Fotbal intern

CFR Cluj – Dinamo 3-1 în Liga 1 Betano. Video. Vezi rezumatul! Campionii revin pe primul loc

19.08.2018 | 23:05
CFR Cluj  Dinamo 31 in Liga 1 Betano Video Vezi rezumatul Campionii revin pe primul loc

CFR Cluj – Dinamo 3-1 în Liga 1 Betano. Video. Vezi rezumatul! Formaţia ardeleană a reuşit un nou succes în campionatul intern şi a revenit pe primul loc în clasament. Trupa lui Florin Bratu a condus cu 1-0, dar forţa gazdelor a făcut diferenţa în ultimele 25 de minute.

Antrenorii celor două formaţii au surprins încă din startul partidei când au anunţat două echipe de start surprinzătoare. Antonio Conceicao a decis să-i odihnească pe experimentaţii Hoban şi Mureşan, în timp ce Alexandru Ioniţă şi Sebastian Mailat nu au reuşit nici ei să-şi facă loc în primul 11 pentru derby-ul cu Dinamo. Florin Bratu a surprins şi în această etapă, la fel ca şi în duelul cu FC Viitorul, iar în formula de start şi-au făcut loc tineri precum Ricardo Grigore, Denis Ciobotariu sau Vlad Olteanu.

CFR Cluj – Dinamo 3-1 în Liga 1 Betano. Video. Vezi rezumatul!

Cele două formaţii s-au anihilat perfect în debutul jocului disputat în Gruia, iar prima ocazie cu adevărat importantă avea să apară în minutul 38. Adam Lang, fundaşul maghiar al celor de la CFR Cluj, a trimis cu capul o minge centrată de Adrian Păun şi doar reflexul excelent a lui Jaime Penedo a menţinut tabela intactă. Paulo Vincius a fost şi el la un pas de a deschide scorul cu o lovitură de cap, dar Sorescu a respins de pe linia porţii execuţia fundaşului de la CFR.

CFR Cluj - Dinamo 3-1. Video. Vezi rezumat! Ricardo Grigore în partida din Gruia
CFR Cluj – Dinamo 3-1. Video. Vezi rezumat! Ricardo Grigore în partida din Gruia

Campioana României a fost echipa mai periculoasă şi în startul reprizei a doua şi a izbutit să marcheze în poarta lui Penedo, dar golul înscris a fost anulat pentru un fault ofensiv. Dinamoviştii aveau să producă însă surpriza în minutul 61 al disputei din Gruia după ce Mihai Popescu l-a învins pe Cosmin Vâtcă cu o lovitură imparabilă în urma unui corner executat perfect de căpitanul Dan Nistor.

Ardelenii au început să pună din nou presiune pe poarta oaspeţilor, iar George Ţucudean avea să izbutească egalarea peste cinci minute după o pasă excelentă venită din partea lui Mario Camora. Trupa lui Antonio Conceicao nu s-a mulţumit cu un punct în duelul cu Dinamo şi avea să puncteze din nou în minutul 72 prin Billel Omrani la o fază în care vârful francez a înscris cu capul la o fază în care Vlad Olteanu a solicitat un fault în atac în duelul aerian.

George Ţucudean a ieşit din nou la rampă în minutul 79 al partidei din Gruia, fiind autorul unui nou gol după ce a fost servit ideal de către Omrani. Fostul vârf al lui Dinamo l-a învins fără mari emoţii pe Jaime Penedo în urma pasei excelente venite de la colegul din linia ofensivă a campionilor.

CFR Cluj a revenit astfel pe primul loc în Liga 1 Betano în urma victoriei cu Dinamo având un avantaj de un punct în faţa celor de la FCSB, trupă care a învins pe Sepsi Sf. Gheorghe cu 2-0 în etapa a 5-a. Pentru echipa ardeleană urmează duelul cu Dudelange, în Europa League, iar în următoarea rundă va juca pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş.

Echipa antrenată de Florin Bratu ar putea să se revanşeze în faţa propriilor spectatori în duelul cu nou promovata FC Hermannstadt în etapa următoare, în timp ce peste două runde se vor duela în derby-ul tradiţional cu Universitatea Craiova.