Sport

CFR Cluj, detalii de ultimă oră despre insolvența clubului. Ce spune Răzvan Zăvăleanu

Campioana CFR Cluj a dat detalii despre informațiile apărute în media potrivit cărora din pricina unei situații financiare precare există posibilitatea de a deschide procedura de insolvență.
30.07.2022 | 14:46
CFR Cluj detalii de ultima ora despre insolventa clubului Ce spune Razvan Zavaleanu
Înaintea jocului cu Mioveni, din SuperLiga, și al primei manșe cu Soligorsk, oficialii CFR Cluj spun că zvonurile privind posibila intrare în insolvență sunt lipsite de adevăr. Foto: facebook CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Eșecul cu Pyunik Erevan a scos-o pe CFR Cluj din cursa pentru Liga Campionilor și Europa League. Campioana are acum drept obiectiv calificarea în grupele Conference League. Și, s-a vorbit în mod repetat în spațiul public și mass-media despre faptul că ratarea acestuia este sinonimă cu o nouă insolvență. Lucru pe care însă oficialii CFR Cluj l-au ”demontat” prin intermediul unui comunicat oficial.

”Nu se pune problema ca CFR 1907 Cluj să solicite deschiderea procedurii de insolvență”

CFR Cluj joacă astăzi, de la ora 21:30, în Gruia, cu Mioveni, în runda a treia din SuperLiga. Urmează apoi, la mijlocul săptămânii viitoare, confruntarea cu campioana Belarusului, Șahtior Soligorsk. Din turul 3 preliminar al UEFA Europa Conference League.

ADVERTISEMENT

Evident, o confruntare importantă, din punct de vedere sportiv, dar și financiar. Pentru că, nu doar în cazul campioanei, bonusurile oferite de UEFA sunt extrem de importante. Lucru relevat, de altfel, și de patronul FCSB, Gigi Becali.

Au existat însă în mass-media și alt tip de informații. Mai precis că această dublă este capitală pentru CFR Cluj. Grupare care, fără banii europeni, din pricina datoriilor, ar risca o nouă insolvență.

ADVERTISEMENT

Și că surse din apropierea acționarului Ioan Varga l-au contactat pe Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, să revină la CFR Cluj. Știut fiind faptul că acesta a lucrat în Gruia, între 2015 și 2017, într-o situație similară.

Oficialii clubului clujean neagă însă aceste informații prin intermediul unui comunicat postat pe conturile oficiale de pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

”Ca urmare a ultimelor știri apărute în mass-media cu privire la o posibilă intrare în insolvență a clubului nostru, dorim să facem următoarele precizări:

Vrem să asigurăm întreaga suflare “alb-vișinie”, suporteri, jucători, parteneri, apropiați ai clubului, că NU se pune problema ca CFR 1907 Cluj să solicite deschiderea procedurii de insolvență”, precizează comunicatul.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu: ”Problemele financiare ale CFR-ului sunt speculații fără bază reală”

Contactat telefonic, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, are o poziție tranșantă. ”Din cunoștințele mele, aceste informații referitoare la problemele financiare ale CFR-ului sunt niște speculații fără bază reală. Nici nu se pune problema ca acest club să intre în insolvență”, a precizat acesta pentru FANATIK.

Acesta a precizat, de asemenea, că nu a avut discuții cu Ioan Varga în ultima vreme. ”Cu domnul Varga nu m-am intersectat în ultima vreme.

Singura interacțiune pe care am avut-o a fost să îi scriu un mesaj prin care îi doresc să depășească problemele de sănătate care au apărut”, afirmă Zăvăleanu.

Pentru ca apoi să lămurească lucrurile privind eventuala sa plecare de la Dinamo pe o poziție similară, de administrator judiciar, la CFR Cluj: ”Ne-am asumat ceva față de Dinamo. Credem că avem o datorie față de Dinamo și față de suporterii acestei echipe și pot să-i asigur că vom încerca să ne ducem misiunea la capăt.

În niciun caz nu poate fi vorba de părăsit Dinamo în această perioadă. Nu ne trece nicio secundă prin cap să facem acest lucru și vom sta ca să ajutăm la reorganizarea acestei societăți”.

.

 

ADVERTISEMENT
Tags: