Fotbal intern

CFR Cluj – FCSB 1-0 în play-off Liga 1. Finala campionatului, decisă de autogolul lui Ovidiu Popescu. Campioana s-a distanţat la 7 puncte şi e cu o mână pe titlu. Video

CFR Cluj  FCSB 10 in playoff Liga 1 Finala campionatului decisa de autogolul lui Ovidiu Popescu Campioana sa distantat la 7 puncte si e cu o mana pe titlu Video
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a învins-o pe FCSB, scor 1-0, în derby-ul etapei a 3-a din play-off-ul Ligii 1. Campioana României s-a impus graţie autogolului lui Ovidiu Popescu din minutul 23, care şi-a trimis mingea în poartă după un corner al clujenilor. După această victorie, formaţia lui Dan Petrescu s-a distanţat la 7 puncte şi porneşte cu prima şansă la câştigarea titlului.. VEZI AICI LIVE VIDEO CELE MAI IMPORTANTE FAZE ALE MECIULUI.

Echipele de start, aşa cum FANATIK a anunţat încă de la prânz:

Final CFR Cluj – FCSB 1-0 (Ov. Popescu-autogol 23) – VEZI VIDEO

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic (L. Aurelio 84), Bordeianu, Itu (Petrila 67) – Deac (Chipciu 84), Omrani (Rondon 59), Costache (Păun 59)

ADVERTISEMENT

FCSB: Vlad – Creţu, Planic, Nedelcu (Miron 92+4), Ov. Popescu – Oaidă (Ad. Petre 61), Filip (Vînă 32 / Moruţan 61), Olaru – Man, Tănase, Coman

Arbitru: Ovidiu Haţegan


Final / CFR Cluj – FCSB 1-0

Min. 69 / Florinel Coman a prins un şut puternic în diagonală, însă Arlauskis a respins mingea în corner.

ADVERTISEMENT

Min. 46 / A început a doua repriză din derby-ul CFR Cluj – FCSB.

Pauză / CFR Cluj o conduce pe FCSB, scor 1-0, după prima repriză. Ovidiu Popescu şi-a marcat în proprie poartă în minutul 23.

Min. 39 / Dennis Man a avut o ocazie uriaşă să egaleze, însă Arlauskis s-a opus. După câteva secunde, Coman a şutat din careu, iar portarul lituanian a respins în extremis.

ADVERTISEMENT

Min. 32 / Lucian Filip a ieşit de pe teren din cauza unei accidentări la genunchi. Fotbalistul a fost schimbat cu Ionuţ Vînă.

Min. 23 / GOOOOL CFR Cluj! Ciprian Deac a executat scurt un corner din partea stângă, Djokovic a centrat în forță, iar Ovidiu Popescu și-a trimis mingea în proprie poartă. Fundașul stânga de conjunctură al FCSB-ului și-a dat cu stângul în dreptul și l-a învins pe Andrei Vlad, rămas fără reacție pe linia porții

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 iunie, ora 20:00 / A început meciul CFR Cluj – FCSB.


UPDATE, 14 iunie, ora 19:26 / Helmuth Dukadam şi-a dat demisia din poziţia de preşedinte de imagine al clubului FCSB. Anunţul a fost făcut în timpul emisiunii Fotbal Club de la Digi Sport. “Am simţit că nu mai sunt dorit în cadrul clubului, aşa că e mai onorant să-mi dau demisia. M-a sunat domnul Argăseală şi mi-a spus că vrea să înterupem contractul. Eu nu am avut niciodată un cuvânt de spus. Nu am mai avut comunicare. Nu banii contau.

Sper că cei care m-au făcut sclav și slugă n-or să o mai facă pentru că de acum nu mai iau bani de la FCSB. Nu e prima oară când mi-a fost micșorat salariul, dar faptul că am fost marginalizat m-a durut mai mult”, a declarat Helmuth Duckadam.


UPDATE, 14 iunie, ora 19:20 / FANATIK a aflat că George Ţucudean a suferit o contractură la antrenamentul de sâmbătă seară şi nu face parte din lot.


UPDATE, 14 iunie, ora 18:50 / Gazonul de pe stadionul CFR-ului se prezintă în condiții bune, iar jucătorii FCSB-ului l-au inspectat înaintea derby-ului.

Gazonul din „Gruia” înainte de CFR Cluj - FCSB
Gazonul din „Gruia” înainte de CFR Cluj – FCSB

UPDATE, 14 iunie, ora 18:26 / CFR Cluj preia modelul echipelor din Bundesliga și va avea cartoane cu pozele fanilor, care vor fi amplasate pe scaunele din arena „Dr. Constantin Rădulescu”.

„Suntem același spirit echipa si tribuna, trăim de atâta timp atât de multe împreună”, este mesajul afișat de galeria CFR-ului pe un banner.

Mesajul galeriei CFR-ului
Mesajul galeriei CFR-ului
Pozele cu fanii CFR-ului din stadionul CFR-ului
Pozele cu fanii CFR-ului din stadionul CFR-ului

UPDATE, 14 iunie, ora 18:16 / FANATIK a anunțat primul “11” al lui CFR Cluj încă de la ora 12:00, iar echipa lui Dan Petrescu îl va titulariza pe portarul Giedrius Arlauskis, chiar dacă lituanianul a ajuns în România recent și nu a apucat să se antreneze prea mult cu colegii săi.


UPDATE, 14 iunie, ora 17:28 / Mihai Stoica a fost ironic la adresa lui Dan Pentrescu, antrenorul CFR-ului, printr-o postare pe Facebook, în care amintește de schimbările pe care Dan Petrescu le face în startul meciurilor, din cauza regulii jucătorului U21:

„Ce cotă e azi pentru CFR schimbare jucător sub 21 cu jucător peste 21 până în minutul 1:30? Întreb pentru un prieten”.

Ironia lui Mihai Stoica. Sursă foto: facebook
Ironia lui Mihai Stoica. Sursă foto: facebook

UPDATE, 14 iunie, ora 16:48 / Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret, a postat o fotografie pe rețelele de socializare, în care se arată încântat să călătorească la Cluj, pentru a vedea derby-ul dintre CFR și FCSB.

Fotografia postată de Adrian Mutu. Sursă foto: Instagram
Fotografia postată de Adrian Mutu. Sursă foto: Instagram

UPDATE, 14 iunie, ora 15:38 / Chiar în ziua derby-ului dintre CFR Cluj și FCSB, Gigi Becali a primit o veste minunată, și anume că a devenit bunic.Teodora, fiica sa cea mare, a născut o fetiță.


Un succes al echipei lui Dan Petrescu ar mări la şapte lungimi avansul faţă de FCSB, cu şapte etape rămase până la linia de sosire şi ar fi foarte greu pentru bucureşteni să mai poată remonta. Acest meci important, CFR Cluj – FCSB, va putea fi vizionat pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus.

Primul meci al play-off-ului şi al reluării sezonului ar fi trebuit să aibă loc vineri, în Bănie, între Craiova şi Botoşani, însă partida a fost amânată, ca urmare a faptului că doctorul echipei moldovene a fost depistat cu COVID 19 şi la fel s-a întâmplat şi cu un jucător de la echipa a doua a clubului.

CFR Cluj – FCSB Live video pe Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Aşa încât prima partidă din play-off este CFR Cluj – FCSB, urmată luni de disputa echipelor ostracizate din Europa, Astra Giurgiu şi Gaz Metan pe stadionul de la malul Dunării.

Meciul din Gruia vine într-un moment cam tensionat în interiorul clubului clujean, unde au avut loc câteva conflicte care nu fac bine echipei. De la clujeni au plecat Perreira şi Sylla, jucători care nu reprezentau puncte importante în echipă.

Clujenii nu sunt încântaţi că vor da piept cu una dintre rivale chiar în primul meci după trei luni de pauză, ei apreciind că această partidă putea fi reprogramată pentru o perioadă când exista deja o intrare în ritm.

FCSB s-a despărţit de golgeterul Harlem Gnohere

De la FCSB a plecat Bizonul Harlem Gnohere, care deşi mai avea un an contract cu echipa bucureşteană a ales varianta rezilierii, pentru că Bogdan Vintilă nu mai conta pe serviciile lui.

Francezul a explicat pe reţelele de socializare faptul că Gigi Becali este cel care taie şi spânzură la echipă, alcătuind inclusiv formaţia, iar Vintilă este doar un executant al ordinelor acestuia.

Iulian Cristea e accidentat la FCSB

Pentru meciul de la Cluj FCSB nu poate conta pe serviciile fundaşului central Iulian Cristea, accidentat, iar Gigi Becali are deja planuri inovatoare, gata să îl mute pe Ovidiu Popescu pe un post care nu a evoluat niciodată, de fundaş stânga.

În rest, atacul e alcătuit din tripleta Tănase -Coman – Man, cu Adrian Petre începând de pe bancă. FCSB a dezamăgit teribil în cele două jocuri amicaler disputate şi pierdute în faţa ilfovenilor de la Voluntari şi de la Clinceni.

Şapte egaluri consecutive

Pentru cele două echipe a fost foarte greu în ultimii ani să găsească drumul spre trei puncte, majoritatea confruntărilor, fie că au avut loc în Gruia sau la Bucureşti, încheindu-se la egalitate. Între 17 aprilie 2017 şi 16 septembrie 2018 s-au consemnat nu mai puţin de şapte egaluri consecutiv! Totuşi, în acest sezon, CFR a spart gheaţa pe teren propriu şi a câştigat cu 1-0 în februarie 2020, gol reuşit de fundaşul central Vinicius în minutul 70.

Şi casele de pariuri sunt cam sceptice privind şansele oaspeţilor în acest meci, acordând cota de 2,10 clujenilor, faţă de 3,20 pentru echipa lui Bogdan Vintilă. Care, la cum joacă, nu poate spera, în cel mai bun caz, la mai mult de un egal.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,15 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT