Sport

CFR Cluj – Farul Constanța 1-2 în etapa 10, ultima, din play-off SuperLiga. Ardelenii prind în genunchi barajul pentru Europa. Video

Farul a terminat ca o adevărată campioană play-off-ul. A învins-o cu 2-1 pe CFR Cluj, dar ardelenii au avut șansă și au prins in extremis barajul de calificare în Europa.
28.05.2023 | 22:59
CFR Cluj  Farul Constanta 12 in etapa 10 ultima din playoff SuperLiga Ardelenii prind in genunchi barajul pentru Europa Video
CFR Cluj - Farul Constanța 1-1 în etapa 10, ultima, din play-off SuperLiga. Louis Munteanu a ratat un penalty după golul egalizator. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
28-05-2023
18:00

CFR Cluj - Farul 1-2 (Bîrligea 15 / L. Munteanu 42, 62-pen.)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL – Farul câștigă cu 2-1 și termină victorioasă play-off-ul. De cealaltă parte, CFR Cluj merge la barajul pentru calificarea în Conference League, cu FC U Craiova 1948, deoarece Universitatea Craiova nu a reușit să se impună, acasă, cu Sepsi.

Min 70: Boateng nimerește bara cu un șut din interiorul careului mare. Mingea ajunge în preajma lui Petrila, care nu reușește să înscrie deși poarta era goală.

Min. 62 – GOOOL Farul!!! Louis Munteanu își ia revanșa și face „dubla”! Atacantul înscrie din penalty de această dată după ce ratase lovitura de pedeapsă din prima repriză! Tot el a scos și lovitura de la 11 metri, după ce a fost faultat de Burcă.

Min. 45 – Louis Munteanu a avut ocazia „dublei”, dar ratează un penalty obținut după hențul lui Cristi Manea! Scuffet a apărat șutul atacantului de la Farul.

Min. 42 – GOOOL Farul!!! Louis Munteanu înscrie cu o super execuție, după o eroare în defensiva ardelenilor!

Min. 15 – GOOOL CFR Cluj!!! Bîrligea trece ușor de apărarea campioanei și îl învinge fără probleme pe Buzbuchi!

Min. 2 – Șansă mare de gol pentru CFR Cluj! Cvek reia o centrare excelentă a lui Manea, dar nu prinde cadrul porții apărate de Buzbuchi!

Min. 1 – A început meciul din Gruia!

28-05-2023
16:28

Echipele de start la CFR Cluj - Farul, ora 21:00

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Burcă, Kolinger, Peteleu – Fica, Cvek, Boateng, Petrila – Janga, Bîrligea 
Rezerve: Sava – Camora, Hoban, Bordeianu, Muhar, Filip, Krasniqi, Yeboah, Maglica. Antrenor: Dan Petrescu.

Farul: Buzbuchi – Sîrbu, Larie, Boli, Baravykas – Băluță, Artean, Casap – Mazilu, Munteanu, Sali 
Rezerve: Aioani – Nedelcu, Grameni, Doukoure, Banu, Cercel, Stoian, Morar, Mateus Barbosa. Antrenor: Gică Hagi.

Meciul CFR Cluj – Farul Constanța are loc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 10-a, ultima din play-off-ul SuperLigii. Dobrogenii sunt deja campionii României iar ardelenii, cei care au dominat până acum fotbalul românesc în ultimii cinci ani, au nevoie de victorie pentru a termina pe locul 3 și a participa astfel la finala play-off-ului de calificare în turul 1 preliminar al Conference League cu FC U Craiova 1948.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – Farul Constanța

Întâlnirea CFR Cluj – Farul Constanța se dispută duminică, 28 mai, de la ora 21:00, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din cartierul Gruia al orașului de pe Someș, în etapa a 10-a. ultima din actuala ediție a play-off-ului SuperLigii. După cinci ani echipa lui Dan Petrescu a predat ștafeta la titlu formației pregătite de Gică Hagi, ardelenilor rămânând-le doar varianta de a juca în Europa prin intermediul locului 3 și al barajului de Conference League.

ADVERTISEMENT

Este de așteptat ca în tribunele stadionului din Gruia să ia loc între cinci mii și șapte mii de spectatori, care să încurajeze echipa locală și totodată să vină să vadă cum aratâ noua campioană a României, echipa care a pus la respect toate numele grele din fotbalul nostru cu un joc extrem de ofensiv și de spectaculos, deși este una dintre cele mai tinere ca medie de vârstâ din primul eșalon.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – Farul Constanța

Partida CFR Cluj – Farul Constanța se joacă duminică, 28 mai, de la ora 21:00, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu din orașul de pe Someș în etapa a 10-a din play-off-ul SuperLigii și va fi televizată de posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cluj duminică, 28 mai, vom avea a treia zi cu vreme ploiasă, cer acoperit aproape pe tot parcursul celor 24 de ore. Soarele va apărea doar episodic, în cursul dimineții, Maxima din termometre ajunge la amiază la 24 de grade iar la ora partidei vor fi în jur de 20 de metri iar la ora meciului sunt mari șanse să plouă destul de tare. Arbitrul partidei este bucureşteanul Marcel Bîrsan.

Ce jucători lipsesc din confruntarea CFR Cluj – Farul Constanța

Dan Petrescu este obligat să îl învingă pe fostul său coşeg din Generaţia de Aur, Gică Hagi şi mizează pe faptul că Farul, fiind deja campioană, va veni cu multe rezerve. Clujul, fără Deac, Camora şi cu ibligativitatea de a lua toate punctele pentru a termina pe locul 3, nu este în situaţie foarte confortabilă, la egal şi victorie Craiova oltenii urmând a fi ei pe 3, pentru că nu au beneficiast de rotunjire la înjumătăţirea punctelor!

ADVERTISEMENT

Farul îl are absent şi al doilea meci pe atacantul Dennis Alibec şi face într-adevăr câteva schimbări în formula de start, dar nu foarte multe iar jucătorii importanţi sunt aproape toţi prezenţi. Hagi a spus că respectă CFR-ul şi pe fostul său coleg de naţională, Dan Petrescu, dar echipa va juca la fel ca în toate meciurile de până acum, adică la victorie.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – Farul Constanța

Casele de pariuri nu cred că Farul vine să pună mari probleme la Cluj şi o văd clar favorită pe CFR la cote care variază, în funcţie de agenţie, de la 1,55 la 1,60 iar campionilor le acordă cote ca la echipe modeste, între 5,20-5,30. Şansă dublă X2 are cotă de 2,20 iar un gol înscris de Farul ajunge la 1,70.

ADVERTISEMENT

La Cluj de când a avut loc rebranduirea Farului, s-au jucat trei partide. Au fost mai întâi două succese cu 1-0 pentru clujeni, dar sezonul trecut dobrogenii au predat lecţoe de fotbal reuşind să câştige cu 3-1. Unul dintre marcatori, Alexi Pitu, e acum la Bordeaux, dar celălat, care a semnat o dublî, Louis Munteanu.

ADVERTISEMENT