Sport

Cum arată primul „11” al lui CFR Cluj pentru meciul cu AZ Alkmaar. FANATIK l-a anunțat cu 24 de ore înaintea meciului. Update Exclusiv

CFR Cluj primește vizita lui AZ Alkmaar în etapa a treia din grupa D a Conference League. Va fi doar a doua oară în istorie când ardelenii au un adversar din Olanda.
21.10.2021 | 21:00
Cum arata primul 11 al lui CFR Cluj pentru meciul cu AZ Alkmaar FANATIK la anuntat cu 24 de ore inaintea meciului Update Exclusiv
CFR Cluj, amintiri sumbre înaintea meciului cu AZ Alkmaar. Ce s-a întâmplat singura dată când campioana României a înfruntat olandezi. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
21-10-2021
18:03

„Primul 11” al CFR-ului în duelul cu AZ Alkmaar

După cum FANATIK a anunțat încă de ieri, 20 octombrie, echipa de start a CFR-ului pentru meciul cu AZ Alkmaar arată în felul următor:

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Cestor, Camora – Păun, Bordeianu, Culio – Deac, Debeljuh, Omrani
    Rezerve: Figueiredo, Hindrich, Rodriguez, Graovac, Sigurjonsson, Susic, Costache, Boateng, Petrila, Bouhenna, Alibec, Fl. Ștefan
  • AZ Alkmaar: Vindahl-Jensen – Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal – Midtsjo, De Wit, Clasie – Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson
    Rezerve: Verhulst, Reus, Aboukhlal, Koopmeiners, Witry, Evjen, Duin, Letschert, Taabouni, Reijnders, Beukema

CFR Cluj e în criză de puncte înainte de meciul cu Alkmaar. Cu doar un punct, campioana României este pe ultimul loc în grupa D. Clasamentul e condus de AZ, care are patru puncte. Pe 2 se află Jablonec, cu trei puncte, podiumul fiind completat de Randers, cu două puncte.

Așadar, ardelenii vor trebui să se autodepășească dacă vor să spere în continuare la calificarea în primăvara Conference League, mai ales că înfruntă cel mai tare adversar din grupă. Sezonul trecut, olandezii au terminat pe locul 3 în Eredivisie.

ADVERTISEMENT

Cum moralul echipei este afectat după ultimul eșec din Liga 1, scor 0-2, cu Rapid, antrenorul Dan Petrescu va opera mai multe modificări în garnitura de start. FANATIK a aflat în exclusivitate cei 11 jucători pe „Bursucul” i-a folosit la antrenamentul oficial și pe care, cel mai probabil, îi va trimite pe teren din primul minut împotriva lui Alkmaar.

AZ Alkmaar, doar a doua echipă din Olanda pe care o întâlnește CFR Cluj. Care vor fi titularii lui Dan Petrescu

În poartă va reveni Cristi Bălgrădean, cel care i-a cedat locul lui Hindrich în confruntarea cu Rapid. Linia de fund va fi compusă din Cristi Manea, Andrei Burcă, Mike Cestor și Mario Camora. La mijloc, Petrescu îi va arunca în luptă pe Adiță Păun, Mihai Bordeianu și Emmanuel Culio. Cei trei din față vor fi Ciprian Deac, Gabriel Debeljuh și Billel Omrani.

ADVERTISEMENT

Echipa de start a lui CFR Cluj pentru meciul cu AZ Alkmaar

  • Bălgrădean – Manea, Burcă, Cestor, Camora – Păun, Bordeianu, Culio – Deac, Debeljuh, Omrani

Așadar, în primul „11” vor apărea nu mai puțin de patru jucători diferiți față de confruntarea cu Rapid. Pe lângă Hindrich, Petrescu i-a mai folosit atunci pe Adjei-Boateng, Denis Alibec și Alex Chipciu.

ADVERTISEMENT

Internațional olandez și titular în flancul stâng al defensivei lui Alkmaar, Owen Wijndal a vorbit cu presa înaintea meciului din Gruia și a avut numai cuvinte de laudă la adresa campioanei României.

„Nu trebuie să o subestimăm pe CFR Cluj. Până la urmă, este vorba despre campioana României. Câștigă titlul an de an, iar în competiția internă nu a pierdut decât două meciuri. Nu ne va fi deloc ușor.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj are fotbaliști foarte puternici, care joacă foarte dur. I-am văzut. Fac tot ce le stă cu putință ca să câștige”, a declarat Owen Wijndal, căpitanul lui AZ Alkmaar.

Deși se află doar pe locul 9, după opt etape, în Eredivisie, AZ Alkmaar este o echipă pe val. Fotbaliștii antrenați de Pascal Jansen au patru victorii la rând în toate competițiile. În ultimul meci înaintea deplasării în Gruia, olandezii au spulberat-o în campionat pe FC Utrecht, scor 5-1.

În 2009, CFR Cluj a dat piept cu PSV Eindhoven. Deac și Culio jucau și atunci în Gruia

Deși are o bogată experiență europeană, CFR Cluj nu a mai jucat decât o singură dată împotriva unui adversar din Olanda. S-a întâmplat în sezonul 2009-2010, atunci când ardelenii au participat în grupele UEFA Europa League.

Actuala campioană a României a fost atunci într-o grupă de foc, din care au mai făcut parte FC Copenhaga, Sparta Praga și PSV Eindhoven. CFR Cluj a terminat pe ultimul loc, cu trei puncte, în timp ce grupa a fost câștigată chiar de olandezi, cu 14 puncte.

În cele două meciuri directe, CFR Cluj nu a reușit să îi ia niciun punct lui PSV. Batavii s-au impus de fiecare dată și nici măcar nu au primit gol. La Eindhoven, gazdele au câștigat cu 1-0, golul victoriei fiind marcat de Otman Bakkal, în minutul 9.

CFR Cluj nu a mișcat nici la returul din Gruia. De „Ziua României, pe 1 decembrie, PSV Eindhoven s-a impus cu 2-0, grație reușitelor lui Lazovic și Amrabat. Din echipa de atunci a ardelenilor au rămas și doi supraviețuitori. Este vorba despre Ciprian Deac și Emmanuel Culio. Cei doi au fost titulari în ambele partide cu PSV și, 12 ani mai târziu, sunt anunțați în primul „11” pentru meciul tur cu AZ Alkmaar, din Conference League.

ADVERTISEMENT