Sport

CFR Cluj – AZ Alkmaar 0-1, în grupele Conference League. Continuă „seria neagră” a clujenilor. Cum arată clasamentul Grupei D. Video

CFR Cluj a pierdut partida de pe teren propriu cu AZ Alkmaar și, cu doar un punct acumulat după disputarea a trei etape, mai are șanse doar teoretice de a trece mai departe de grupele Conference League.
21.10.2021 | 23:51
CFR Cluj  AZ Alkmaar 01 in grupele Conference League Continua seria neagra a clujenilor Cum arata clasamentul Grupei D Video
ADVERTISEMENT
21-10-2021
21:07

Cum arată clasamentul Grupei D din Conferencea League după CFR Cluj - AZ Alkmaar 0-1

CFR Cluj a pierdut meciul de pe teren propriu cu AZ Alkmaar, scor 0-1, și ocupă ultimul loc în clasamentul grupei D după disputarea a trei etape. În celălalt joc al grupei, Jablonec și Randers au terminat la egalitate, 2-2.

 

21-10-2021
18:57

CFR Cluj - AZ Alkmaar 0-1 (Karlsson 18)

Vezi aici meciul live

Min. 85: Lovitură liberă lateral dreapta pentru clujeni, Petrila trimite un șut-centrare, însă balonul șterge transversala și iese în aut de poartă.

Min. 54: Centrare Omrani și Debeljuh, talonat de un adversar, reia puțin pe lângă poartă.

Min. 53: Șutul lui Omrani din afara careului este reținut de portarul Vindahl-Jense.

Min. 50: Omrani reia cu capul centrarea lui Deac, însă nu foarte periculos pentru poarta lui AZ Alkmaar.

Min. 46: La CFR Cluj, Culio este înlocuit de Boateng.

Min. 24: Prima ocazie a clujenilor îi aparține lui Debeljuh, dar șutul acestuia dintr-o poziție laterală nu le dă prea multe emoții oaspeților.

Min. 18: GOOOL AZ ALKMAAR! Karlsson marchează cu o lovitură de cap din 6 metri, de lângă Manea, după o centrare perfectă a lui Sugawara.

Min. 17: Debeljuh reușește să marcheze, dar se afla într-o poziție evidentă de offside.

Min. 16: Bălgrădean intervine salvator la șutul lui Pavlidis din careu.

Min. 14: La o centrare de pe partea dreaptă a oaspeților, Cestor respinge până la marginea careului la Clasie, care șutează din prima, în bara din dreapta a porții apărată de Bălgrădean.

Min. 1: A început partida.

21-10-2021
18:01

Echipele de start la CFR Cluj - AZ Alkmaar

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Cestor, Camora – Păun, Bordeianu, Culio – Deac, Debeljuh, Omrani. Rezerve: Figueiredo, Hindrich, Rodriguez, Graovac, Sigurjonsson, Susic, Costache, Boateng, Petrila, Bouhenna, Alibec, Fl. Ștefan. Antrenor: Dan Petrescu
  • AZ Alkmaar: Vindahl-Jensen – Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal – Midtsjo, De Wit, Clasie – Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson. Rezerve: Verhulst, Reus, Aboukhlal, Koopmeiners, Witry, Evjen, Duin, Letschert, Taabouni, Reijnders, Beukema. Antrenor: Pascal Jansen

Meciul CFR Cluj – AZ Alkmaar are loc joi, 21 octombrie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul etapei a 3-a din grupa D a Conference League. După primele două meciuri, formaţia batavă ocupă primul loc, cu 4 puncte, iar clujenii sunt la polul opus, adică ultimii, cu un singur punct.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – AZ Alkmaar

Confruntarea CFR Cluj – AZ Alkmaarse dispută joi, 21 octombrie, de la ora 22:00, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia al municipiului de pe Someş. Este un meci extrem de important pentru viitorul ardelenilor în această competiţie nou creată de UEFA, un eşec reducându-le simţitor şansele chiar şi pentru locul 2, locul de baraj.

ADVERTISEMENT

La meci vor avea acces numai spectatorii care vor prezenta certiticatul verde de vaccinare, iar prezenţa pe stadion este permisă în procent de 50 la sută din capacitatea tribunelor, ca urmare a focarelor de coronavirus existente şi la Cluj. Nu se mai intră ca până acum pe baza testelor negative PCR sau antigene.

Cine televizează partida CFR Cluj – AZ Alkmaar

Partida CFR Cluj – AZ Alkmaar se joacă joi, 21 octombrie, de la ora 22:00, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu şi va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalul PRO X. De asemenea, o puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Joi, 21 octombrie, la Cluj-Napoca va fi o vreme frumoasă, cu temperatură în jur de 16 grade, în jur de 10-11 la ora partidei. Important este că nu sunt perspective de precipitaţii pe tot parcursul zilei.

Jocul va fi condus de arbitrul turc Halis Ozkahya. Acesta a purtat noroc ardelenilor, el fiind la centru în 2019 la meciul retur cu Celtic din grupele Europa League, care a asigurat calificarea CFR-ului în 16-imi. A mai condus jocurile FCSB – Hapoel Beer Sheva 1-1, în grupa de Europa League în 2017, şi tot atunci în turul 3 preliminar Europa League, Universitatea Craiova – AC Milan 0-1.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din întâlnirea CFR Cluj – AZ Alkmaar

Dan Petrescu e mulţumit de faptul că toţi jucătorii de atac au fost refăcuţi după problemele medicale avute şi care l-au împiedicat la partida de la Jablonec să poată folosi măcar unul dintre ei. Şi Dennis Alibec, şi Billel Omrani, şi Gabriel Debeljuh sunt în perfectă condiţie fizică.

Problema pe care o are acum Bursucul este recuperarea mijlocaşului ofensiv Claudiu Petrila, unul dintre cei mai buni jucători ai săi. Internaţionalul de tineret a suferit o pubalgie în turneul de pregătire ale reprezentativei U 21 din Spania şi nu a putut fi recuperat pentru meciul din ultima etapă de campionat, pierdut de CFR la Mioveni, cu 2-0 în faţa Rapidului.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la CFR Cluj – AZ Alkmaar

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Cestor, Camora – Păun, Bordeianu, Culio – Deac, Debeljuh, Omrani. Antrenor: Dan Petrescu
  • AZ Alkmaar: Vindahl – Sugawara, Chatzidiakos, Martins Indi, Wijndal – Midtsjo, De Wit, Clasie -. A. Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson. Antrenor: Pascal Jansen

Jocul campioanei României scârţâie din toate încheiturile

CFR Cluj a pierdut ultimul meci de campionat, cu Rapid, dar mai îngrijorător este modul în care s-au prezentat oamenii lui Dan Petrescu, arătând ca o echipă care abia acum încearcă să îşi fixeze nişte relaţii de joc, nişte trasee precise.

Nimic nu a funcţionat bine la CFR în acest meci, poate cu excepţia tânărului Otto Hindrich, din poartă, care a fcut tot ce a putut. În rest, apărarea, mai ales în zona centrală, a fost depăşită foarte uşor, linia de mijloc nici nu a recuperat, nici nu a construit acţiuni cu ridicat grad de periculozitate şi de aici, evident, atacanţii doar au alergat de la un fundaş la altul, fără nici o eficienţă.

Cote la pariuri pentru jocul CFR Cluj – AZ Alkmaar

Casele de pariuri sunt de părere că AZ Alkmaar trebuie privită ca fiind echipa care porneşte cu prima şansă în acest meci, acordându-i cota de 2,10 la victorie. Clujenii, dacă infirmă calculele hârtiei, au o cotă de 3,80 pentru a bifa primul succes în Conference League. Un gol marcat de ei are cotă de 1,45.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit niciodată, iar Alkmaar a mai evoluat o singură dată împotriva unei echipe din România, în august 2015, când a întâlnit în play-off-ul pentru grupele Europa League pe Astra. A fost 3-2 pentru români pe teren propriu şi 0-2 la Alkmaar, pe o mare gafă comisă de portarul Silviu Lung junior, până atunci cel mai bun de pe teren.

ADVERTISEMENT