Sport

CFR Cluj a câștigat al doilea amical în Spania. La pauză campioana era condusă de modesta Alzira din liga a treia. Deac a marcat o dublă. Video

Campioana României CFR Cluj a câștigat ultimul meci test din cantonamentul din Spania, cu modesta Alzira din al treilea eșalon iberic. Feroviarii au întors rezultatul în mai puțin de 15 minute.
15.01.2022 | 15:00
CFR Cluj a castigat al doilea amical in Spania La pauza campioana era condusa de modesta Alzira din liga a treia Deac a marcat o dubla Video
Sursa foto: Facebook/CFR Cluj
ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a impus cu scorul de 4-3 în fața formației Alzira din liga a treia a Spaniei, în ultimul meci test din stagiul de pregătire de la Oliva Nova.

Campioana ultimilor patru ani în Casa Pariurilor Liga 1 a fost condusă la pauză 0-1, dar a rezolvat soarta întâlnirii în actul secund, în doar 14 minute.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, o primă repriză experimentală

Aflată în stagiu de pregătire în Spania, la Oliva Nova, lângă Valencia, campioana CFR Cluj a disputat azi ultimul amical pe pământ iberic.

Adversara feroviarilor a fost modesta Alzira din al treilea eșalon valoric al Spaniei. În aceste condiții, antrenorul Dan Petrescu a ales să înceapă jocul într-o formulă experimentală.

ADVERTISEMENT

Formula de start a CFR-ului în meciul cu Alzira:

Bălgrădean – Bălan, Bouhenna, Cestor, Susic – Hoban, Bordeianu, Sigurjonsson – Chipciu, Petrila – Buș.

Spaniolii au controlat începutul întâlnirii și au deschis scorul în minutul 5, prin Perez, la capătul unei faze în care apărarea lui Dan Petrescu a fost făcută șah-mat de pătrunderea fotbalistului spaniol, care a finalizat cu un șut pe sub Bălgrădean.

ADVERTISEMENT

În ciuda eforturilor  CFR-ului de a reacționa imediat, gazdele au reușit să păstreze intactă poarta, intrând la vestiare în avantaj, spre surprinderea puținilor fani prezenți la meci.

Campioana, la turație maximă în actul secund

Dan Petrescu a făcut schimbări importante la pauză și efectul s-a făcut simțit în cele din urmă. Vișiniii au egalat în minutul 63, după reușita lui Păun și a trecut în avantaj două minute mai târziu când căpitanul Deac a transformat o lovitură de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Veteranul campioanei și-a trecut în cont dubla în minutul 71, tot de la punctul cu var, iar Graovac a dus scorul la 4-1 în minutul 77. La adăpostul unui scor conform cu realitatea din teren, feroviarii au aplicat tactica deja bine cunoscută, de conservare a rezultatului.

Spaniolii au profitat de situație și au înscris de încă două ori în poarta ardelenilor. Belizon (min. 79) și Zarzo (81) au înscris golurile echipei Alzira, din repriza a doua.

Astfel, CFR Cluj încheie cantonamentul din Spania cu două victorii în tot atâtea meciuri disputate. În prima partidă test, fotbaliștii lui Dan Petrescu s-au impus la limită 1-0 cu La Nucia, altă formație din liga a treia.

ADVERTISEMENT