CFR Cluj, FCSB și U Craiova, calcule secrete pentru titlu! Motivul ascuns pentru care locul 2 în sezonul regulat este mai avantajos ca locul 1! EXCLUSIV

SPECIAL FANATIK
Andrei Trifan   
in Liga 1 Betano
16/02/2019, 12:00
CFR Cluj, FCSB și U Craiova, calcule secrete pentru titlu! Motivul ascuns pentru care locul 2 în sezonul regulat este mai avantajos ca locul 1! EXCLUSIV SPECIAL FANATIK
CFR Cluj, FCSB și Craiova, calcule secrete pentru titlu. Motivul ascuns pentru care locul 2 în sezonul regulat poate fi mai avantajos ca locul 1

GEORGE COPOS A PROMIS CA REVINE LA RAPID!

Cand revine in Giulesti si detalii despre mega afacerea lui Copos numai in REVISTA FANATIK din ianuarie, la toate chioscurile din tara!

În acest moment, Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie. Victoria cu Hermannstadt a apropiat echipa lui Becali la 3 puncte în spatele rivalei de pe primul loc. CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, calcule secrete pentr titlu.

FANATIK a aflat motivul ascuns pentru care locul 2 în sezonul regulat este mai avantajos ca locul 1! Pare incredibil, dar adevărat. Conform noului țintar decis de LPF, echipa care va termina pe poziția secundă ar putea da lovitura, dacă are o diferență foarte mică de puncte față de liderul Ligii 1 Betano. Cum s-a ajuns la această “anomalie”? Află toate detaliile.

CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, calcule secrete pentru titlu! Miza e partida din ultima etapă a sezonului!

CFR Cluj are un început de 2019 sub așteptări. Ardelenii au pierdut cinci puncte în două meciuri, iar dacă FCSB nu s-ar fi împiedicat la Călărași ar mai fi avut acum doar un punct avans. Victoria Ştiinţei în fața liderului menține alb-albaştrii în plasa FCSB. În acest moment, CFR are trei puncte în fața FCSB, iar FCSB are două puncte în fața Craiovei. 47-44-42.

Calcule peste calcule. Totul pentru titlu. CFR e lider, dar nu pare prea deranjată de rezultatele mai puțin bune. FCSB câștigă, dar parcă nu ar vrea să treacă pe primul loc. Oltenia e dezamăgită că Universitatea a făcut doar egal în prima etapă, cu Viitorul, și nu a egalat-o la puncte pe FCSB. Dar nu FCSB e miza, ci locul 2 în sezonul regulat!

Tabela de marcaj FCSB Hermannstadt
Victorie importantă pentru FCSB cu Hermannstadt. Formația lui Mihai Teja s-a apropiat de CFR Cluj și a păstrat distanța de urmăritoarea Universitatea Craiova

FANATIK a aflat motivul ascuns pentru care poziția secundă în clasament a ajuns să fie văzută ca un Graal de cele trei echipe implicate în lupta la titlu. LPF a stabilit un nou țintar în acest sezon, iar “împerecherea” face ca locul 2 să aibă ultimul meci din sezon, pe teren propriu, cu locul 1! Un avantaj enorm! Practic, poate juca acasă meciul cu titlul pe masă! Condiția esențială este însă menținerea la un număr de puncte cât mai mic în sezonul regulat. Adică exact situația actuală!

Clasament Liga 1 Betano
Clasament Liga 1 Betano. CFR, FCSB și U Craiova sunt cele trei echipe cu pretenții la titlu

Cum ar arăta programul etapelor din play-off pentru CFR Cluj, FCSB și U Craiova cu clasamentul actual

Meciurile din play-off se anunță a fi foarte aprige, iar fiecare atuu în plus va conta enorm. Cum punctele din sezonul regulat se vor înjumătăți, este de așteptat ca între primele trei formații să fie o diferență foarte mică în ierarhie. În mod neașteptat, locul 2 va fi mai bun, în teorie, decât locul 1!

FANATIK vă prezintă programul etapelor din play-off pentru CFR Cluj, FCSB și U Craiova cu clasamentul actual. Formația patronată de Gigi Becali, cea care se află acum pe locul secund, ar urma să aibă un program în returul play-off-ului aproape ideal.

EtapaProgram locul 1
CFR Cluj 47pct
Program locul 2
FCSB 44pct
Program locul 3
U Craiova 42pct
1CFR - locul 6FCSB - locul 5 U Craiova - locul 4
2locul 5 - CFRlocul 4 - FCSBlocul 6 - U Craiova
3CFR - locul 4FCSB - U Craiova FCSB - U Craiova
4locul 3 - CFRFCSB - locul 6U Craiova - CFR
5CFR - FCSBCFR - FCSBlocul 5 - U Craiova
6locul 6 - CFRlocul 5 - FCSBlocul 4 - U Craiova
7CFR - locul 5FCSB - locul 4U Craiova - locul 6
8locul 4 - CFRU Craiova - FCSBU Craiova - FCSB
9CFR - U Craiovalocul 6 - FCSBCFR - U Craiova
10FCSB - CFRFCSB - CFRU Craiova - locul 5

Astfel, în etapa 6 ar evolua în deplasare la locul 5 din sezonul regulat, iar în etapa 7, acasă, cu locul 4. În etapa 8 vine singurul meci cu adevărat dificil din punct de vedere al programului: deplasare la locul 3, adică la Craiova. Apoi, urmează “cireașa” și “frișca”.

“Cireașa”. În penultima etapă, FCSB ar avea deplasare la locul 6 (experiența ultimilor ani a arătat că de regulă această echipă ajunge pe final de sezon fără obiectiv, nemotivată și devine victimă sigură). O mare problemă ar fi intrarea lui Dinamo în play-off, pentru că asta ar însemna un Derby de România pe terenul rivalei de moarte. Șansele ca acest lucru să se întâmple sunt însă minime.

Craiova CFR Cluj
Ştiinţa a învins campioana CFR Cluj în ultima etapă. 30 de mii de fani au făcut o atmosferă incendiară pe stadionul Ion Oblemenco

“Frișca”. Meciul cu CFR Cluj, care s-ar putea disputa cu titlul pe masă, pe propriul teren! Este marea găselniță a LPF, menită să mențină suspansul în Liga 1 Betano până la final. O “anomalie” care ar putea decide campioana României. Cât de important este acest avantaj? Este de ajuns să avem în vedere exemplul partidei dintre U Craiova și CFR Cluj. Oltenii, cu 30.000 de fani alături, acasă, au învins campioana cu 2-0.

Închide ×