Fotbal intern

CFR Cluj, echipă de start ultra-defensivă cu Lazio! Am aflat primul “11” ales de Dan Petrescu: formulă cu 5 fundaşi! EXCLUSIV

28.11.2019 | 11:01
CFR Cluj echipa de start ultradefensiva cu Lazio Am aflat primul 11 ales de Dan Petrescu formula cu 5 fundasi EXCLUSIV
Dan Petrescu, formulă ultra-defensivă cu Lazio. Sursa foto: Sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

CFR Cluj se poate califica în primăvara Europa League încă din această seară, dacă va obţine cel puţin o remiză în deplasarea cu Lazio Roma. Iar FANATIK a aflat că Dan Petrescu s-a hotărât asupra primului “11”, unul ultra-defensiv, cu 5 fundaşi.

CFR Cluj, echipă de start ultra-defensivă cu Lazio! Formulă cu 5 fundaşi

Antrenorul campioanei mizează totul pe defensivă în partida de diseară, intenţiile fiind clare: apărare aglomerată, spaţii puţine pentru rapizii jucători ai lui Lazio şi punctul mult visat pentru calificarea în primăvara europeană. Iar performanţa ar fi una senzaţională, în condiţiile în care are adversare de prestigiu în grupa E, Celtic, Lazio şi Rennes.

ADVERTISEMENT

Astfel, Petrescu s-a hotărât să joace cu Peteleu şi căpitanul Camora pe benzi, dar şi cu 3 fundaşi centrali, Cestor, Boli şi Burcă, împotriva lui Ciro Immobile şi compania. Atacantul lui Lazio e golgeter în Serie A şi unul dintre cei mai în formă atacanţi din Europa în acest moment.

Mai mult, şi mijlocaşii aleşi de Petrescu sunt defensivi: Djokovic, folosit doar în Europa League din cauza regulii U21, Bordeianu şi Culio vor evolua din primul minut împotriva italienilor, singurul cu valenţe ofensive fiind Culio, e roul din 2008 de la altă deplasare de pe Olimpico, 2-1 cu AS Roma. Atunci a marcat o “dublă”.

ADVERTISEMENT

Deac va fi doar rezervă

Dan Petrescu surprinde şi cu nefolosirea lui Ciprian Deac din primul minut. Tehnicianul lui CFR Cluj a considerat că Adrian Păun ar fi o variantă mai bună pentru susţinerea lui Omrani, în avanposturi. Totuşi, nici forma recentă a lui Deac de la club sau de la echipa naţională nu îl recomandă pentru titularizare în această confruntare vitală pentru CFR.

Chiar şi în cazul unei înfrângeri, clujenii mai au şi varianta unei remize în ultima etapă cu Celtic, o echipă deja calificată în primăvara europeană. Şi, cel mai probabil, scoţienii vor veni cu mai multe rezerve, titularii urmând să fie odihniţi pentru lupta cu Glasgow Rangers din campionat.

ADVERTISEMENT

Echipa de start aflată de FANATIK:

Arlauskis – Peteleu, Cestor, Boli, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – Păun – Omrani

Tags: