Sport

Conducerea lui CFR Cluj acuză delegarea lui Lucian Rusandu la FCSB – Farul: „Mă așteptam să greșească”

Deși are un avans considerabil în fruntea Ligii 1, CFR Cluj a stat cu sufletul la gură la FCSB - Farul. Totuși, ardelenii susțin că se așteptau la greșelile arbitrului Lucian Rusandu.
15.03.2022 | 12:40
Conducerea lui CFR Cluj acuza delegarea lui Lucian Rusandu la FCSB  Farul Ma asteptam sa greseasca
Arbitrul central Lucian Rusandu in meciul de fotbal dintre FCSB si Farul Constanta, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 14 martie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

După prima etapă a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1, CFR Cluj a rămas cu un avans de șapte puncte față de urmăritoarea FCSB. Roș-albaștrii au păstrat această distanță după ce au învins-0 cu 2-0 pe Farul Constanța. Victoria a fost însă umbrită de arbitrajul lui Lucian Rusandu (40 de ani), care a fost contestat vehement și de conducerea liderului.

Cristi Balaj critică arbitrajul de la FCSB – Farul 2-0: „Bănuiesc de ce l-a delegat CCA pe Rusandu”

La scorul de 0-0, în minutul 51, „centralul” covăsnean nu a dictat un penalty evident pentru echipa lui Gheorghe Hagi, când Ștefan Târnovanu l-a busculat pe Robert Moldoveanu în suprafața de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Lucian Rusandu a stârnit controverse și când a lăsat-o pe Farul în inferioritate numerică. Oficialul partidei de pe Național Arena l-a eliminat pe Damien Dussaut, după ce i-a arătat două cartonașe galbene  pentru două faulturi comise în aceeași fază. Reluările camerelor TV i-au dat dreptate lui Rusandu, dar situația este una rar întâlnită pe terenurile de fotbal.

„Prestația lui Rusandu a fost sub nivelul jocului, din păcate. Nu vreau să acuz. Profilul nostru e diferit de al altor cluburi. Dar, ca și pe jucători, și pe arbitrii trebuie să îi introduci în meciuri atunci când trebuie. Dacă au o pauză îndelungată, e greu să îi bagi în teren și să aibă cea mai bună performanță.

ADVERTISEMENT

Introduci la un meci de play-off un arbitru care n-a prea fost delegat din motive pe care doar CCA le știe? Eu pot doar să le bănuiesc. Serios, chiar nu poți avea așteptări de la el când îl introduci la un meci important. Dar nu e doar el vinovat. Competiția asta merită mult mai mult respect.

După meciul de aseară, am avut un dialog telefonic cu jucătorii și mi-a fost greu să găsesc explicații. Eu nu am fost surprins că a greșit. Mă așteptam. Era clar că delegarea a fost nepotrivită. M-am gândit la acest lucru de la început.

ADVERTISEMENT

Rusandu nu a avut multe meciuri în ultima perioadă și nu poți considera că este în formă să conducă un meci de play-off, care se anunța dificil de la început”, a declarat președintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj, la PRO X.

Ion Crăciunescu dă de pământ cu președintele CCA, Kyros Vassaras: „E unic în lume!”

Prestația lui Lucian Rusandu a atras critici și la adresa președintelui CCA, Kyros Vassaras. Fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu a condamnat prestația „centralului”, dar a pus tunurile și pe grecul din fruntea arbitrajului românesc, pe care îl consideră total nepotrivit pentru această funcție.

ADVERTISEMENT

„Ce avem noi la arbitraj n-are nimeni în lume! Avem și noi un lucru unic în lumea fotbalului, știți care este? Faptul că avem un cetățean străin care conduce Comisia Centrală de Arbitri. 

Nu există așa ceva! Au fost instructori, dar președinte dintr-o altă țară… nu există! Aici suntem unici, fac pariu cu cine vreți dumneavoastră că suntem unici”, a declarat Ion Crăciunescu, la PRO X.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – FCSB: 2,35 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT