Fotbal intern

CFR Cluj are cei mai bine plătiți șefi! Cine consumă peste 1.000.000 euro

05.07.2018 | 10:51
CFR Cluj are cei mai bine plătiți șefi. Răzvan Zamfir și Iuliu Mureșan au salarii de 10.000 de euro pe lună

CFR Cluj a câștigat titlul de campioană în sezonul trecut datorită unui antrenor bun, unui lot bun, unui staff tehnico-administrativ bun. CFR Cluj a avut cel mai bine plătit antrenor din Liga 1 Betano, cel mai mare buget de salarii pentru jucători și, nu în cele din urmă, CFR Cluj are cei mai bine plătiți șefi din Liga 1 Betano.

FANATIK.RO v-a dezvăluit cine este omul cu banii care au adus al patrulea titlu de campioană în Gruia și ce buget a a locat pentru două sezoane, 2017-2018 și 2018-2019. Neluțu Varga, așa-zisul finanțator din umbră, „cheltuie”, de fapt, banii adevăratului patron prin intermediul contabilului său, Marian Vasile Băgăcean, omul băgat „la înaintare”, public, dar numai de fațadă.

Pretenții mari, cheltuieli pe măsură, tot mari

CFR Cluj a pornit la drum după ieșirea din insolvență, care a „costat” 5 milioane de euro și a fost certificată juridic pe 30 mai 2017, cu un buget generos, 20 de milioane de euro pentru două sezoane, 2017-2018 și 2018-2019. Au fost cheltuiți bani pentru a se aduce jucători, antrenor, staff tehnic, staff administrativ, șefi peste toți cei dinainte. S-au plătit salarii, bareme de arbitraj, cartonașe, deplasări, întreținere stadion, autocar, chirii pentru jucătorii străini (12 la începutul sezonului 2017-2018), și, o sumă cu multe zerouri, bonusurile pentru titlul câștigat la potou, după o cursă cap la cap cu FCSB. Cheltuielile s-au dus spre 15-16 milioane de euro. Dacă scădem banii din bilete, publicitate, drepturi TV, adică, grosso modo, 3-4 milioane, rămân cheltuite aproximativ 12 milioane de euro, mai mult de jumătate din bugetul amintit, pe doi ani.

Bucurie mare cu tricourile și cupa de campioană: CFR Cluj a câștigat al patrulea titlu de campioană, pentru care a cheltuit în jur de 15 milioane de euro
CFR Cluj a câștigat al patrulea titlu de campioană, pentru care a cheltuit în jur de 15 milioane de euro
  • Citește și „Iordănescu, dezvăluiri din vestiarul «Generației de Aur»! «Au vrut să mă schimbe!»”
  • Citește și „Gigi Becali a anunțat transferul lui Alibec! «Am luat 1,7 milioane de euro»”
  • Citește și „Borcea, ultimul condamnat eliberat din «Dosarul Transferurilor». Cât au stat, ce fac acum”
  • Citește și „Adnan Januzaj, belgianul cu bunici turci și părinți albanezi care a învins Anglia”
  • Citește și „Prima discuție Gigi Becali – Cristi Borcea, după eliberarea din închisoare”

CFR Cluj are cei mai bine plătiți șefi. Cât „papă” din buget

Un calcul simplu ne arată cât au „păpat” din buget șefii din Gruia. De la bancă la birouri CFR Cluj are cei mai bine plătiți șefi. Dan Petrescu a avut 40.000 de euro pe lună, plus bonus 250.000 de euro pentru câștigarea titlului. Cei 4 conducători ai clubului, președintele Iuliu Mureșan, directorul sportiv Răzvan Zanfir, „Lolek și Bolek”, adică Bogdan Mara și Marius Bilașco, oamenii de încredere ai lui Neluțu Varga, prin care acesta controlează clubul, au avut, și au, fiecare, 10.000 de euro pe lună, cele mai mari salarii ale unor conducători de club din Liga 1 Betano. Plus bonusuri de câte 50.000 de euro pentru câștigarea campionatului. Ceea ce duce la un total de 1.410.000 de euro „păpați” de șefii din Gruia în sezonul încununat cu al patrulea titlu de campioană.

CFR Cluj are cei mai bine plătiți șefi. Bogdan Mara și Marius Bilașco sunt doi dintre ei
CFR Cluj are cei mai bine plătiți șefi. Bogdan Mara și Marius Bilașco sunt doi dintre ei

„Am făcut o investiție foarte mare. Pe lângă bugetul de peste un milion de euro pe lună plus bonusurile substanțiale pentru câștigarea titlului, care au depășit un milion de euro, am mai dat și cinci milioane de euro pentru ieșirea din insolvență” – Iuliu Mureșan

680.000 de euro au încasat cei 4 conducători ai lui CFR Cluj în sezonul 2017-2018: 170.000 fiecare (120.000 salariu + 50.000 bonus)