Fotbal intern

CFR Cluj – FC Argeș 5-0. Edi Iordănescu s-a temut degeaba. Campioana spulberă „revelația anului 2021”

01.03.2021 | 22:14
CFR Cluj  FC Arges 50 Edi Iordanescu sa temut degeaba Campioana spulbera revelatia anului 2021
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – FC Argeş 5-0 s-a jucat în etapa a 25-a din Casa Pariurilor Liga 1. Campioana României a defilat, fiind ajutată şi de prestaţia de coşmar a lui Maric, autor al unui autogol (49) şi cel care a comis două penalty-uri. Ciprian Deac a înscris o dublă (35, 38), fiind urmat de Costache (70) şi Rondon (78). Clujenii sunt la egalitate de puncte cu FCSB, ambele având 54, însă echipa lui Toni Petrea are golaverajul mai bun.

CFR Cluj – FC Argeş 5-0 (Deac 35, 38, Maric 49-autogol, Costache 70, Rondon 78) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

ADVERTISEMENT

Min. 78 / GOOOL CFR Cluj! Rondon a marcat cu un şut din marginea careului.

Min. 70 / GOOOL CFR Cluj! Costache înscrie după ce a primit o pasă de la Omrani

Min. 49 / GOOOL CFR Cluj! După ce a comis două penalty-uri, Maric şi-a înscris şi în proprie poartă

Min. 38 / GOOOL CFR Cluj! Deac face dubla, după încă un penalty executat. După ce l-a faultat pe Debeljuh în careu, Maric a comis acum un henţ în careu.

ADVERTISEMENT

Min. 35 / GOOOL CFR Cluj! Deac a executat perfect o lovitură de la 11 metri, care a fost obţinută de Debeljuh.

Min. 5 / Costache loveşte bara cu un şut din careu.


Echipele de start pentru CFR Cluj – FC Argeş.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic (Latovlevici 74), Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Bordeianu (Hoban 74), M. Gîdea (Păun 13) – Chipciu (Manea 75), Debeljuh (Omrani 65), Costache. Antrenor: Edi Iordănescu. Rezerve: Sandomierski, Manea, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Itu, Păun, Omrani, Rondon.

ADVERTISEMENT

FC Argeş: Greab – Tofan, Turda, Maric, Mușat – Meza Colli, Șerban – P. De Lucas (Mediop 56), Palic (Maes 65), C. Dumitru (Grecu 65) – Drăghici (Năstăsie 56). Antrenor: Mihai Ianovschi. Rezerve: Croitoru, Barbu, R. Grecu, Boldor, Honciu, I. Năstăsie, Mediop, De Jonghe, Maes.


Ce au spus Edi Iordănescu şi Andrei Prepeliţă înainte de CFR Cluj – FC Argeş

UPDATE, 1 martie, ora 20:10 / “Întâlnim o echipă cu o formă foarte bună, care a suferit o transformare incredbilă, în sens pozitiv. Noi avem mare de cele trei puncte și ne ducem după ele cu siguranță. CFR-ul e într-un proces de reformare, încercăm să construim un alt tipar.

ADVERTISEMENT

Cuvântul timp și răbdare nu există în vocabular, încercăm să ne ducem după puncte și încercăm să avem un joc bun, consistent. Vreau să facem un meci bun și să fim mai atenți în fața porții. Gazonul a fost și este un adversar pentru noi, dar am certitudini din partea conducerii că se vor regla lucrurile. Nu trebuie să ne găsim alibiuri în suprafața de joc.

Malele a fost un jucător foarte important, dar au soluții. Cel mai important e ceea ce punem noi în practică în această seară, până la urmă. Dacă ceva e azi diferit față de momentele când puteam trece pe primul loc, e că FCSB a câștigat. Prefer să jucăm înainte, pentru că focusul ar fi pe noi. Nu avem o presiune sau o temere că putem trece pe primul loc, așa că ar trebui să jucăm în mod obișnuit și să obținem victoria”, a declarat Edi Iordănescu.

“Tratăm fiecare meci ca până acum. Avem o serie bună, azi ne așteaptă un meci greu, dar ne-am făcut temele. N-aș vrea să spun că nu ne gândim să ajungem în play-off. Ar fi o performanță imensă având în vedere că am fost pe ultimul loc mult timp la începutul campionatului.

Malele e omul nostru de gol, un jucător cu talie, care ne-a ajutat în meciurile noastre prin golurile lui și prin travaliu. Avem încredere în cei care îl înlocuiesc și sper să își facă treaba bine. Am primit foarte puține goluri și asta ne dorim la fiecare meci”, a spus Andrei Prepeliţă.


Asta pentru că metamorfoza echipei piteștene, după ce pe bancă a ajuns Mihai Ianovschi, împreună cu Andrei Prepeliță, este una absolut incredibilă. Argeșul nu s-a mai oprit să curgă de 11 meciuri încoace, practic devenind, prin rata de puncte făcută, una dintre echipele care pot ataca ultimul loc de play-off, ocupat de Clinceni.

De altfel, Edi Iordănescua ținut să le atragă atenția jucătorilor săi asupra dificultății acestui meci, după ce CFR Cluj a înregistrat în Gruia două sincope neașteptate, doar egal în partidele cu Astra Giurgiu și Voluntari, formații din partea de jos a clasamentului.

CFR Cluj – FC Argeș Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida CFR Cluj – FC Argeș se joacă luni, 1 martie, cadou pentru fanele celor două echipe, de la ora 20:30, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din cartierul Gruia și va fi televizată în direct pe canalele Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus. O puteți urmări și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Ca și FCSB nici CFR Cluj nu străbate o perioadă foarte bună în primul rând ca și calitate a jocului. Nici rezultatele nu au fost cele dorite de exigentul Edi Iordănescu, victoria din ultima etapă de la Mediaș fiind considerată mai degrabă rodul norocului, decât al superiorității față de adversar.

CFR Cluj are toți atacanții valizi

Acum ardelenii au toate gurile de foc în stare de funcționare iar francezul Billel Omrani a marcat la Mediaș primul său gol după mai bine de un an. Lângă el, Mario Rondon, Gabriel Debeljuh, Vali Costache, Nicolae Carnat sunt oricum soluții la fel de viabile, mai ales primii doi.

Jocul Argeșului este unul de luat model pentru echipele din Liga 1. Echipa se strânge ca un arici în propria jumătate, însă pleacă extrem de rapid și de periculos pe contraatac, având și avantajul că în față se află unul dintre cei mai buni atacanți din Liga 1, elvețianul Malele.

Tocmai de aceea Edi Iordănescu a cerut echipei să fie foarte atentă la momentul în care s-ar putea pierde mingi undeva în zona centrală, pentru a nu lăsa spații de acțiune oaspeților și a indicat ca atacantul elvețian, dacă va fi pe teren, să nu fie scăpat din ochi în nici un moment. La acest capitol reîntoarcerea neașteptată a lui Mihai Bordeianu din Golf, care acoperă plecarea lui Djokovic la Rizespor, este exact garanția pentru astfel de situații.

Casele de pariuri nu sunt însă foarte impresionate de senzațională serie a alb-violeților și acordă pentru victoria clujenilor o cotă extrem de joasă, doar 1,35 iar oaspeților una astronomică, 9,00, iar un gol înscris de Malele și compania ajunge la cota de 1,85, deși nu pare deloc imposibil.

ADVERTISEMENT