Fotbal intern

CFR Cluj, în ceață. Notele unei înfrângeri previzibile. De unde nu e, nici Dan Petrescu nu poate cere

27.11.2020 | 00:27
CFR Cluj in ceata Notele unei infrangeri previzibile De unde nu e nici Dan Petrescu nu poate cere
ADVERTISEMENT

Cu destule absențe cauzate de coronavirus și accidentări, CFR Cluj n-a reușit să evite o înfrângere previzibilă, Dan Petrescu nefiind un vrăjitor care să compenseze diferența clară de valoare cu o baghetă magică.

Roma veni, vidi, vici. A fost îngrozitor de pragmatică, n-a forțat mai mult decât a fost nevoie pentru o victorie logică, chiar „umbrită” de un gol dintr-un autogol și un penalty văzut doar de arbitrul austriac „nu știu cum îi zice”…

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a pornit în forță grupa și a ajuns cu cuțitul la os după „dubla” cu Roma (0-7 la general), fiind acum obligată să câștige ultimele două meciuri ca să „prindă” primăvara europeană. Hai să fim serioși și să ne vedem lungul… valorii!

CFR Cluj, în ceață. Notele unei înfrângeri previzibile. De unde nu e, nici Dan Petrescu nu poate cere

Cristian Bălgrădean 6 – a scos șutul lui Mayoral (32), statuie la gol (49), reflex la șutul lui Mayoral din 6 m (62), a respins șutul lui Mkhitaryan la faza penalty-ului care n-a fost (65), chiar n-a avut ce face mai mult decât a făcut.

ADVERTISEMENT

Mateo Susic 5 – a greșit la ieșirile la offside, s-a grăbit mereu în atac, s-a zbătut cam ca peștele pe uscat, fără nicio realizare concretă.

Cristi Manea 6 – deși folosit, de nevoie, pe un post neobișnuit pentru el, fundaș central, a fost sigur pe respingeri, intervenție salvatoare la Bruno Peres (56), dar aport ofensiv modest.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă 6 – a avut mult de muncă, a respins toate centrările pe centrul careului, a dominat aerian zona, dar a greșit ca plasament la faza în care s-a acordat eronat penalty-ul din care s-a făcut 0-2.

Camora 6 – în nota obișnuită, sigur și exact în intervenții, a încercat să fie omul în plus pe faza de atac, dar centrările sale bune n-au avut corespondent la capătul celălalt.

ADVERTISEMENT

Damjan Djokovic 5 – arțăgos ca de obicei, a băgat piciorul la orice duel, dar s-a văzut mult mai puțin pe faza de atac, cum face de obicei, parcă a fost preocupat mai mult să taie atacurile adverse și nu i-a prea reușit nici asta, evoluție ștearsă.

Cătălin Itu 4 – depășit constant de orice adversar, modest pe faza de atac, a fost „la număr” și atât.

Adrian Păun 5 – a recuperat destule mingi, dar n-a știut ce să facă cu ele, n-a mai avut tupeul obișnuit, n-a mai forțat duelurile „unu la unu” din care scoate de obicei lovituri libere din preajma careului advers

Mario Rondon 5 – efort generos, dar realizări modeste, a încercat să fie mai mult „servant” decât marcator, în nota echipei inferioare, care „a vrut, dar n-a putut”.

Gabriel Debeljuh 4 – ratare mare la singura ocazie din prima repriză (26), „contribuție” decisivă la autogolul de 0-1 (49) și în rest nimic.

Michael Pereira 5 – efort mare, a fost mereu un fundaș stânga mult mai bun decât aripă stânga, a pierdut majoritatea mingilor pe faza de atac.

Dan Petrescu 5 – a „așezat” pe teren o improvizație de echipă, destul de elastică, cu presing avansat în debuturile de reprize, „stins” prea repede însă, o formulă ofensivă, 4-2-3-1, transformată pe atacul Romei în 6-3-1, cu Pereira și Rondon fundași laterali, cu ieșiri în general bune la offside, dar diferența de valoare a fost prea mare ca să facă minuni.

Au intrat pe parcursul meciului

Alex Chipiciu (min. 51, în locul lui Itu) 5 – folosit în fața apărării, nu s-a simțit în postul său și n-a „închis” sau recuperat mai nimic, a avut o singură acțiune reușită abia în al treilea minut al prelungirilor.

Nicolae Cârnat (min. 71, în locul lui Păun) 4 – a intrat, dar n-a jucat.

Jakub Vojtus (min. 71, în locul lui Debeljuh) 4 – l-a încurcat mingea de câte ori a ajuns la el.

  • 64%-36% a fost raportul posesiei în favoare echipei italiene
  • 5-3 a fost scorul șuturilor pe poartă în favoarea lui AS Roma
  • 5-2 a fost scorul șuturilor pe lângă poartă în favoarea lui CFR Cluj
ADVERTISEMENT