Fotbal international

CFR Cluj dă peste zidul Slavia Praga! Cehii au luat un gol în şase meciuri, dar folosesc improvizaţii în apărare

17.08.2019 | 14:33
CFR Cluj da peste zidul Slavia Praga Cehii au luat un gol in sase meciuri dar folosesc improvizatii in aparare

CFR Cluj va juca împotriva Slaviei Praga în play-off-ul Ligii Campionilor, iar jucătorii lui Dan Petrescu vor da peste un adevărat zid. Defensiva cehilor este aproape impenetrabilă în startul sezonului, iar în şase meciuri a primit un singur gol.

CFR Cluj trebuie să spargă lacătul defensiv al Slaviei Praga

Slavia Praga, adversara lui CFR Cluj în play-off-ul Ligii Campionilor, are un start de sezon de excepţie şi a bifat cinci victorii şi o remiză în campionat. Pe lângă rezultatele foarte bune, defensiva campioanei Cehiei este una de lăudat. Cu un singur gol primit, în meciul cu Teplice, praghezii au cea mai bună defensivă din 1.Liga.

Celtic, echipa eliminată de CFR Cluj în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, era într-o situaţie asemănătoare. Înainte de dubla contra campioanei României, scoţienii primiseră două goluri în cinci meciuri. Cu toate acestea, Celtic a trebuit să se încline în faţa clujenilor, după ce a primit cinci goluri în două partide.

  • 398 de minute a bifat Slavia Praga fără să primească gol în campionat
  • 26 de goluri în 35 de meciuri a primit Slavia Praga în sezonul trecut din 1.Liga
CFR Cluj dă peste zidul Slavia Praga. Apărarea cehilor este impenetrabilă
CFR Cluj dă peste zidul Slavia Praga. Apărarea cehilor este impenetrabilă

Jindrich Trpisovsky improvizează în apărare în startul sezonului

Prestaţiile excepţionale din defensivă vin într-un moment în care Jindrich Trpisovsky, antrenorul Slaviei Praga, improvizează în centrul apărării. În vară, campioana Cehiei i-a vândut pe Michael Ngadeu-Ngadjui şi Simon Deli, fundaşii centrali titulari din sezonul trecut. În aceste condiţii, tehnicianul de 43 de ani se bazează pe doar doi fundaşi centrali de meserie: Ondrej Kudela şi David Hovorka. În plus, Trpisovsky l-a mai folosit pe Michal Frydrych în centrul defensivei, chiar dacă fotbalistul de 29 de ani este fundaş dreapta.

În startul actualului sezon, Jindrich Trpisovsky a improvizat şi s-a bazat, în câteva meciuri, pe cuplul Michal Frydrych-David Hovorka. Presa din Cehia a anunţat că antrenorul Slaviei va reveni la cuplul Kudela-Hovorka pentru dubla cu CFR Cluj, cei doi fiind titulari în meciul cu SK Dynamo Ceske Budejovice. Pe benzi, Trpisovsky se va baza pe Vladimir Coufal (dreapta) şi pe Jan Boril (stânga), ultimul fiind menajat în ultima etapă, când a fost înlocuit cu Jaroslav Zeleny.

  • 1.500.000 de euro este cota de piaţă a lui Ondrej Kudela
  • 1.250.000 de euro este cota de piaţă a lui David Hovorka
Tags: