Fotbal intern

CFR Cluj – FC Botoşani 1-0. Clujenii pun presiune pe Astra: „Sperăm să tragă toți la aceeași căruță!”. Video

28.07.2020 | 23:49
CFR Cluj  FC Botosani 10 Clujenii pun presiune pe Astra Speram sa traga toti la aceeasi caruta Video
ADVERTISEMENT

După o pauză de două săptămâni, cauzată de problema cazurilor de coronavirus depistate în lot, CFR Cluj a disputat un nou meci în Casa Pariurilor Liga 1. Campioana a trecut greu de FC Botoșani cu 1-0, în urma unui joc anost, dar importante sunt cele 3 puncte care o mențin cu șanse reale în lupta la titlu.

Victoria contra moldovenilor a venit în urma unui penalty acordat de arbitrul Marius Avram după un contact în careu între Haruț și Pereira, contestat îndelung de oaspeți. Decizia centralului a amplificat și mai mult suspiciunile apărute înainte de meci, din cauza unui împrumut pe care i l-a acordat fostului arbitru Miklos Nagy, acum oficial al clujenilor.

ADVERTISEMENT

Datorită acestei victorii, CFR Cluj s-a apropiat la un punct de Universitatea Craiova și așteaptă un pas greșit al oltenilor în meciul de miercuri seara de la Giurgiu cu Astra.

CFR Cluj – FC Botoșani 1-0 (Deac 40) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Chipciu, Bordeianu, Deac – Fica (9 Pereira; 72 Omrani), Rondon (90+2 Golofca), Costache (46 Itu). Rezerve: Rus, Cestor, Hoban, Itu, Luis Aurelio, Pereira, Golofca, Petrila, Omrani. Antrenor: Valeriu Bordeianu
  • FC Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu (82 Babunski) – Rodriguez, Papa (49 Carlone) – Ashkovski (29 Keyta), Cîmpanu, Ofosu (82 Roman) – Dugandzic. Rezerve: Carlone, Patache, Fili, Keyta, Hristovski, Roman, Holzmann, Hankic, Ed. Florescu. Antrenor: Marius Croitoru
ADVERTISEMENT

Min. 44: Mihai Bordeianu a văzut cartonașul galben și va lipsi la partida cu FCSB, care se va disputa vineri, 31 iulie.

Min. 40: GOOOOL CFR CLUJ! Ciprian Deac deschide scorul dintr-un penalty acordat de arbitrul Marius Avram în urma unui fault comis în careu de Haruț asupra lui Pereira. CFR Cluj – FC Botoșani 1-0.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 28 iulie, ora 23:42 / „Am dormit puţin, că mă gândeam dacă sunt pozitiv. Nu e o situaţie uşoară. Te gândeşti la tine, la familie. Cel mai important e că am obţinut victoria. S-a văzut pe teren că am fost o echipă unită, care a muncit. Am avut numai ieri antrenament. Dar depinde de noi. Mai avem două finale. Trebuie să jucăm pentru noi, pentru familii, pentru colegii care sunt pozitivi. D-asta a fost o reacţie bună. Trebuie să ne odihnim, dar ştie toată lumea că găsim forţă în această situaţie. Avem un meci greu vineri. Trebuie să ne revenim. Ne gândim numai la FCSB. Ne bucurăm dacă Universitatea Craiova pierde puncte la Astra, dar şi noi trebuie să câştigăm la FCSB. E bine că depindem doar de noi. Dacă o să câştigăm tot, suntem campioni”, a declarat căpitanul clujenilor, Mario Camora.


UPDATE, 28 iulie, ora 23:35 / Andrei Burcă, fundașul lui CFR Cluj, a avut o declarație acidă la finalul partidei cu FC Botoșani, cerându-le jucătorilor de la Astra să joace corect partida de miercuri contra Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

„O victorie foarte importantă, de care aveam nevoie. O victorie grea, muncită. Să nu te antrenezi 10 zile e imposibil aproape. Îmi lăsau maâncarea la uşă şi plecau. Am stat izolat. Cei care ne acuză de anumite chestii nu gândesc. Pe mine m-a deranjat foarte tare, că ne acuză lumea de scenarii să nu jucăm cu FCSB. Eu mi-am anunţat şi familia că am coronavirus că am stat în cameră cu Adi Păun. Dar nu a fost aşa. Sper să prindem două zile de antrenamente până la meciul cu FCSB. E greu fără Mister, dar am rămas un grup unit şi trebuie să o scoatem la capăt. FCSB e o echipă foarte bună, dar nu avem timp de scuze. Am scăpat de prima finală, mai avem două. Sper ca Astra să o încurce pe Craiova, dacă trag toţi la aceeaşi căruţă”, a declarat Burcă la finalul meciului cu FC Botoșani.


UPDATE, 28 iulie, ora 23:28 / Jonathan Rodriguez, jucătorul lui FC Botoșani, a revenit pe teren după o pauză de 4 luni și după ce s-a vindecat de coronavirus.

„A fost greu. Nu am jucat de patru luni. Nu am avut dinamică și asta a fost cel mai rău pentru mine. Sunt bucuros că am terminat meciul. A fost ușor pentru nu am avut niciun simptom de covid. Cel mai rău a fost să stau în spital, însă eram sănătos. A fost mare calificarea în Europa League. Credeam că se poate sta mai sus. E foarte greu. Jucăm frumos, cu dinamică, dar foarte greu dacă nu dau gol. Mai am un an la Botoșani. Dacă vine o ofertă bună pentru mine și club, să sperăm că mi se va da drumul”, a declarat Rodriguez la finalul partidei cu CFR Cluj.


UPDATE, 28 iulie, ora 16:51 / Conducerea clubului CFR Cluj a postat în urmă cu puțin timp pe contul oficial de Facebook un comunicat prin care susține că niciunul dintre jucători sau membri ai staff-ului tehnic și administrativ nu a fost infectat cu noul coronavirus, testele inițiale efectuate la o clinică din București fiind false.

„COMUNICAT DE PRESĂ
Ca urmare a ultimelor informatii apărute în presă referitor la cele 23 persoane testate pozitiv de către o clinică privată atât la București, cât și la Cluj-Napoca săptămâna trecută, dorim să facem următoarele precizări:
Clubul CFR 1907 Cluj a respectat absolut toate măsurile cuprinse în Protocoalele MTS/FRF/LPF și toate recomandările venite din partea autorităților. Am dat dovadă de transparență în relația cu autoritățile statului și ne-am luat toate măsurile de prevenție posibile pentru a opri răspândirea acestui virus.
În urma investigațiilor si retestărilor efectuate în ultimele zile s-a dovedit faptul că din totalul de 23 de persoane depistate pozitiv NICIUNA nu este si nici nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2, așadar testele efectuate inițial au fost fals-pozitive.
Ca urmare a acestei situații create, echipa noastră nu a putut disputa meciul cu FC Botoșani duminică, așa cum era programat inițial, acesta fiind reprogramat pentru data de astăzi. În următoarele 6 zile, CFR 1907 Cluj va trebui să joace 3 meciuri, toate extrem de importante pentru clubul nostru. E important de menționat faptul că până astăzi, echipa a fost privată de posibilitatea desfășurării antrenamentelor, fapt care poate afecta forma băieților în aceste meciuri rămase.
De asemenea, faptul că antrenorul principal al echipei noastre, Dan Petrescu, alături de o parte a staff-ului său tehnic nu vor putea fi alături de echipă în următoarea perioadă este un mare handicap al echipei noastre în lupta pentru titlu.
Suntem alături 100% de jucătorii și staff-ul tehnic care au fost testați pozitiv și ne dorim să se însănătoșească cât mai repede pentru a putea să revină alături de echipă.
Toți cei implicați în viața echipei: jucători, conducători și angajați, alături de familiile noastre, am trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, suntem epuizați de eforturile depuse și de stresul la care am fost supuși.
Am avut oameni profesioniști în jurul nostru cărora le suntem extrem de recunoscători.
Mulțumim mult conducerii și angajaților de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, personal care a dat dovadă de mare profesionalism. Le mulțumim suporterilor care au fost alături de noi în această perioadă grea. Susținerea lor și faptul că i-am simțit aproape ne-a dat putere să trecem peste aceste momente dificile.
Vă mulțumim tuturor celor care v-ați arătat susținerea față de echipa noastră!
În următoarea perioadă vom analiza tot ceea s-a întâmplat în jurul echipei în ultimele zile și vom lua o decizie în acest sens. Acum ne concentrăm la cele trei meciuri rămase de disputat.
Conducerea clubului CFR 1907 Cluj”

COMUNICAT DE PRESĂCa urmare a ultimelor informatii apărute în presă referitor la cele 23 persoane testate pozitiv de…

Posted by Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA on Tuesday, July 28, 2020


Meciul CFR Cluj – Botoşani, contând pentru etapa a 9-a din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1, se va juca marţi, 28 iulie, cu începere de la ora 21:30 pe stadionul Gruia. Partida ar fi trebuit să aibă loc iniţial duminică, 26 iulie, dar a fost amînată ca urmare a epidemiei de coronavirus din tabăra ardelenilor.

CFR Cluj are două meciuri mai puţin jucate ca urmare a infectării a nu mai puţin de 26 de persoane din stafful administrativ, tehnic şi lotul de jucători, însă, în mod miraculos ultimele testări efectuate au arătat că toţi cei infestaţi s-au vindecat, pentru că noile testări au ieşit in corpore negative!

CFR Cluj se află angrenată în lupta la titlu cu Craiova, echipă de care momentan o despart patru puncte, însă Clujul are restanţa cu FCSB de la Bucureşti şi dacă o va câştiga va fi la numai o lungime în urma oamenilor lui Cristiano Bergodi.

CFR Cluj – Botoşani Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida CFR Cluj – Botoşani se joacă marţi, 28 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul Gruia, în etapa a 9-a din play-off. Clujenii mai au apoi de jucat restanţa de la Bucureşti, cu FCSB, vineri, 31 iulie, pentru ca apoi luni, 3 august, să dispute în Bănie finala campionatului, pe terenul Craiovei. Jocul e televizat pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus dar poate fi urmărit în format LIVE VIDEO şi pe site-ul FANATIK.RO

Valul de infectări din tabăra clujeană a dat naştere la tot felul de interpretări privind veridicitatea acestei informaţii. Nu puţini sunt cei care consideră că ardelenii au sperat ca astfel să se îngheţe sezonul şi titlul să fie acordat pe baza mediei de puncte, singura în care CFR ar ieşi pentru a treia oară campioană consecutiv.

Nu se ştie care vor fi jucătorii convocaţi în tabăra clujeană

Şi refacerea subită a tuturor celor depistaţi pozitiv, inclusiv a antrenorului Dan Petrescu, a dat apă la moară celor care cred că totul a fost doar o cacealma şi că dincolo de speranţele de oprire a sezonului a mai existat interesul ca să se dispute finala Cupei României, pentru a vedea dacă FCSB câştigă sau nu trofeul. L-a câştigat şi asta înseamnă calificare în Europa League pentru Botoşani şi, bineînţeles pentru câştigătoarea Cupei, ambele echipe, adversare ale CFR-ului, putând astfel evolua cu rezervele.

Încă nu este clar ce lot va avea la dispoziţie antrenorul secund al clujenilor, Valeriu Bordeanu, cel care cunoaşte bine echipa botoşăneană, pentru că a fost jucător şi antrenor acolo, principalul Dan Petrescu anunţând că va reveni cel mai probabil la restanţa cu FCSB.

E posibil ca ardelenii să folosească multe rezerve

Incertitudinea planează pentru că fără documentele medicale clare jucătorii depistaţi pozitiv nu vor putea fi opriţi în lot, dar este foarte probabil că, dată fiind densitatea mare de partide programate în mai puţin de o săptămână, ca la jocul de acasă cu Botoşani campionii ultimilor doi ani să bage mai mulţi jucători din linia a doua din lot.

Rămâne de văzut dacă botoşănenii vor veni cu cea mai bună echipă sau considerând că obiectivul european a fost atins titularii vor fi trimişi deja în vacanţă, ştiut fiind că pauza dintre sezoane va fi extrem de scurtă, campionatul nou urmând a debuta spre finalul lunii august. 1,40 este cota la victorie pentru CFR Cluj, faţă de 9,30 acordat moldovenilor.

ADVERTISEMENT