Fotbal intern

CFR Cluj l-a împrumutat pe Andrei Radu la Dunărea Călărași! Campionii și-a stabilit amicalele din Turcia

10.01.2019 | 16:52

Liderul Ligii 1 Betano, CFR Cluj, a anunțat joi că l-a împrumutat până la finalul sezonului pe fundașul Andrei Radu la formația Dunărea Călărași. Totodată, ardelenii și-au stabilit patru meciuri amicale în stagiul de pregătire pe care îl vor face în Turcia, în perioada 12-26 ianuarie.

Astfel, CFR Cluj va juca în cantonamentul de la Belek cu FC Vorskla Poltava din Ucraina în 16 ianuarie, cu FC Zurich din Elveția în 18 ianuarie, cu Ludogoreţ Razgrad din Bulgaria în 22 ianuarie și cu AS Trencin din Slovacia în 25 ianuarie.

Antonio Conceicao la primul antrenament susținut de CFR Cluj în 2019
Antonio Conceicao la primul antrenament susținut de CFR Cluj în 2019

CFR Cluj l-a împrumutat pe Andrei Radu la Dunărea Călărași

Fundașul stânga Andrei Radu, în vârstă de 22 de ani, a fost adus la CFR Cluj în vara anului 2018, dar nu a putut să-l scoată dintre titulari pe căpitanul Mario Camora și acum a fost împrumutat până la finalul sezonului la Dunărea Călărași. Internaționalul romîn de tineret a jucat un singur meci la CFR Cluj, în remiza 0-0 cu Gaz Metan Mediaș, din etapa a șasea din Liga 1 Betano.

Andrei Radu și-a făcut junioratul la FCSB, dar apoi a trecut la Dinamo București unde a jucat mai întâi la echipa a doua a clubului. În cei patru ani petrecuți în ”Groapă”, fundașul a prins un singur meci la echipa mare și a mai fost împrumutat la formațiile Academica Argeș și ACS Berceni. În vara anului 2016, el a fost cedat la gruparea cipriotă Aris Limassol, de unde a fost achiziționat de CFR Cluj.

Dunărea Călărași a făcut câteva mutări spectaculoase în această iarnă aducându-i pe Daniel Benzar și pe Ianis Stoica de la FCSB, ambii sub formă de împrumut. De asemenea, Dan Alexa l-a adus în poartă pe moldoveanul Nicolae Calancea, de la U Craiova, pe mijlocașul irlandez Conor Henderson, fost junior al celor de la Arsenal Londra și pe fostul fundaș al lui Dinamo București și Atalanta Bergamo, Constantin Nica, și pe atacantul belgian Etienne Mukanya. În schimb, călărășenii au renunțat la aducerea portughezului Vitor Hugo Gomes Passo, poreclit Pele, din cauza unor probleme medicale.