Fotbal intern

CFR Cluj – Hermannstadt 1-0. Victorie chinuită a campioanei, în stilul Dan Petrescu. Vinicius și-a salvat din nou echipa. Video

13.09.2020 | 22:44
CFR Cluj  Hermannstadt 10 Victorie chinuita a campioanei in stilul Dan Petrescu Vinicius sia salvat din nou echipa Video
ADVERTISEMENT

Victorie chinuită a campioanei împotriva lui Hermannstadt, la limită, cu un gol marcat de Vinicius în urma unui corner, specialitatea casei. În ciuda prestației modeste, echipa lui Dan Petrescu și-a atins scopul și, grație celor 3 puncte obținute, a urcat pe locul 3 în clasament, având același număr de puncte cu primele două clasate.

Meciul a fost anost, cu puține faze de poartă, dominarea gazdelor fiind una sterilă. Dan Petrescu nu abdică de la stilul său, s-a retras în apărare după marcarea golului, dar acest lucru era să-l coste cele trei puncte, fiindcă sibienii au ratat o ocazie monumentală în prelungiri prin Fortes.

ADVERTISEMENT

Hermannstad venea în Gruia avînd o serie de 9 meciuri consecutive fără înfrângere, însă s-a văzut din start că nu-și propune mai mult de un 0-0. Nu a atacat mai deloc, s-a mulțumit să se apere aglomerat și doar cu mult noroc putea să scape fără gol primit. Ceea ce împotriva lui CFR Cluj e aproape imposibil, ținând cont de felul cum tratează campioana fazele fixe.

CFR Cluj – Hermannstadt 1-0 (Vinicius 66) – VEZI VIDEO

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Cestor, Camora – Itu (46 Păun), Bordeianu (88 Hoban), Djokovic – Rondon (88 Burcă), Debeljuh (74 Omrani), Costache (56 Petrila). Rezerve: Sandomierski, Ciobotariu, Burcă, Hoban, Petrila, Păun, Pereira, Omrani, Vojtus. Antrenor: Dan Petrescu
  • Hermannstadt: Figueiredo – Belu, Diarrasouba, Stoica, Opruț – Pires (80 Fortes), Dâlbea – P. Petrescu (65 Caiado), Sîntean (64 Dumitriu), Joalisson – Ad. Bălan (64 Karanovic). Rezerve: Pop, Caiado, Vodă, Buzan, Karanovic, Dumitru, Scarlatache, Mustivar, Fortes Moreira. Antrenor: Ruben Albes
ADVERTISEMENT

Min. 90+2: Oaspeții ratează o mare ocazie de a egala prin Fortes, dar șutul acestuia din 4 metri îl lovește în față pe Bălgrădean.

Min. 66: GOOOL CFR CLUJ! Corner pentru CFR Cluj și Vinicius reia cu capul imparabil, din interiorul careului mare. CFR Cluj – Hermannstadt 1-0.

ADVERTISEMENT

UPDATE 13 septembrie, ora 23:41 / „A fost un meci greu cu o echipă ambițioasă care joacă un fotbal bun de când și-a schimbat antrenoprul. Venim după o pauză în care nu ne-am pregătit împreună și asta s-a văzut. Golul a venit din fază fixă, specialitatea casei, dar am avut ocazii. Oricum noi mereu avem probeleme cu echipele care se apară aglomerat. Dacă ne vor reveni și jucătorii accidentați va urma o perioadă mai bună, mai ales că în Europa nu trebuie să jucăm cu U21. Fotbalul fără suporteri e urât. Puțini, mulți, câți vin, chiar dacă te înjură, sunt importanți”, a spus Mihai Bordeianu la finalul meciului.


UPDATE 13 septembrie, ora 23:33 / Paulo Vinicius a vorbit despre victoria echipei sale și a oferit un moment amuzant atunci când a vorbit despre golul marcat: „A fost un meci greu, dar ne bucurăm că am câștigat. Atunci când atacanții nu marchează, eu pot să ajut la cornere și la frichichi (loviturile libere). Lucrăm foarte mult fazele fixe la antrenament”.

ADVERTISEMENT

UPDATE 13 septembrie, ora 23:27 / „ Se putea mai mult. Cred că le-am dat prea multe șanse, prea multe cornere unde știam că sunt puternici. Trebuia să fim mai atenți la aceste faze, am jucat pe jocul lor. Sunt mulți jucători noi care nu au multe antrenamente, au nevoie de adaptare. Nu arătăm rău, dar nu obținem puncte”, a declarat jucătorul sibian Răzvan Dâlbea la finalul partidei de la Cluj.


Meciul CFR Cluj – Hermannstadt are loc duminică, 13 septembrie, cu începere de la ora 21:30, în Gruia, contând pentru etapa a 3-a din Casa Pariurilor Liga 1. Spre deosebire de FCSB şi Botoşani, care joacă săptămâna viitoare în turul 2 preliminar al Europa League, ardelenii se pot concentra sută la sută pe campionat, ei fiind deja în turul 3 preliminar.

CFR Cluj a obţinut doar patru puncte, pentru că după succesul de la Clinceni nu a reuşit să depăşească pe teren propriu o foarte bine organizată echipă Sepsi Sfântu Gheorghe, meci în care Ciprian Deac a ratat din nou de la 11 metri, aşa cum făcuse şi cu Dinamo Zagreb.

Hermannstadt are două remize, un egal la Bucureşti cu Dinamo şi un altul, cu final dramatic, acasă cu Clinceni, pentru că după ce sibienii au punctat aproape de final, la ultima fază ilfovenii au reuşit miraculoasa remiză.

CFR Cluj – Hermanstadt Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida CFR Cluj – Hermannstadt se joacă duminică, 13 septembrie, de la ora 21:30, pe stadionul dr Constantin Rădulescu, în cadrul etapei a 3-a din Liga 1. Meciul poate fi vizionat pe micile ecrane pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Tripla campioană din ultimii ani a României dă senzaţia că nu mai este acea echipă puternică de până acum. Nici nu a reuşit să facă prea multe achiziţii, transferând în atac pe croatul Debuljah chiar de la Sibiu şi de la Clinceni pe slovacul Vojtus.

CFR Cluj pare a avea un moment de degringoladă

Incredibila eliminare în turul 2 al Champions League în faţa croaţilor de la Dinamo Zagreb, la lovituri de departajare, pare a avea în continuare urme pentru moralul jucătorilor, evoluţia lor din meciul cu Sepsi fiind una deloc consistentă.

A plecat portarul Arlauskis, dar înlocuitorul său, Bălgrădean, nu a fost deocamdată cu mult sub valoarea lituanianului, având câteva intervenţii bune cu Zagreb şi cu Sepsi.

Sibiul l-a dat la Cluj pe golgeterul Debeljuh pe o sumă modică

Sibiul a rămas cu antrenorul Ruben Albes şi nu arată rău, putând spera chiar ca sezonul acesta să se bată pentru a intra în primele şase locuri, în play-off. Vânzarea golgheterului croat Debeljuh chiar la Cluj pentru 250.000 de euro a fost se pare compensată de venirea puternicului portughez Fabio Fortes, care a şi marcat cu Clinceni.

Pentru bookmakeri, CFR e clar solist la acest meci, primind cota de 1,55 la victorie. Judecând normal, acesta ar trebui să fie deznodământul partidei, chiar dacă trupa lui Dan Petrescu nu trebuie să se aştepte la prea multă politeţe din partea oaspeţilor, care au cotă de 8,50 pentru o mare surrpriză şi 1,75 ca să marcheze un gol.

ADVERTISEMENT