Fotbal international

CFR Cluj, cea mai dură înfrângere din istorie în Europa! Ce recorduri negative a bătut

05.11.2020 | 21:53
CFR Cluj cea mai dura infrangere din istorie in Europa Ce recorduri negative a batut
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a suferit cea mai grea înfrângere din istorie în cupele europene în meciul cu AS Roma, din etapa a treia a Grupei A din Europa League, și a stabilit o serie de alte recorduri negative.

Ardelenii au fost de nerecunoscut pe Stadio Olimpico din Roma și au fost întrecuți de formația italiană cu un sec 5-0.

ADVERTISEMENT

Recunoscută pentru organizarea foarte bună în joc, trupa lui Dan Petrescu a fost vraiște în defensivă, acolo unde a avut absențe de marcă, și aproape inexistentă pe faza ofensivă.

Înfrângerea de pe Olimpico, cea mai drastică pentru CFR Cluj în Europa

Eșecul cu 0-5 de pe Stadio Olimpico aduce cu el o serie de recorduri negative pentru CFR Cluj în Europa. Ardelenii au înregistrat cea mai drastică înfrângere din istoria meciurilor europene, precedentul record era un 0-4 cu Bayern Munchen în Gruia, în sezonul 2010-2011 al Champions League.

ADVERTISEMENT

Formația lui Dan Petrescu nu a mai primit niciodată cinci goluri într-un meci european, iar recordul în deplasare era de trei goluri încasate, ultima dată anul trecut cu Celtic Glasgow, când ardelenii se impuneau cu 4-3.

De asemenea, umilința de la Roma reprezintă și cea mai drastică înfrângere în cupele europene și pentru antrenorul Dan Petrescu. În plus, cele trei goluri încasate de CFR în prima repriză reprezintă și el un record negativ, formația din Gruia nemaifiind niciodată într-o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului pierdut cu Gaz Metan Mediaș, tehnicianul campioanei a anunțat că  va pleca după întâlnirea cu AS Roma din Europa League. Între timp, ”Bursucul” și-a mai îndulcit tonul și a precizat că după jocul de campionat cu FC Argeș  își va lua o pauză de șase zile iar apoi se va întoarce să facă performanță în Gruia.

După partida cu Gaz Metan Mediaş,  FANATIK a dezvăluit discuţia dură dintre Neluţu Varga şi Dan Petrescu, iar una dintre variantele luate în calcul era ca antrenorul să nu facă deplasarea la Piteşti.

ADVERTISEMENT

Fostul portar al echipei CFR Cluj, Eduard Stăncioiu, a admis că este posibilă o plecare a lui Dan Petrescu de pe banca tehnică a ardelenilor și consideră că antrenorul are nevoie de o schimbare.

ADVERTISEMENT
Tags: