Fotbal intern

CFR Cluj îl vrea pe Florentin Matei! Gigi Becali îi va rezilia contractul mijlocașului dorit și de Dinamo. EXCLUSIV

18.05.2019 | 19:23
CFR Cluj il vrea pe Florentin Matei Gigi Becali ii va rezilia contractul mijlocasului dorit si de Dinamo EXCLUSIV
CFR Cluj îl vrea pe Florentin Matei. Mijlocașul este pe lista neagră a lui Gigi Becali, după jumătate de an la echipă. Sursa foto: Sportpictures.eu

Fotbaliștii care nu sunt buni pentru Gigi Becali sunt considerați ideali de campioana României. După interesul arătat pentru Adrian Stoian, un alt “renegat” de la FCSB a intrat în atenția ardelenilor. CFR Cluj îl vrea pe Florentin Matei. Patronul roș-albaștrilor are de gând să îi rezilieze contractul în perioada următoare.

CFR Cluj îl vrea pe Florentin Matei! Oficialii campioanei l-au căutat

Dan Petrescu nu are prea mult timp pentru a-și construi lotul cu care să încerce accederea în grupele cupelor europene. Cum și bugetul de achiziții este redus, Petrescu se va axa pe fotbaliști liberi de contract. Unul dintre cei doriți este Adrian Stoian, care a refuzat să joace în partida cu Sepsi. Pe lângă Stoian, CFR a pus ochii pe un alt jucător aflat în dizgrația lui Gigi Becali.

FANATIK a aflat că Florentin Matei este dorit de campioana României, iar oficialii ardelenilor s-au mișcat deja în acet sens. Ei l-au contactat pe Matei în încercarea de a afla disponibilitatea acestuia, dar și situația lui contractuală. Becali are în plan despărțirea de mijlocaș, care va cere o sumă compensatorie. Discuțiile în acest sens se vor purta în perioada imediat următoare. Există 5 la sută șanse ca fotbalistul să rămână la FCSB, dacă viitorul antrenor va cere acest lucru în mod special.

Nuno Rocha,Florentin Matei si Ivan Martic in meciul de fotbal dintre FCSB si Unversitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 24 februarie 2019. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Florentin Matei va pleca de la FCSB dacă viitorul antrenor nu va face o minune cu Gigi Becali. Matei a avut puține șanse să demonstreze ce poate, iar una dintre acestea a fost în partida FCSB – Craiova. Sursa foto: Sportpictures.eu

Mircea Rednic trage să îl aducă la Dinamo

CFR Cluj a început tatonările pentru Florentin Matei, dar ardelenii vor trebui să se lupte cu Dinamo București. FANATIK a scris despre interesul pe care formația din Ștefan cel Mare îl are în legătură cu Matei, în condițiile în care sezonul viitor vine cu obiective mărețe pentru “câini”. În trecut, mijlocașul a mai fost în probe la gruparea alb-roșie.

Mircea Rednic a confirmat că și-l dorește pe talentatul mijlocaș, în ciuda perioadei slabe prin care a trecut la FCSB. “Mi l-aș dori pe Florin Matei dacă ar pleca gratis de la FCSB. Chiar i-am transmis un mesaj. Cred că era vărul sau fratele lui într-o benzinărie. Și-ar dori să plece și ar vrea să vină la Dinamo. Nu am zis ‘Nu!’ pentru că îl știu. Dar doar dacă vine gratis, Acolo e și presiune mare (n.r. la FCSB), nu au răbdare”, a declarat Mircea Rednic.

Salariul, o problemă pentru Gigi Becali

În momentul în care a semnat cu FCSB, Florentin Matei se anunța a fi unul dintre preferații lui Gigi Becali. “Eu cred că am dat lovitura, şi o să vedeţi dacă mă pricep la fotbal, cu Matei. El e fotbalist de mare clasă. Când începi să faci formaţia, pune-i prima dată pe Matei şi pe Man şi după pune-i pe ceilalţi. Îl scrii pe Matei pe listă şi dupa pui ce vrei tu! Asta o să fie echipa Steaua de acum încolo! Ăsta e ordinul meu, scrie-l pe Matei pe tablă”, afirma Becali.

După două, trei meciuri jucate în tricoul roș-albastru, finanțatorul a pus tunurile pe Matei și a dat ordin să fie trecut pe linie moartă, alături de Adrian Stoian și Raul Rusescu. Toți trei aveau, coincidență sau nu, cele mai mari salarii de la echipă: Stoian – 30 de mii de euro pe lună, Rusescu – 25 de mii de euro pe lună, iar Matei – 20 de mii de euro pe lună. Patronul a considerat că ei nu merită atâția bani și a decis să îi îndepărteze. Interesant este că Matei refuzase, înainte de revenirea în România, un contract beton de la Ferencvaros, care îi făcuse o ofertă concretă de 40 de mii de euro pe lună!

“Matei şi Stoian, la vară, salut şi la revedere. Păi ce să fac? Dacă nu prind nici banca de rezerve? Ce să facă Matei? Să stea degeaba la Steaua? Stoian să stea degeaba la Steaua? Pe Stoian, am vorbit cu impresarul, Matei a auzit acum. Îi dau gratis pe Stoian și pe Matei, că i-am luat gratis” – Gigi Becali

  • 6 meciuri a jucat Florentin Matei pentru FCSB de la revenirea sa în 2019
  • 20 de mii de euro pe lună e salariul pe care Florentin Matei îl are la FCSB
  • 1 milion de euro este cota lui Florentin Matei, conform Transfermarkt