Sport

CFR Cluj, lovită din nou de coronavirus. Trei jucători de bază au fost testați pozitiv. Exclusiv

Covid-19 îi pune din nou probleme campioanei CFR Cluj. Trei jucători de bază au fost testați pozitiv și plasați în izolare. Printre ei se numără și căpitanul Mario Camora.
02.02.2022 | 22:41
CFR Cluj lovita din nou de coronavirus Trei jucatori de baza au fost testati pozitiv Exclusiv
Căpitanul Mario Camora și alți doi jucători importanți ai campioanei au fost testați pozitiv. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Pandemia Covid-19 continuă să-și facă simțită prezența în Casa Pariurilor Liga 1. Trei jucători de bază ai campioanei CFR Cluj au fost testați pozitiv în cursul zilei de miercuri, 2 februarie și izolați preventiv, întrucât au acuzat simptome specifice bolii. Lotul echipei este vaccinat în proporție de 90%.

Cazuri de Covid-19 la CFR Cluj. Camora și Păun, printre jucătorii infectați

FANATIK a aflat că fotbaliștii în cauză sunt Mario Camora, Adrian Păun și Mihai Bordeianu. Dacă portughezul nu a evoluat în partida cu FC Botoșani din cauza unei accidentări, Bordeianu a făcut parte din formula de start și a părăsit terenul cu 10 minute înaintea fluierului final, când a fost înlocuit chiar cu Păun.

ADVERTISEMENT

De asemenea, campioana a luat decizia de a-l trimite preventiv în izolare, potrivit gsp.ro, pe fundașul Mateo Susici, alături de doi membri ai staff-ului tehnic, respectiv antrenorul secund Costin Curelea și preparatorul fizic Bogdan Aldea. După 5 zile, aceștia vor fi testați pentru a vedea dacă s-au infectat cu Covid-19.

Enriko Papa de la FC Botoșani, testat pozitiv. A intrat pe teren, deși avea simptome

Nici FC Botoșani nu trece printr-o situație prea bună din acest punct de vedere. Sursa citată anunță că Enriko Papa nu s-a simțit bine înaintea partidei, dar Marius Croitoru l-a trimis în teren, ca marți dimineață să fie testat pozitiv.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, protocolul medical le permite fotbaliștilor să-și continue activitatea dacă au schema completă de vaccin sau au trecut prin boală în ultimele 6 luni, fără a fi obligați să se testeze. Doar cei care nu îndeplinesc aceste condiții trebuie să prezinte un test PCR sau rapid pentru a putea intra în meci.

Mihai Stoica: „Trebuie să se testeze și jucătorii vaccinați”

De altfel, FCSB a criticat în nenumărate rânduri aceste măsuri și a militat, prin vocea managerului general, Mihai Stoica, pentru impunerea testării indiferent dacă jucătorii sunt vaccinați sau nu, tocmai cu scopul de a evita astfel de situații.

ADVERTISEMENT

Dacă cineva respectă competiția asta, trebuie să decidă să se testeze jucătorii – și cei vaccinaţi -măcar o dată la două săptămâni, dacă nu chiar o dată pe săptămână. Noi suntem în plină pandemie şi la noi cresc cazurile.

Am foarte mulţi prieteni vaccinați care sunt acum în carantină, pentru că au COVID. Şi noi avem jucători vaccinaţi, dar îi testăm, pentru că jucătorii vaccinaţi îi pot infecta pe ceilalți.

ADVERTISEMENT

Am auzit că au fost echipe care ştiau că au jucători pozitivi pentru că îi testaseră. Fiind vaccinaţi nu i-au declarat şi au jucat așa”, declara recent oficialul roș-albaștrilor.

CFR Cluj are mari probleme financiare. Ce le-a transmis Neluțu Varga jucătorilor

Dincolo de infectările cu virusul SARS-CoV-2, CFR Cluj trece în această perioadă printr-o situație extrem de dificilă din punct de vedere financiar. Mai exact, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că elevii lui Dan Petrescu nu și-au mai primit salariile de mai bine de trei luni, în ciuda promisiunilor făcute săptămâna trecută de patronul Neluțu Varga.

 

ADVERTISEMENT