Fotbal intern

CFR Cluj a transferat doi jucători, ambii internaționali. Ce spune Edi Iordănescu

03.07.2018 | 22:03
CFR Cluj a transferat doi jucatori ambii internationali Ce spune Edi Iordanescu

Kevin Boli a plecat în China, la echipa lui Dan Petrescu, iar CFR Cluj a găsit repede un înlocuitor pentru african. Este vorba despre fundașul maghiar Adam Lang. Totodată, clujenii și-au asigurat și serviciile atacantului camerunez Robert Ndip Tambe.

Adam Lang este un fotbalist de 25 de ani, care va fi împrumutat de CFR Cluj de la formația franceză Dijon. El va ajunge în curând sub comanda lui Edi Iordănescu, în cantonamentul din Polonia. Fotbalistul poate evolua ca fundaş central, atât dreapta, cât şi stânga și are o statură impunătoare, 1,88 metri. În urmă cu patru ani a câştigat titlul în Ungaria, cu ETO Gyor. De-a lungul carierei a mai jucat la Veszprem, Videoton, Dijon și Nancy. Dijon l-a cumpărat cu un milion de euro pe Lang în urmă cu doi ani, iar ultima jumătate de an l-a împrumutat la Nancy. Lang are 22 de meciuri pentru echipa națională a Ungariei.

CFR Cluj a transferat un fundaș din Franța și un atacant fost campion al Africii

De asemenea, camerunezul Ndip Tambe va ajunge şi el în Polonia, pentru a se pregăti sub comanda lui Edi Iordănescu. Cotat de site-urile de specialitate la 300.000 de euro, Robert Ndip Tambe a evoluat ultima dată la Adana Demirspor, în liga a doua din Turcia, pentru care a marcat 14 goluri și a oferit 3 pase decisive în 31 de meciuri. Atacantul african a mai trecut în carieră pe la Spartak Trnava, Cinyodev FC și LZS Piotrowka.

„E un jucător pe care l-am urmărit, l-am monitorizat, vine din liga a doua turcă, însă are o vârstă bună. Având deja o echipă destul de ridicată ca şi medie de vârstă, am vrut să intervin puţin, să fie şi jucători care să aducă şi sânge proaspăt. Sigur, am nevoie de jucători cu experienţă, care dau echilibru pentru echipă, dau echilibru jocului. Sunt jucători cu care mă bucur să lucrez şi mizez foarte tare pe ei în continuare. Dar e nevoie şi de forţe proaspete, pentru că echipa a fost un pic stoarsă sezonul trecut”, a declarat Edi Iordănescu la TV Telekom Sport.

Robert Ndip Tambe a strâns 10 prezențe la naționala Camerunului, pentru care a debutat în septembrie 2016 și a făcut parte din naționala Camerunului la Cupa Confederațiilor din 2017.