Fotbal international

CFR Cluj, dominată autoritar de Sevilla în prima repriză! Spaniolii, posesie ca Barcelona: 69%-31% + toate cifrele după 45 de minute

27.02.2020 | 23:20
CFR Cluj dominata autoritar de Sevilla in prima repriza Spaniolii posesie ca Barcelona 6931  toate cifrele dupa 45 de minute
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost dominată autoritar de Sevilla în prima repriză a manşei retur din 16-imile de finală Europa League. Campioana României a fost bombardată de jucătorii antrenaţi de Julen Lopetegui, dar a reuşit să intre la cabine fără gol primit.

Sevilla, cifre uluitoare în returul cu CFR Cluj: 297 de pase reuşite în 45 de minute

Sevilla a început tare returul cu CFR Cluj, după ce prima manşă, din Gruia, s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Spaniolii au presat încă din primele minute, iar procentajul posesiei la capătul primul sfert de oră era uluitor, demn de jocul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

După 15 minute din meciul de pe “Ramon Sanchez Pizjuan”, raportul posesiei era de 75%-25% pentru Sevilla. Cu toate acestea, spaniolii nu reuşiseră să tragă niciun şut pe spaţiul porţii lui Giedrius Arlauskis.

CFR Cluj a început să mişte pe finalul primei reprize, când Kevin Boli a ratat cea mai mare ocazie a campioanei României. Fundaşul francez a intrat pe teren în locul lui Andrei Burcă, accidentat în primele minute ale partidei.

ADVERTISEMENT

Sevilla a dominat cu autoritate, iar jocul de pase al spaniolilor a produs panică în apărarea echipei lui Dan Petrescu. După 45 de minute, andaluzii reuşiseră 297 de pase reuşite din 338 şi aveau cinci şuturi pe spaţiul porţii.

  • 68-48 a fost raportul atacurilor în prima repriză din Sevilla – CFR Cluj
  • 4-2 a fost raportul şuturilor blocate
  • 4-5 a fost raportul intervenţiilor portarilor
ADVERTISEMENT

CFR Cluj, de aproape cinci ori mai puţine pase reuşite

La finalul primei reprize, procentajul posesiei era de 69%-31% în favoarea Sevillei, iar CFR Cluj nu a putut să paseze de prea multe ori. Formaţia din Gruia a avut 62 de pase reuşite din 104 în primele 45 de minute.

CFR Cluj a şutat de patru ori pe spaţiul porţii lui Bounou, portarul care i-a luat locul lui Tomas Vaclik, accidentat în meciul cu Getafe din weekend. Clujenii au tras de alte două ori pe lângă poarta spaniolilor.

ADVERTISEMENT

Ce spuneau spaniolii înaintea returului

Jurnaliştii de la AS au analizat meciul Sevilla – CFR Cluj şi spuneau că andaluzii trebuie să nu primească golul pe “Ramon Sanchez Pizjuan”. În plus, ibericii anunţau că Julen Lopetegui va produce câteva schimbări în primul “11”.

“Lopetegui trebuie să odihnească anumiţi jucători şi să-i activeze pe alţii, dar schimbările nu pot fi numeroase la fel cum se întâmpla în faza grupelor, mai ales că este un meci pe viaţă şi pe moarte. Sevilla şi-a îmbunătăţit defensiva în ultimele două meciuri, în care au existat ocazii şi pe contră. În seara aceasta este necesar să nu primească gol”, scriau jurnaliştii de la AS.

ADVERTISEMENT