Fotbal intern

CFR Cluj, coșmarul lui Eugen Neagoe. Șanse uriașe ca ardelenii să treacă pe primul loc în Liga 1

28.01.2021 | 13:48
CFR Cluj cosmarul lui Eugen Neagoe Sanse uriase ca ardelenii sa treaca pe primul loc in Liga 1
ADVERTISEMENT

CFR Cluj are nevoie de o victorie cu Astra Giurgiu în partida de joi, de la ora 20:00, pentru a trece pe primul loc în Liga 1. Misiunea ar trebui să fie una facilă, dacă ţinem cont de palmaresul lui Eugen Neagoe în partidele cu ardelenii.

CFR Cluj are victorii pe linie în 2021 şi dacă va continua parcursul fără greşeală va trece cu un punct peste FCSB. Campioana închide etapa a 19-a din Liga 1, una în care echipa lui Gigi Becali a remizat pe terenul lui FC Argeş.

ADVERTISEMENT

Pentru Eugen Neagoe, antrenorul Astrei, partidele contra celor de la CFR Cluj tind să devină un adevărat coşmar. Este echipa care l-a învins de cele mai multe ori de-a lungul carierei. De 14 ori, din totalul de 16 confruntări!

Singura victorie a lui Eugen Neagoe în meciurile contra CFR Cluj a fost obţinută în 2008, când o antrena pe Pandurii

Ba, mai mult, în 10 dintre partide nici măcar nu a reuşit să înscrie. Şi o singură dată a dat mai mult de un gol, chiar în singura sa victorie. Succes pentru care trebuie să ne întoarcem până în 2008. Când Pandurii, sub comanda lui Neagoe, se impunea la Cluj, scor 2-1.

ADVERTISEMENT

Poate singura veste bună pentru el este că a reuşit să scoată o remiză la ultimul joc împotriva CFR Cluj, în decembrie 2019. O antrena atunci pe Hermannstadt şi termina 1-1 la Sibiu.

CFR Cluj îl bătuse deja de patru ori doar în acel an, de fiecare dată ca antrenor al celor de la Sepsi. De remarcat, totuşi, că au fost de fiecare dată partide echilibrate. Ardelenii nu au câştigat niciodată la mai mult de două goluri.

ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe nu a înfruntat-o niciodată pe CFR Cluj din postura de antrenor al Astrei. Iar duelul de joi este unul complicat şi din cauza presiunilor legate de cei trei fotbalişti suspendaţi pentru dopaj, Ioniţă, Fatai şi Seto.

De altfel, într-o declaraţie exclusivă pentru FANATIK.RO, Dani Coman i-a acuzat pe oficialii de la CFR Cluj că au stat în spatele zvonurilor legate de posibila excludere a Astrei din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Membru în Comitetul Executiv al FRF, Emilian Hulubei a explicat pentru FANATIK.ROnu se pune problema ca Astra să fie exclusă din campionat.

ADVERTISEMENT