Fotbal intern

Petrescu la naţională? “Nu-şi dă pantalonii jos când vrea cineva!”

Update. Dan Petrescu este văzut drept un bun înlocuitor pentru Christoph Daum pe banca tehnică a echipei naţionale a României, dar CFR Cluj nu doreşte să renunţe la serviciile antrenorului....
06.09.2017 | 00:05
Petrescu la nationala Nusi da pantalonii jos cand vrea cineva
ADVERTISEMENT

Update. Dan Petrescu este văzut drept un bun înlocuitor pentru Christoph Daum pe banca tehnică a echipei naţionale a României, dar CFR Cluj nu doreşte să renunţe la serviciile antrenorului. Bogdan Mara, membru în Consiliul de Conducere al lui CFR Cluj, a comentat despre posibilitatea ca Dan Petrescu să ajungă la echioa naţională.

“Dan are un contract ferm cu CFR Cluj, s-a implicat într-un proiect important, care a fost creionat pentru el. A avut toată vara la dispoziţie, a fost liber, şi acum jumătate de an a fost liber, şi înainte să vină Daum, vara trecută, înainte să primească vreo propunere. Normal că vom spune nu! Este sub contract, nu poate pleca când vrea. Nu putem lăsa pe cel mai bun să plece de la noi. CFR a investit foarte mulţi bani în acest profiect pe Dan Petrescu. Nu vorbesc în numele lui, nu ştiu ce gândeşte. Ştiu că Dan Petrescu îşi doreşte echipa naţională, dar nu ştiu dacă-şi dă şi panalonii jos când vrea cineva. Din punct de vedere al clubului, nu i-aş da drumul. Mulţi dintre jucătri au fost aduşi la dorinţa lui Dan Petrescu, s-a creionat acest proiect pe Dan Petrescu”, a spus Mara pentru TV Digi Sport.  Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

***

Au început deja discuţiile vizavi de înlocuirea lui Christoph Daum. Preşedintele Răzvan Burleanu a afirmat că următorul tehnician al echipei naţionale va fi român, aşa că au început deja să se facă liste şi propuneri pentru acest post. Printre numele care s-au vehiculat se află şi cel al lui Dan Petrescu, tehnicianul celor de la CFR Cluj. Şefii de la CFR nu sunt însă de acord cu propunerea.

“Dan Petrescu are contract pe doi ani cu noi, eu sper să rămână. Nu vreau să discut acum această ipoteză, o discutăm atunci dacă va fi cazul”, a spus Iuliu Mureşan la o televiziune de sport. Acesta a continuat, afirmând că ar prefera ca alt tehnician să ia frâiele naţionalei pentru ca Petrescu să rămână la Cluj. “Eu sunt pentru Contra” a încheiat Mureşan.

ADVERTISEMENT

S-a speculat că Dan Petrescu, cel mai bine plătit tehnician din campionatul intern, ar fi ales să revină în România special pentru a putea să preia echipa naţională şi că are o clauză în acest sens în contractul semnat cu echipa sa de club. Dan Petrescu a dat în diverse rânduri asigurări că nu va refuza naţionala, deşi acest gest l-ar face indezirabil pentru coechipierii din Generaţia de Aur, aflaţi în război cu şefii FRF.

Cosmin Contra poate pleca de la Dinamo în această iarnă, mai ales că patronul Ionuţ Negoiţă vrea să reducă la maximum investiţiile. Primul care l-a propus la echipa naţională pe Contra a fost chiar şeful direct al acestuia de la Dinamo, Adrian Mutu, care a spus că îl vede cel mai nimerit pentru acest post. Gheorghe Hagi este o altă propunere pentru acest post.

ADVERTISEMENT