Sport

CFR Cluj – FC U Craiova 1-0, în barajul pentru Conference League. Clujenii se salvează in extremis de la dezastru

CFR Cluj a câștigat chinuit barajul cu FC U Craiova, 1-0 după prelungiri, și a obținut calificarea în turul 2 preliminar al Conference League.
01.06.2023 | 22:59
CFR Cluj  FC U Craiova 10 in barajul pentru Conference League Clujenii se salveaza in extremis de la dezastru
Duarte Andre Lourenco si George Daniel Birligea in meciul de fotbal dintre CFR Cluj si FC U Craiova, barajul din cadrul Superligii Superbet pentru UEFA Conference League, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, joi 1 iunie 2023. © FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
01-06-2023
17:29

CFR Cluj - FC U Craiova 1-0 (Kolinger 98)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 120+5: Fluier final. CFR Cluj câștigă chinuit și obține in extremis calificarea în turul 2 preliminar al Conference League.

Min. 120+1: Zanfir șutează de la 20 de metri, pe lângă poarta lui Scuffet.

Min. 120: Manea primește o pasă de la Krasniqi, șutează din unghi la colțul, dar pe lângă poartă.

Min. 113: Supărați pe arbitrajul lui Istvan Kovacs, jucătorii olteni au avut o tentativă de a părăsi terenul. Meciul a fost oprit preț de două minute.

Min. 108: Vede cartonașul roșu și Dan Vasilică, secundul lui Nicolo Napoli. În drum spre vestiare, acesta a reclamat faptul că a fost lovit în cap de un obiect aruncat din tribune.

Min. 110: Krasniqi se trezește cu mingea la picior la 6 metri de poartă, reia slab și Gurău reține.

Min. 105: Huyghebaert îl faultează dur din spate pe Bîrligea, vede cartonașul galben, însă după intervenția VAR arbitrul Istvan Kovacs revede faza pe monitor, revine asupra deciziei inițiale și îi arată direct „roșu” jucătorului de la FC U Craiova.

Min. 98: GOOOL CFR Cluj! Petrila aruncă o minge în careul oltenilor, iar Kolinger reia superb cu capul din 10 metri, fără nicio speranță pentru Gurău.

Min. 95: Corner pentru gazde, Petrila reia cu capul din 6, mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 90+5: Fluier final. Vom avea două reprize suplimentare de prelungiri, a câte 15 minute fiecare.

Min. 90+1: Gurău respinge din nou senzațional șutul lui Kolinger din câțiva metri.

Min. 90: Petrila îl găsește liber în careu pe Bîrligea, șutul acestuia din 8 metri este respins miraculos de Gurău, mingea ajunge la Maglica, care șutează din 3 metri în blocajul lui Negru.

Min. 84: Chițu trece de Petrila în careu și șutează din unghi la colțul scurt, însă Scuffet e atent și reține.

Min. 83: Petrila șutează din afara careului, mult pe lângă poartă.

Min. 74: Bahassa e bine găsit în careul clujean, îi pasează excelent lui Chițu, dar șutul acestuia din 10 metri la colțul scurt este respins miraculos de Scuffet.

Min. 68: Bauza face un fault de joc în marginea careului advers, iar Istvan Kovacs îi acordă mult prea ușor al doilea cartonaș galben și apoi pe cel roșu.

Min. 63: Bahassa șutează de la marginea careului pe colțul lung, mingea trece puțin pe lângă vinclu.

Min. 60: Acțiune rapidă a gazdelor, Petrila îi trimite în fața porții lui Cvek, care reia în plasă. Golul este anulat pentru o poziție de ofsaid în care se aflau ambii jucători ai clujenilor.

Min. 56: Gurău reține șutul lui Bîrligea din colțul careului mic.

Min. 38: Corner pentru olteni, Duarte reia periculos cu capul din 6 metri, puțin pe lângă poartă.

Min. 25: Șutul lui Bauza din afara careului trece peste poartă.

Min. 14: Krasniqi îi pasează la marginea careului lui Cvek, care șutează puternic, dar mult peste poarta apărată de Gurău.

Min. 11: Bine lansat de Bauza, Chițu scapă singur în careu, șutează din colțul careului mic, Scuffet respinge cu un reflex uluitor, iar Yuri trimite în corner.

Min. 8: Centrare în careul clujean, Baeten reia cu capul, mingea lovește mâna lui Manea și se duce în corner. Oltenii cer penalty, însă Istvan Kovacs dictează doar lovitură de colț, decizie confirmată și din camera VAR.

Min. 3: Krasniqi pătrunde frumos pe partea dreaptă, îl deschide excelent în careu pe Bîrligea, dar șutul acestuia din 6 metri e reținut în doi timpi de Gurău.

Min. 1: A început partida.

01-06-2023
15:58

Echipele de start de la CFR Cluj - FC U Craiova 1948

Au apărut echipele de start de la CFR Cluj – FC U Craiova 1948:

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, Kolinger, Camora – A. Fica, Cvek, Boateng, Krasniqi – Janga, Bîrligea. Rezerve: R. Sava – Țîru, Peteleu, Hoban, Muhar, R. Filip, Petrila, Yeboah, Maglica. Antrenor: Dan Petrescu 

FC U Craiova: Gurău – R. Negru, Duarte, Henriques, Mascarenhas – Dr. Albu, V. Achim – Baeten, Bauza, Bahassa – A. Chițu. Rezerve: S. Mogoșanu – Huyghebaert, Piccolomo, Zanfir, Van Durmen, Asamoah, Sidibe, G. Ganea, V. Blănuță. Antrenor: Nicolo Napoli

Meciul CFR Cluj – FC U Craiova 1948 are loc joi, 1 iunie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul barajului în manșă unică pentru calificarea în turul 2 preliminar al Conference League. Partida se dispută pe terenul echipei din play-off, CFR terminând campionatul pe locul 3. Formația vizitatoare este cea care a câștigat mai întâi, după un meci nebun, 3-3 cu FC Voluntari, decis la lovituri de departajare o primă finală a celor mai bine două clasate echipe din play-out.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – FC U Craiova 1948, în barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League

Întâlnirea CFR Cluj – FC U Craiova 1948 se dispută joi, 1 iunie, de la ora 20:30, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din cartierul Gruia al Clujului, în barajul pentru calificarea în turul 2 preliminar al Conference League. CFR a terminat sezonul dezamăgitor, cu un eșec pe teren propriu cu noua campioană Farul. A prins totuși locul 3 și, implicit, barajul, ca urmare a faptului că rivala Universitatea Craiova a pierdut, la rândul ei, în ultima etapă din play-off acasă cu Sepsi Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova a câștigat play-out-ul și a fost foarte aproape să dispute finala pentru locul de Conference League într-un derby al Băniei, dacă Universitatea Craiova nu s-ar fi împiedicat neașteptat, acasă, în meciul decisiv cu Sepsi care câștigase Cupa României, dar a venit să își joace corect șansele, deși nu mai putea avansa în niciun fel în play-off.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – FC U Craiova 1948

Partida CFR Cluj – FC U Craiova se joacă joi, 1 iunie, de la ora 20:30, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din orașul de pe Someș, în barajul pentru calificarea în turul 2 preliminar al Conference League. Va fi transmisă în direct pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1, dar o mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

E cald, frumos, început de vară mai în toată țara, dar Clujul nu vrea să se înscrie în aceste coordonate și prognoza meteo în orașul de pe Someș arată că primele șase zile din luna iunie, deci și joi, 1 iunie, vor fi toate ploiase, reprize scurte și rapide de precipitații, care este foarte posibil să cadă și pe durata partidei, Maxima zilei va fi de 23 de grade, în jur de 19-20 la ora meciului. Arbitrul acestui meci este Istvan Kovacs, care nu a mai condus un joc în România de la sfârşitul lunii aprilie.

Ce jucători lipsesc din confruntarea CFR Cluj – FC U Craiova 1948

La Cluj, numai atmosferă de meci important nu mai este în vestiar după răbufnirile greu de imaginat ale antrenorului Dan Petrescu după eşecul de acasă cu Farul din ultima etapă de play-off. Plecarea lui Petrescu, dorit în Coreea de Sud, pare a fi iminentă. Dar el va conduce echipa la acest ultim meci, decisiv pentru Europa, cu menţiunea că vor lipsi suspendatul Burcă, om cheie în apărare, și accidentatul Braun.

ADVERTISEMENT

Nicolo Napoli este şi el la ultimul meci pe banca oltenilor, la al nouălea mandat pentru echipa lui Adrian Mititelu. FC U Craiova 1948 este în efectiv complet. Aici singurele neînţelegeri sunt între fundaşul central portughez Andre Duarte, impresarul acestuia şi conducerea clubului privind durata contractului jucătorului.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – FC U Craiova 1948

Este o atmosferă tensionată la Cluj, care poate avea repercusiuni, dar acest lucru nu a determinat o schimbare de macaz din partea caselor de pariori referitor la șansele celor două echipe în acest meci decisiv pentru Europa. CFR Cluj este favorita bookmakerilor la cota de 1,90 față de 4,00 cât a primit gruparea olteană. Șansă dublă „X2” are cotă 1,90, iar gol marcat 1,65. Și mai netă e diferența referitor la echipa care va merge în Europa: 1,40 CFR Cluj, 2,70 FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

Cele două echipei s-au întâlnit până acum de trei ori la Cluj și de fiecare dată CFR a avut câștig de cauză la capătul unor meciuri care au contrazis faptul că la partidele clujenilor se înscriu puține goluri. A fost 2-1 în 2020, 3-2 în 2021 și 3-1 în sezonul regulat al acestei ediții. De notat că tot 3-1 s-a înregistrat și în partida de la Craiova, dar în contul gazdelor.

ADVERTISEMENT