Sport

Cristi Balaj, mesaj ferm pentru jucătorii lui CFR Cluj: ”Plata datoriilor depinde de rezultatele din Europa”

Președintele campioanei CFR Cluj, Cristi Balaj, a vorbit despre situația financiară a clubului, iar veștile nu sunt cele așteptate de fotbaliști. Plata restanțelor depinde de rezultatele din cupele europene.
17.11.2021 | 16:31
Cristi Balaj mesaj ferm pentru jucatorii lui CFR Cluj Plata datoriilor depinde de rezultatele din Europa
ADVERTISEMENT

De ce s-au temut fotbaliștii campioanei CFR Cluj nu au scăpat. Conducerea clubului, prin vocea președintelui Cristi Balaj, le-a transmis jucătorilor că există un singur mod de a plăti restanțele financiare.

Un traseu cât mai lung în cupele europene, care să genereze venituri din bonusurile de performanță plătite de UEFA, este soluția oficialilor CFR pentru stingerea datoriilor.

ADVERTISEMENT

Misiune aproape imposibilă pentru CFR să treacă de faza grupelor în Conference League

CFR Cluj are o misiune extrem de dificilă în tentativa de a-și salva sezonul european și, implicit, să obțină și bani de la UEFA. Pe ultimul loc în grupa grupa D a Conference League, cu un singur punct, feroviarii păstrează șanse matematice la locul 2 care să-i ajute să iasă din grupă.

Președintele Cristi Balaj le-a transmis jucătorilor că acesta trebuie să fie singurul gând cu care abordează ultimele două jocuri din Europa. În caz contrar clubul nu va avea bani să le achite restanțele. În plus, acesta a mai spus că orice ofertă pentru jucători este bine venită.

ADVERTISEMENT

”Plata datoriilor depinde foarte mult și de performanța și rezultatele pe care le vom obține în cupele europene, dar suntem în discuții și cu anumite echipe interesate de jucători de la noi.

Am încredere că putem realiza noi performanțe la nivel internațional. Jucătorii au demonstrat că atunci când e vorba de meciuri importante, au reușit să se monteze. Am încredere că vor reuși să obțină rezultatele pe care le așteptăm”, a pus Cristi Balaj în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Cum vrea Cristi Balaj să-l ”resusciteze” pe Denis Alibec și ce zice despre o posibilă plecare a lui Dan Petrescu la națională

Oficialul CFR-ului a negat faptul că atacantul Denis Alibec ar vrea să se întoarcă în Turcia, la Kayserispor, echipă de care aparține. Mai mult, Cristi Balaj a dezvăluit cum îl va motiva pe atacant să dea cel mai bun randament.

”Denis Alibec este un jucător în care am încredere, am o relație bună cu el și o să facem și un pariu pe care sper să-l pierd. Mi se pare corect la valoarea lui să aibă oferte din străinătate. Pentru noi e important ca el să fie concentrat la ceea ce avem de făcut la club”, a spus Balaj.

ADVERTISEMENT

Președintele campioanei a adăugat că în acest moment nu există vreo propunere concretă din partea FRF pentru ca Dan Petrescu să preia echipa națională, dar Cristi Balaj este convins că antrenorul feroviarilor este eligibil să antreneze orice reprezentativă a lumii.

”Ne bucurăm că am reușit să-l aducem pe Dan Petrescu la CFR. Să fie dorit (la echipa națională – n.r.) mi se pare un lucru normal, dar dacă am acceptat această provocare este și datorită lui pentru că mi-a promis că va fi aici următorii 3 ani.

E greu să refuzi o astfel de propunere, dar ofertele, dacă se dorește acest lucru, trebuie să vină concret din partea Federației. Un lucru e cert, Dan Petrescu merită în acest moment să fie la orice națională din fotbalul mondial”, a punctat Balaj.

Dezamăgit de noua contraperformanță a echipei naționale

Fostul arbitru internațional a vorbit și despre sentimentul pe care l-a trăit după ratarea calificării echipei naționale la barajul pentru Cupa Mondială, dar spune că rezultatele ”tricolorilor” reflectă starea fotbalului intern.

”E un sentiment dureros, nu ai cum să digeri ușor un asemenea insucces. Fotbalul românesc are nevoie de restructurare, de la juniori, la infrastructură.

Trebuie să-i înțelegem și pe selecționerii echipelor naționale pentru că ei aleg aleg jucătorii din ceea ce oferim noi. Nu e corect să blamăm înainte să ajutăm”, a încheiat Balaj.

ADVERTISEMENT