Sport

CFR Cluj a transferat un super golgheter după plecarea lui Yeboah, anunțată de FANATIK! Petrescu a primit un internațional croat, marcator în acest sezon de Conference League!

CFR Cluj mută după plecarea lui Yeboah la Slavia Praga, anunțată în exclusivitate de FANATIK. A semnat Anton Maglica, jucător cu selecții pentru Croația U18, U19, U20 și U21.
04.01.2023 | 19:19
CFR Cluj a transferat un super golgheter dupa plecarea lui Yeboah anuntata de FANATIK Petrescu a primit un international croat marcator in acest sezon de Conference League
Anton Maglica (în alb) este un atacant puternic, un adevărat marcator. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

CFR Cluj mută la două zile după plecarea lui Yeboah la Slavia Praga, anunțată în exclusivitate de FANATIK. Campioana l-a transferat pe Anton Maglica, 31 de ani, un atacant croat extrem de prolific.

CFR Cluj a anunțat oficial transferul croatului Anton Maglica: “Îi dorim cât mai multă baftă și cât mai multe realizări”

“Suntem bucuroși să anunțăm primul transfer al acestei ierni! Anton Maglica, atacant în vârstă de 31 de ani, este noul jucător al echipei noastre! Atacantul de origine croată a început fotbalul în țara natală la academia celor de la NK Osijek.

ADVERTISEMENT

La nivel de seniori, fotbalistul a bifat, până în prezent, 343 de partide și a înscris 117 goluri, la cluburi precum Guizhou FC, Kayserispor, Hajduk Split, și Apollon Limassol. În sezonul precedent, a evoluat în Cipru pentru APOEL Nicosia. Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la CFR Cluj!”, se arată în comunicatul celor de la CFR Cluj.

Anton Maglica, 1,81 metri, este cotat la 500.000 de euro conform Transfermarkt. S-a despărțit la începutul acestui an de APOEL Nicosia, formație pentru care a jucat în această ediție a Conference League, în preliminarii. A și marcat un gol, în poarta celor de la Djurgadens, în faza play-off.

ADVERTISEMENT

Anton Maglica, prestații excelente la Hajduk Split, pentru care a jucat între 2012 și 2016. Evoluții foarte bune și în Cipru, în special la Apollon Limassol

Maglica a debutat la seniori pentru Osijek și a marcat 11 goluri în 44 de partide pentru formația croată. A fost transferat de Hajduk Split în 2012 și și-a câștigat repede aprecierea fanilor. Are 33 de goluri în 108 partide pentru Hajduk.

O părăsea pe Hajduk în 2016 pentru a semna în Cipru cu Apollon Limassol. A avut și în Cipru prestații excelente, cu 44 de goluri în 110 partide disputate pentru Apollon.

ADVERTISEMENT

A urmat un transfer în China, la Guizhou, unde a fost coleg cu Kevin Boli, fost jucător la CFR Cluj. Din nou, cifrele sale au fost excelente, cu 21 de goluri în 33 de partide.

Dan Petrescu l-a adus în ianuarie 2021 pe Anton Maglica din China la Kayserispor. Antrenorul român pleca o lună mai târziu, iar croatul după șase luni

În ianuarie 2021, Dan Petrescu îl transfera pe Anton Maglica din China și îl aducea la Kayserispor. Nu a apucat să lucreze prea mult cu croatul, deoarece “Bursucul” pleca de la formația turcă după doar o lună mai târziu. Nici Maglica nu a rezistat prea mult. A plecat în vara lui 2021, după 8 meciuri și un singur gol.

ADVERTISEMENT

După experiența ratată în Turcia, Maglica a revenit în Cipru, de această dată la APOEL Nicosia. A marcat 7 goluri în 40 de partide, înainte de despărțirea de la începutul anului.

 

ADVERTISEMENT