Fotbal intern

Salvatorul Vinicius! CFR Cluj a câștigat chinuit cu FC Botoșani înaintea debutului în grupele Europa League

17.10.2020 | 23:16
Salvatorul Vinicius CFR Cluj a castigat chinuit cu FC Botosani inaintea debutului in grupele Europa League
ADVERTISEMENT

O nouă victorie la limită a campioanei CFR Cluj, și tot după o prestație modestă, care are darul să îngrijoreze înainte de debutul în grupele Europa League de joi, de la Sofia, împotriva lui ȚSKA.

Deși a întâlnit o echipă a Botoșaniului lipsită de foarte mulți titulari, din cauza vânzărilor de jucători, a suspendărilor sau a indisponibilităților de ordin medical, trupa antrenată de Dan Petrescu a trebuit să aștepte golul izbăvitor până aproape de final, iar salvatorul a fost din nou, se putea altfel?, brazilianul Vinicius.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă s-au prezentat la Cluj cu mulți jucători tineri și neexperimentați printre titulari, oaspeții au evoluat fără trac, au avut câteva situații de a înscrie și dacă nu era ezitarea în lanț a defensivei la golul doi puteau să plece din Gruia cu cel puțin un punct.

CFR Cluj – FC Botoșani 2-1 (Debeljuh 15, Vinicius 78 / Fili 27) – VEZI VIDEO

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Ciobotariu, Vinicius, Camora – Djokovic, Hoban (46 Pereira), A. Păun – C. Deac (62 Omrani), Debeljuh (62 Rondon), A. Joca (6 Chipciu, 87 Carnat). Rezerve: I. Rus, Cestor, L. Aurelio, Carnat, Chipciu, Omrani, Rondon, Vojtus. Antrenor: Dan Petrescu
  • FC Botoșani: Hankic – Fl. Plămadă (69 Chalakiadakis), A. Moescu, Șeroni, Țigănașu – D. Croitoru (30 Tîrcoveanu), Ed. Florescu, Ongenda – M. Roman I, Keyta, R. Fili. Rezerve: Ed. Pap, M. Luțu, Melinte, Târșă, Chalakiadakis, Caia, Tîrcoveanu. Antrenor: Marius Croitoru
ADVERTISEMENT

Min. 86: Ongenda șutează puternic de la marginea careului, mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 82: Moescu vede gratuit cel de-al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 78: GOOOL CFR CLUJ! Gafe în lanț ale apărării botoșănene, mingea ajunge la Vinicius, care înscrie din interiorul careului cu un șut puternic sub bară. CFR Cluj – FC Botoșani 2-1.

Min. 73: Florescu prinde un șut bombă de la 30 de metri, însă Bălgrădean intervine miraculos și salvează un gol ca și făcut.

ADVERTISEMENT

Min. 67: Clujenii reușesc să înscrie prin Vinicius, dar golul este anulat de arbitrul Sebastian Colțescu pentru un fault în atac comis de Ciobotariu.

Min. 49: Keyta scapă singur cu Bălgrădean, portarul clujean reușește să respingă, mingea ajunge la Fili, care reia din 6 metri mult peste poartă.

ADVERTISEMENT

Min. 27: GOOOL FC BOTOȘANI! Fili afduce egalarea cu un șut superb din interiorul careului. CFR Cluj – FC Botoșani 1-1.

Min. 21: Șutul lui Djokovic trece puțin pe lângă poartă.

Min. 15: GOOOL CFR CLUJ! Camora centrează în fața porții și Debeljuh reia în plasă din 6 metri. CFR Cluj – FC Botoșani 1-0.

UPDATE 17 octombrie, ora 21:14 / Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoșani, a anunțat înainte de meciul cu CFR Cluj că echipa sa va transfera în perioada imediat următoare nu mai puțin de 5 jucători: „De la ultimul meci până acum am pierdut 10 titulari. Să nu zic 10, dar cel puțin 7. Asta este viața. Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat în această săptămână și în ultimele zile de mercato, am pierdut câțiva jucători și alții au ceva probleme. Noi acoperim o mare parte din buget din vânzarea de jucători. Trebuie să avem rezultate, să putem vinde, cei care rămân trebuie să aibă salariile la zi și o viață frumoasă. De asta la Botoșani nu au existat niciodată probleme din punct de vedere financiar. Până la finalul acestei săptămâni vor mai veni 5 jucători”.


Meciul CFR Cluj – FC Botoşani are loc sâmbătă, 17 octombrie, pe stadionul dr Constantin Rădulescu, în cadrul etapei a 7-a din Casa Pariurilor Liga 1, prima de la reluarea campionatului după pauza în care echipa naţională a înregistrat una dintre cele mai negre pagini din istorie, cu trei eşecuri consecutive.

Pentru clujeni, acest meci este o foarte bună verificare înainte de startul în grupele Europa League, care va avea loc joia viitoare, la Sofia, în faţa reprezentantei Bulgariei, ŢSKA. Nu va fi un meci uşor nu doar în plan sportiv ci şi ca atmosferă, pentru că autorităţile de la Sofia intenţionează să permită accesul pe stadion pentru un număr de 20.000 de suporteri.

Universitatea Craiova s-a desprins momentan în fruntea clasamentului, având punctaj maxim după consumarea primelor 6 etape, în timp ce campioana ultimelor trei sezoane, CFR Cluj, este neînvinsă, dar are trei meciuri egale, care o pun la şase lungimi în urma liderului. Pentru CFR este un meci care trebuie câştigat cu orice preţ.

CFR Cluj – Botoşani Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida CFR Cluj – FC Botoşani se joacă sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 21:30, în cadrul etapei a 7-a din Liga 1 şi este transmisă în direct pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. O puteţi urmări în format LIVE VIDEO şi dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO.

CFR Clujnu îl mai are în efectiv pe unul dintre cei mai constanţi jucători din ultimii doi ani, mijlocaşul Mihai Bordeianu. Acesta a fost achiziţionat de către echipa saudită Al Qadisiyah pentru suma de 1,3 milioane euro. Dan Petrescu nu a fost de acord cu vânzarea, însă nu a avut ce face, pentru că arabii au plătit clauza de eliberare a jucătorului.

FC Botoşani a vândut tot ce avea mai bun în atac

În schimb, la Cluj au ajuns alte două nume noi, care au şi fost deja văzute la lucru într.-un meci amical de către antrenorul Dan Petrescu. Este vorba de atacantul Nicolae Carnat de la Sepsi Sfântu Gheorghe şi de Iasmin Latovlevici, care revine în fotbalul românesc.

Interesant este că în urma transferului lui Bordeianu cu suma de 120.000 de euro se alege din afacere şi Botoşani, echipă de la care jucătorul venise la Cluj. La Botoşani situaţia e destul de rea, pentru că a revenit francezul Ongenda, dar moldovenii au pierdut nu mai puţin de trei jucători în ultima lună.

CFR Cluj e mare favorită

Golgeterul Marko Dugandzic a fost vândut în Rusia, la Soci, iar tânărul George Câmpanu, internaţional U21, şi Reggy Ofosu au fost achiziţionaţi de Craiova. În aceste condiţii forţa ofensivă a echipei pregătite de Marius Croitoru a scăzut mult şi e puţin probabil ca să se mai poată bate în acest sezon la play-off. În plus, moldovenii au alte trei absențe de marcă pentru acest joc: Chindriș este suspendat, în timp ce Haruț și Babunski sunt indisponbili din cauză că au ieșit pozitiv la testul pentru COVID.

De aceea şi casele de pariuri s-au orientat rapid în direcţia învingătoarei, care ar urma să fie CFR Cluj. Cota primită este de 1,40, în timp ce o minune a moldovenilor ar fi răsplătită cu cotă 8,00. Însă e puţin probabil să aibă puterea de a da lovitura pe stadionul din Gruia.

ADVERTISEMENT