Sport

CFR Cluj, făcută praf după remiza cu Young Boys: ”Ăia aveau trei viteze, iar ai noștri jumătate de viteză”

CFR Cluj a fost egalată în minutele de prelungire de Young Boys Berna, dar jocul ardelenilor a lăsat mult de dorit și a fost criticat de specialiști.
04.08.2021 | 10:34
CFR Cluj facuta praf dupa remiza cu Young Boys Aia aveau trei viteze iar ai nostri jumatate de viteza
ADVERTISEMENT

Campioanele României și Elveției au remizat în Gruia, scor 1-1, în prima manșă a turului trei preliminar din Champions League.

A fost un deja-vu pentru campioana României, care a trăit un final trist și în precedenta partidă cu Young Boys, în urmă cu doar opt luni.

ADVERTISEMENT

Comentarii acide după meciul CFR Cluj – Young Boys

Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, este de părere că CFR Cluj nu merita să câștige întâlnirea tur și consideră că jucătorii de la Young Boys Berna sunt mult mai valoroși decât elevii lui Marius Șumudică.

”Nici nu era cinstit să câștige CFR-ul, o echipă pentru campionatul nostru bună, pentru jocurile internaționale, la pământ. Echipa asta elvețiană este bună. Dacă nu juca așa cum a jucat, lua 3-4 ușor CFR-ul.

ADVERTISEMENT

Ăia aveau trei viteze, iar ai noștri jumătate de viteză. Noi nu puteam face un contraatac, nu aveam cu cine. Fotbalul din România este la pământ. Dacă nu ne trezim să facem ceva, o să ajungem într-un colaps”, a declarat Dragomir pentru gsp.ro.

Dragomir crede că în România nu sunt condiții pentru performanță

Fostul șef de la LPF consideră că marea problemă a României o constituie infrastructura, pentru că altfel fotbaliști talentați există: ”Ați văzut ce a zis Grigore? Că el a văzut gazonul când a ajuns la seniori. Toată lumea vrea să facă performanță cu ce are la îndemână, nu se poate.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ai materialele ajutătoare: terenuri, hrană, vitaminizare, antrenori capabili, nu avem cum să mai creștem fotbaliști. După părerea mea, talente sunt. Nu sunt condiții să le creștem.

Dacă nu ai pentru marea performanță condițiile necesare, nu poți scoate fotbaliști. Fotbalul este o meserie. Dacă nu ai condiții propice să înveți această meserie, nu o înveți niciodată”.

ADVERTISEMENT

De ce e important ca CFR să ajungă măcar în Europa League

La finalul întâlnirii din Gruia, antrenorul formației Young Boys Berna, David Wagner, a făcut acuzații la adresa arbitrajului considerând că golul marcat de CFR Cluj a fost din ofsaid, dar a recunoscut că Marius Șumudică l-a surprins cu sistemul de joc folosit.

Nici Șumudică nu s-a lăsat mai prejos și a pus tunurile pe brigada de arbitri din Olanda, care l-a avut la centru pe Danny Makkelie, omul care a ajutat Anglia să ajungă în finala Euro 2020 cu penalty-ul ușor acordat în semifinala cu Danemarca.

CFR Cluj trage cu dinții să treacă de Young Boys Berna și să-și asigure locul în grupele Europa League. UEFA a schimbat semnificativ sistemul de calificare în a doua competiție continentală și campioana României ar putea avea un parcurs mai lejer, chiar dacă partea financiară nu este cu mult superioară celeei din Conference League.

ADVERTISEMENT