Sport

CFR Cluj, eliminată pentru prima dată în turul 1 preliminar al Champions League! Cele mai mari umilinţe suferite de campioana României

CFR Cluj a fost eliminată în turul 1 preliminar din UEFA Champions League. Ardelenii au pierdut, după loviturile de departajare, meciul cu Pyunik Erevan, care intră în topul celor mai mari umilinţe.
14.07.2022 | 00:48
CFR Cluj eliminata pentru prima data in turul 1 preliminar al Champions League Cele mai mari umilinte suferite de campioana Romaniei
Imagine din meciul CFR Cluj - Pyunik Erevan. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj visa la grupele UEFA Champions League, însă a fost eliminată în primul tur preliminar de Pyunik Erevan. Campioana României a pierdut, după loviturile de departajare 2-2 (3-4) şi cade în turul doi preliminar din Conference League.

CFR Cluj, eliminată pentru prima dată în turul 1 preliminar al Champions League!

Echipa lui Dan Petrescu a condus de fiecare dată, însă s-a văzut egalată de fiecare dată, în final de meci şi final de prelungiri. La loviturile de departajare, Claudiu Petrila şi Mario Camora au ratat pentru ardeleni.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea cu Pyunik Erevan intră în topul ruşinilor istorice suferite de CFR Cluj. Este pentru prima dată când, în noul format, campioana României este eliminată în turul 1 preliminar din UEFA Champions League.

Cele mai mari ruşini suferite de CFR Cluj în cupele europene:

Sezonul 2007-2008, turul 2 preliminar din Cupa UEFA: CFR Cluj – Anorthosis Famagusta 1-3, 0-0: La a doua participare europeană din istorie, ardelenii au fost eliminaţi de echipa cipriotă.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2014-2015, turul 3 preliminar din Europa League: CFR Cluj – Dinamo Minsk 0-2, 0-1: Ardelenii erau favoriţi în faţa echipei din Belarus, dar au părăsit competiţia după două înfrângeri.

Sezonul 2018-2019, play-off-ul Europa League: CFR Cluj – Dudelange 2-3, 0-2: Campioana României a fost eliminată din Champions League de Malmo şi apoi a pierdut în play-off-ul din Europa League cu o echipă din Luxemburg.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2021-2022, play-off-ul Europa League: CFR Cluj – Steaua Roşie Belgrad 0-4, 1-2: Marius Şumudică şi toată conducerea a fost dată afară după umilinţa în faţa sârbilor, 1-6 la general. CFR a ajuns în grupele Conference League, dar nu a trecut de grupe.

Sezonul 2022-2023, turul 1 preliminar din Champions League: CFR Cluj – Pyunik Erevan 0-0, 2-2 (3-4): CFR Cluj devine prima echipă din România care părăseşte Champions League în primul tur preliminar, în actualul format.

ADVERTISEMENT
  • 5 titluri la rând în SuperLiga are CFR Cluj
  • 4 şuturi pe poartă a avut Pyunik Erevan
Tags: