Sport
notix pixel id

CFR Cluj a câștigat al doilea amical în Spania. La pauză campioana era condusă de modesta Alzira din liga a treia. Deac a marcat o dublă. Video

Campioana României CFR Cluj a câștigat ultimul meci test din cantonamentul din Spania, cu modesta Alzira din al treilea eșalon iberic. Feroviarii au întors rezultatul în mai puțin de 15 minute.
15.01.2022 | 15:00
CFR Cluj a câștigat al doilea amical în Spania. La pauză campioana era condusă de modesta Alzira din liga a treia. Deac a marcat o dublă. Video
Sursa foto: Facebook/CFR Cluj
ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a impus cu scorul de 4-3 în fața formației Alzira din liga a treia a Spaniei, în ultimul meci test din stagiul de pregătire de la Oliva Nova.

Campioana ultimilor patru ani în Casa Pariurilor Liga 1 a fost condusă la pauză 0-1, dar a rezolvat soarta întâlnirii în actul secund, în doar 14 minute.

CFR Cluj, o primă repriză experimentală

Aflată în stagiu de pregătire în Spania, la Oliva Nova, lângă Valencia, campioana CFR Cluj a disputat azi ultimul amical pe pământ iberic.

ADVERTISEMENT

Adversara feroviarilor a fost modesta Alzira din al treilea eșalon valoric al Spaniei. În aceste condiții, antrenorul Dan Petrescu a ales să înceapă jocul într-o formulă experimentală.

Formula de start a CFR-ului în meciul cu Alzira:

Bălgrădean – Bălan, Bouhenna, Cestor, Susic – Hoban, Bordeianu, Sigurjonsson – Chipciu, Petrila – Buș.

ADVERTISEMENT

Spaniolii au controlat începutul întâlnirii și au deschis scorul în minutul 5, prin Perez, la capătul unei faze în care apărarea lui Dan Petrescu a fost făcută șah-mat de pătrunderea fotbalistului spaniol, care a finalizat cu un șut pe sub Bălgrădean.

În ciuda eforturilor  CFR-ului de a reacționa imediat, gazdele au reușit să păstreze intactă poarta, intrând la vestiare în avantaj, spre surprinderea puținilor fani prezenți la meci.

ADVERTISEMENT

Campioana, la turație maximă în actul secund

Dan Petrescu a făcut schimbări importante la pauză și efectul s-a făcut simțit în cele din urmă. Vișiniii au egalat în minutul 63, după reușita lui Păun și a trecut în avantaj două minute mai târziu când căpitanul Deac a transformat o lovitură de pedeapsă.

Veteranul campioanei și-a trecut în cont dubla în minutul 71, tot de la punctul cu var, iar Graovac a dus scorul la 4-1 în minutul 77. La adăpostul unui scor conform cu realitatea din teren, feroviarii au aplicat tactica deja bine cunoscută, de conservare a rezultatului.

ADVERTISEMENT

Spaniolii au profitat de situație și au înscris de încă două ori în poarta ardelenilor. Belizon (min. 79) și Zarzo (81) au înscris golurile echipei Alzira, din repriza a doua.

Astfel, CFR Cluj încheie cantonamentul din Spania cu două victorii în tot atâtea meciuri disputate. În prima partidă test, fotbaliștii lui Dan Petrescu s-au impus la limită 1-0 cu La Nucia, altă formație din liga a treia.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik