Fotbal intern

CFR Cluj, aproape de al treilea titlu consecutiv: „Există riscul să se înghețe clasamentul” + „Ne gândim să apelăm la șomaj tehnic”

20.03.2020 | 15:39
CFR Cluj aproape de al treilea titlu consecutiv Exista riscul sa se inghete clasamentul  Ne gandim sa apelam la somaj tehnic
ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan, președintele de la Hermannstadt, a anunțat că actualul sezon al primei divizii ar putea să nu se reia, iar clasamentul din acest moment al Ligii 1 ar rămâne cel final, situație în care CFR Cluj va câștiga al treilea titlu consecutiv.

„Vârful va fi de Paște”

Fotbalul din România a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, iar Iuliu Mureșan consideră că reluarea campionatului este puțin probabilă în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Președintele celor de la Hermannstadt anunță că situația cauzată de COVID-19 are șanse minime să se îmbunătățească în perioada următoarea, vârful crizei fiind preconizat în jurul Paștelui.

Există riscul să se înghețe clasamentul, din păcate. Prin măsurile care se iau se va limita numărul îmbolnăvirilor și al deceselor. Vârful va fi clar de Paște, să zicem în jur de 20 aprilie și după aceea va începe scăderea.

ADVERTISEMENT

În China, de două zile nu mai au niciun caz nou de îmbolnăvire. Acolo s-au luat măsuri cu forța, dar eficiente, care au limitat extinderea epidemiei. Au anunțat că vor relua campionatul.

În Italia de ce e val mare? Acolo e alta societate, alte tradiții, populație îmbătrânită, nici acum nu iau în serios. Trebuie să învățăm din ce-au făcut bine chinezii și ce-au făcut rău italienii”, a declarat Iuliu Mureșan la ProX.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu jucătorii de la Hermannstadt

Iuliu Mureșan a declarat că jucătorii, inclusiv cei străini, de la Hermannstadt au rămas în Sibiu, iar în perioada următoare este luată în considerare intrarea fotbaliștilor în șomaj tehnic, dacă Liga 1 nu se va relua.

Străinii sunt în Sibiu, chiar am vorbit cu ei că au mai semnat niște documente. Sunt în autoizolare, stau să treacă acest val, au înțeles că e mai sigur să rămână în Sibiu, unde nu este niciun caz.

ADVERTISEMENT

Vasile Miriuță este în Ungaria, unde are domiciliul. I-am spus să nu mai vină, ca nu se fac antrenamente. Stă și el izolat în casă.

Ne gândim să apelăm la șomaj tehnic, așteptăm să vedem și normele de aplicare. Nu știu, acum mi se pare un pic complicat, trebuie să mergi la o mulțime de instituții. Eu așa am înțeles, că acum trebuie să mergi cu dosar cu șină. Șinele sunt la trenuri, nu la dosare”, a spus președinele lui Hermannstadt.

ADVERTISEMENT