Sport

Farul n-a mai câștigat cu CFR Cluj de doi ani și jumătate. Gică Hagi a pierdut toate meciurile cu Dan Petrescu în play-off

Farul joacă în a doua etapă din play-off cu CFR Cluj. Echipa lui Gică Hagi n-a mai câștigat cu formația lui Dan Petrescu de doi ani și jumătate. A pierdut toate meciurile din fazele finale anterioare în care a ajuns.
19.03.2022 | 11:36
Farul na mai castigat cu CFR Cluj de doi ani si jumatate Gica Hagi a pierdut toate meciurile cu Dan Petrescu in playoff
ADVERTISEMENT

Farul lui Gică Hagi joacă în a doua etapă din play-off cu CFR Cluj, campioana „muncită” de Dan Petrescu, pe teren propriu, la Ovidiu, sâmbătă, 19 martie, de la ora 20:30. Cele două echipe nu s-au mai întâlnit în a doua fază a campionatului de două sezoane, din 2018-2019.

Farul n-a mai câștigat cu CFR Cluj de doi ani și jumătate. Gică Hagi a pierdut toate meciurile cu Dan Petrescu în play-off

În prima etapă de play-off, Farul Constanța a pierdut cu 0-2 meciul de la București cu FCSB, în timp ce CFR Cluj a câștigat acasă, în Gruia, cu 3-1 partida cu FC Voluntari. Între cele două echipe sunt acum 17 puncte, 41 campioana față de 24 constănțenii.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a fost acuzat de mai multe ori că „face jocurile”, mai ales atunci când ajunge în play-off, dar nu numai atunci, pentru FCSB, „jucăria” finului, la propriu, Gigi Becali. Adică victorii facile pentru FCSB și meciuri crâncene cu CFR Cluj.

Numai că rezultatele nu se prea potrivesc acestor acuzații. Fără niciun alt comentariu, FANATIK vă prezintă meciurile dintre Farul, de când era Viitorul, și cele două mereu adversare în ultimii ani în lupta pentru titlul de campioană, CFR Cluj și FCSB.

ADVERTISEMENT

În play-off 2017-2018 și 2018-2019, CFR Cluj câștiga toate meciurile cu Viitorul. Care „încurca” de fiecare dată pe FCSB

După campionatul 2016-2017, la finalul căruia Viitorul câștiga unicul său titlu în ultima etapă, 1-0 din penalty (minutul 65), cu… CFR Cluj, cele două echipe au câștigat fiecare pe teren propriu în sezonul regular 2017-2018.

În play-off CFR Cluj lua toate cele 6 puncte „directe” și câștiga campionatul la un punct peste FCSB, care pierdea două puncte foarte importante față în față cu Viitorul.

ADVERTISEMENT

Play-off 2017-2018

Viitorul – CFR Cluj 1-2
CFR Cluj – Viitorul 1-0

FCSB – Viitorul 2-1
Viitorul – FCSB 2-2

Final
1. CFR Cluj     10     5  5  0     12-6     50 p
2. FCSB          10     6  3  1     14-6     49 p

În sezonul regular 2018-2019, Viitorul câștiga la Cluj, CFR câștiga la Ovidiu, iar în play-of se repeta situația din campionatul anterior.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj învingea de două ori pe Viitorul, care învingea la București pe FCSB și termina la egalitate acasă, la Ovidiu. CFR Cluj câștiga titlul cu două puncte avans față de FCSB.

Play-off 2018-2019

Viitorul – CFR Cluj 0-1
CFR Cluj – Viitorul 3-1

FCSB – Viitorul 1-2
Viitorul – FCSB 1-1

Final
1. CFR Cluj     10     7  2  1     15-4     50 p
2. FCSB          10     7  2  1     18-6     48 p

Doar o victorie are „Regele” în fața „Bursucului” în ultimele 6 „directe”

În campionatele 2019-2020 și 2020-2021 Viitorul n-a avut niciun fel de viitor în play-off și a jucat în a doua grupă valorică, în play-out. O victorie, două egaluri și o înfrângere sunt rezultatele cu CFR Cluj în sezoanele regulare ale campionatelor respective.

Ultima victorie a echipei lui Gică Hagi cu CFR Cluj a fost pe 6 octombrie 2019, 3-1 la Ovidiu. Au urmat două egaluri în 2020 și apoi 3 victorii consecutive ale echipei din Gruia.

În sezonul regular al acestui campionat, CFR a învins în tur cu 1-0, la Cluj (13 august 2021) și cu 2-0 în retur, la Ovidiu (16 decembrie 2021).

Declarația STAS a lui Dan Petrescu înainte de orice meci și replica lui Gică Popescu

Cei doi antrenori, Dan Petrescu și Gică Hagi, foști coechipieri în echipa națională cu cele mai bune rezultate din istoria fotbalului românesc, denumită generic „Generația de aur”, s-au complimentat reciproc înaintea meciului de sâmbătă, ora 20:30.

„Farul Constanța, la meciurile de pe teren propriu, este echipa cea mai bună. Mai bună decât CFR, FCSB, Craiova. Are cel mai bun joc de atac posibil pe teren propriu. Un meci mai greu nu poți avea în momentul ăsta, decât la Constanța, unde e antrenor Gică Hagi” – Dan Petrescu

„În fotbalul contează rezultatul, el este cel care rămâne. CFR Cluj este o echipă pragmatică, foarte puternică la faze fixe, care joacă la rezultat, știe să joace la rezultat. CFR se luptă la campionat, noi mai avem până să construim o echipă care să fie sus, dar nu există o echipă în prima ligă care ne-a fost superioară, uitați-vă pe statistici” – Gică Hagi

Declarația lui Dan Petrescu, în nota obișnuită de prudență maximă, ca să nu-i spunem altfel, a fost „taxată” de președintele Farului, Gică Popescu, după întoarcerea de la Istanbul, unde a fost împreună cu Gică Hagi ți Giovanni Becali la meciul Galatasaray – FC Barcelona (1-2) din Liga Campionilor.

„Se sperie de Farul? Păi el se sperie cu toată lumea. Și dacă joacă împotriva Diviziei C, el se sperie. Dar se sperie așa… în fața presei… că el, altfel, e conștient de valoarea echipei pe care o are, de valoarea individuală a jucătorilor pe care îi antrenează. CFR Cluj e câștigătoarea meritorie a ultimelor patru ediții de campionat, sunt pe primul loc la o diferență importantă față de FCSB” – Gică Popescu

„Dan Petrescu este conștient de valoarea echipei sale și face aceste declarații pentru a-și ține echipa în priză, pentru că, în momentul în care ești pe primul loc și începi să te distanțezi de urmăritoare, poate să intervină o anumită stare de relaxare, iar el nu vrea lucrul acesta. Este modul lui de a-și pregăti echipa și o face foarte bine” – Gică Popescu

  • 27 de meciuri, în toate competițiile, au jucat Viitorul/Farul și CFR Cluj: 9 victorii echipa lui Gică Hagi, 5 egaluri și 13 victorii echipa din Gruia, golaveraj 17-11 în favoarea formației clujene
  • 4 este locul ocupat de Farul într-un clasament al partidelor disputate pe teren propriu, cu 10 victorii, 1 egal, 4 înfrângeri, golaveraj 24-8, 33 de puncte, după CFR Cluj (41 p), FCSB (36 p) și Universitatea Craiova (33 p, golaveraj mai bun, 30-9)
  • 1 este locul lui CFR Cluj în clasamentul meciurilor jucate în deplasare, cu 11 victorii, 2 egaluri, 2 înfrângeri, golaveraj 22-9, 35 de puncte, la mare distanță de locul 2, FCSB (26 p), pe poziția 3 fiind surpriza FC Argeș (24 p)
ADVERTISEMENT