa cum FANATIK anunța în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga a avut o reacție scurtă, dar cuprinzătoare după transferul fostului fotbalist de la Viitorul (n.r. Farul), care mai avea contract cu polonezii până la finalul sezonului. „L-am luat pe Țîru. Este și venit. E un fundaș central foarte bun, pe care ni l-am dorit foarte mult.

E un jucător de echipă națională și sunt sigur că o să se integreze foarte repede la noi”, a declarat Neluțu Varga, potrivit ProSport. Patronul ardelenilor a fost foarte supărat după transferul eșuat al lui Yeboah la Slavia Praga, anunțat în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT
  • 350.000 de euro este cota de piață a lui Bogdan Țîru, conform Transfermarkt.
  • 1 titlu de campion, o Cupă și o Supercupă, toate în România, sunt trofeele lui Bogdan Țîru cu Viitorul Constanța (n.r. Farul)

Neluțu Varga, dezamăgit de atitudinea celor de la Slavia Praga după transferul eșuat al lui Yeboah: „Nu am văzut în viața mea atâta neseriozitate”

Emmanuel Yeboah, atacantul în vârstă de 19 ani al celor de la CFR Cluj, urma să se transfera la Slavia Praga pentru 2,5 milioane de euro, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Ardelenii păstraseră un procent de 20% dintr-un eventual transfer mai departe al fotbalistului ghanez.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă transferul a picat, culisele transferului care urma să se oficializeze fiind dezvăluite în exclusivitate de FANATIK. Neluțu Varga a criticat atitudinea cehilor, precizând că a scăzut din prețul inițial, însă tot nu a ajuns la un numitor comun cu oficialii de la Slavia Praga.

„Însă, sunt în continuare supărat de ce ni s-a întâmplat cu Yeboah. Nu am văzut în viața mea atâta neseriozitate de partea acelor oameni.

ADVERTISEMENT

După ce că eu am fost băiat bun și am și scăzut din preț, eu voiam inițial mai mult, apoi ei au cautat tot felul de motive să nu respecte tot ce trecusem în contract cu ei”, au fost cuvintele lui Neluțu Varga, potrivit sursei menționate.

CFR Cluj, ironii la adresa Slaviei Praga după transferul eușuat al lui Yeboah

Cristi Balaj, președintele celor de la CFR Cluj, nu a trecut cu vederea termenii întelegerii impuși de Slavia Praga în privința transferului lui Yeboah și a lansat o serie de ironii la adresa fostei echipe a lui Nicolae Stanciu.

„A efectuat vizita medicală și medicul echipei a avut neclarități la genunchiul lui. s-a trimis și în România la RMN-ul lui, sunt păreri diferite între specialiștii lor și specialiștii noștri.

Ei chiar și așa au vrut să îl ia, dar sub formă de împrumut după care urmau să plătească o sumă de bani. Aici nu am mai dorit să continuăm, mai ales că e într-o continuă creștere, fiind foarte tânăr”.

E un jucător care nu a fost absolut niciodată la cabinetul medical, nu a avut nicio compresă, a participat la toate acțiunile staff-ului nostru. 

În general, jucătorii care vin din zona Africii, care fac antrenamente pe terenuri tari, pot să aibă genunchi mai uzați decât cei care se antrenează pe suprafețe mai moi.

El are și șase kilograme de masă musculară în plus față de când a venit la noi. Atât de bolnav e Yeboah, cu ghilimele de rigoare, încât și l-au dorit în continuare. L-au verificat în meciurile pe care le-am avut cu ei”, a spus Cristi Balaj, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT