Fotbal intern

CFR Cluj, în insolvenţă! Depunctaţi pentru 30 de minute de întîrziere!

Update ora 15:40. Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, sindicatul fotbaliştilor din Liga 1, a explicat motivul care a dus la suspendarea ardelenilor, în ciuda faptului că aceştia au reuşit să...
04.02.2015 | 14:40
CFR Cluj in insolventa Depunctati pentru 30 de minute de intirziere
ADVERTISEMENT

Update ora 15:40. Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, sindicatul fotbaliştilor din Liga 1, a explicat motivul care a dus la suspendarea ardelenilor, în ciuda faptului că aceştia au reuşit să obţină intrarea clubului în insolvenţă. “Cei de la CFR Cluj au venit la ora 12:30 cu o hîrtie care dovedea intrarea clubului în insolvenţă. Dar era prea tîrziu pentru a scăpa de depunctare, decizie care a intrat în vigoare de la ora 12:00. Astfel, clubul a pierdut 24 de puncte”, a explicat Hulubei pentru FANATIK.RO.

Emilian Hulubei a explicat că AFAN se va lupta pentru ca jucătorii să-şi recupereze integral sumele restante: “Jucătorii trebuie să se înscrie acum la masa credală şi să aştepte planul de reorganizare. În funcţie de acest plan, se va decide în cît timp îşi vor recupera jucătorii banii. Vom cere recuperarea sumei integrale, nu se mai poate întîmpla ce a fost în cazul Rapidului. Giuleştenii au fost avantajaţi de legea veche, dar conform noilor reglementări suma trebuie plătită integral”, a mai spus Hulubei pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost penalizată, în cele din urmă, cu 24 de puncte, de comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal, asfel că trece pe ultimul loc în clasament.

Iată cum arată acum clasamentul Ligii 1:

1. Steaua 43p

2. Petrolul 33

3. Astra 30

4. ASA Tg Mureş 30

5. CSU Craiova 29

6. FC Botoşani 27

7. Dinamo 26

8. Viitorul 21

9. FC Braşov 19

10. U Cluj 18

11. Pandurii 18

12. Gaz Metan 18

13. Chiajna 17

14. Ceahlăul 14

15. CSMS Iaşi 12

16. Oţelul 12

17. Rapid 11

18. CFR Cluj 10

Clubul feroviar poate face recurs şi apoi se poate adresa la TAS pentru a anula decizia de depunctare. 

ADVERTISEMENT

Tribunalul Cluj a admis astăzi cererea de intrare în insolvenţă a clubului CFR Cluj şi urmează să desemneze un administrator judiciar care să controleze situaţia financiară a societăţii. Judecătoarea stabilită iniţial pentru a instrumenta acest caz a decis să se abţină, astfel că a fost ales un nou complet de judecată. Oficialii lui CFR Cluj au cerut urgentarea discuţiilor, iar în această după-amiază s-a decis începerea procedurii de insolvenţă.

Mariu Felgueiras, transferat în această iarnă la Konyaspor, şi-a exprimat regretul pentru situaţia în care a ajuns clubul. “Sînt foarte trist pentru ce s-a întîmplat, dar sînt sigur că se va descurca într-un fel. Am lăsat acolo prieteni foarte buni, dar mergem mai departe. Eu m-am înţeles cu ei, nu mai am nimic de luat, acum vreau să mă uit în faţă. Cei de la CFR Cluj nu mi-au pus probleme să plec şi de asta nu am insistat nici eu pentru bani. Nu-mi dau seama cum echipa a rezistat pe locul doi, e ceva incredibil. Eu nu am primit nici un ban în acest sezon. Este şi meritul lui Miriuţă, a ţinut echipa acolo sus. E mare păcat că se întîmplă asta”, a spus Mario Felgueiras la Dolce Sport.

ADVERTISEMENT

Liviu Ganea, jucător împrumutat de CFR Cluj la FC Braşov a atacat vehement conducerea fostei campioane: “Mă deranjează modul în care am fost trataţi, Domnul Iuliu Mureşan ne-a trimis o scrisoare frumos ambalată în care ne zicea să avem răbdare două săptămîni. De fapt ei voiau să intre în insolvenţă. Voi da clubul în judecată în penal. Cu ajutorul comisiilor ei nu au fost depunctaţi, i-au păsuit mereu şi i-au lăsat să ajungă aici. Jucătorii în România sînt sclavi. De la Dinamo aveam de recuperat în jur de 20.000 de dolari. Clubul mi-a spus atunci să mai renunţ la bani, am zis să iau măcat jumătate din bani. Mi s-a dat o hîrtie, Dinamo nu mi-a pus banii. Am ajuns la judecată la LPF. Pînă la urmă mi s-a spus că nu am nimic de luat pentru că preşedintele acelei comisii era un fost angajat al domnului Badea. Eu am cerut insolvenţa clubului Dinamo la Tribunal şi aşa mi-am recuperat banii, toţi cei 20.000 de euro. Nu trebuie să mai ai încredere în nimic în ţara asta. Vom formula plîngeri în legătură cu activitatea membrilor de comisii de la disciplină. Eu sînt jucător la CFR, împrumutat pînă la vară. Voi cere falimentul clubului dacă nu mi se vor da banii. Eu aş fi avut de luat 100.000 de euro pînă la vară, acum nu îi mai iau”, a spus Liviu Ganea la Dolce Sport.

Actualmente la Concordia Chiajna, Vasile Maftei este deja resemnat în privinţa obţinerii sumelor restante: “Nici nu îmi mai iau banii, îi trec la pierderi. Nu mai am cuvinte. Ştiam că se va ajunge aici. S-a mers prea departe cu aceste comisii, sînt scîrbit. Voi face orice pentru că am fost minţiţi”

ADVERTISEMENT