Fotbal intern

CFR Cluj a vrut să transfere de la U Craiova! Ce mutare a propus campioana României. Exclusiv

28.06.2020 | 11:32
CFR Cluj a vrut sa transfere de la U Craiova Ce mutare a propus campioana Romaniei Exclusiv
ADVERTISEMENT

CFR Cluj şi U Craiova se vor duela duminică, de la ora 20:00, în etapa a 5-a din play-off-ul Ligii 1. Oltenii visează la o victorie în Gruia, ceea ce ar duce Ştiinţa la un punct în spatele campioanei. FANATIK a aflat că cele două formaţii au fost la un punct să bată palma pentru un transfer în vara anului trecut.

FANATIK a aflat că CFR Cluj le-a propus celor de la Universitatea Craiova un schimb de jucători în vara lui 2019. Oficialii clubului din Gruia l-au dorit pe Alexandru Mateiu şi erau dispuşi să-l cedeze pe Damjan Djokovic, fotbalist esenţial în cele două sezoane când clujenii au câştigat titlul cu Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

U Craiova nu a fost de acord cu mutarea, chiar dacă, cel puţin din punct de vedere al cotei de piaţă, oltenii erau cei care ieşeau în câştig. În iunie 2019, Damjan Djokovic era evaluat la 2.000.000 de euro, în timp ce mijlocaşul Ştiinţei  avea o cotă de 1.200.000 de euro.

Djokovic-Mateiu, transferul dorit de CFR Cluj şi refuzat de U Craiova

Conform cifrelor InStat, U Craiova a luat o decizie bună atunci când nu a acceptat oferta lui CFR Cluj. Pentru actualul sezon, Damjan Djokovic are un index de 250 puncte, fiind la mijlocul clasamentului în echipa lui Dan Petrescu, în timp ce Alexandru Mateiu are 262 puncte şi este al patrulea cel mai bun fotbalist din lotul lui Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Damjan Djokovic a jucat 32 de meciuri în actualul sezon pentru CFR Cluj şi a reuşit să marcheze un gol, în victoria cu 2-0 în faţa lui Celtic din grupele Europa League. În plus, fotbalistul croat a oferit patru pase decisive, trei dintre acestea venind în cupele europene.

Alexandru Mateiu a bifat 29 de prezenţe la U Craiova în stagiunea 2019-2020 şi a marcat un gol, în meciul cu Sabail. Mijlocaşul central de 30 de ani a mai oferit trei pase decisive, toate în timpul sezonului regulat din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Damjan Djokovic, fermecat de Dan Petrescu

În timpul pandemiei de coronavirus, Damjan Djokovic a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, în care a vorbit despre cele mai importante momente ale carierei. Fotbalistul de 30 de ani a avut cuvinte de laudă la adresa lui Dan Petrescu, despre care a spus că este responsabil pentru revenirea echipei în circuitul european.

“Personal cred că Dan Petrescu este mai mult decât un simplu antrenor, este un manager. Un antrenor realist care știe să performeze la maximum cu grupul de jucători pe care îl are. Nimeni nu mai vorbește despre cum a fost jocul nostru în 2017, dar titlurile rămân în istorie.

ADVERTISEMENT

Nu uitați că atunci, cu un grup de jucători complet nou, a câștigat imediat titlul. El este un învingător de la care poți învăța multe dacă îl asculți. Cred că el este, în mare măsură, responsabil pentru revenirea CFR-ului în circuitul european”, declara Damjan Djokovic pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 1,42 este cota pentru “peste 1,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT