Fotbal intern

CFR Cluj şi-a luat portar de la Lazio Roma. A semnat pe cinci ani. Foto

06.01.2019 | 14:50
CFR Cluj sia luat portar de la Lazio Roma A semnat pe cinci ani Foto

CFR Cluj a ajuns la un acord cu Ionuţ Rus, portarul în vârstă de 18 ani care se afla la finalul contractului cu Lazio Roma, echipă la care evoluează şi românul Ştefan Radu, iar anunţul a fost făcut de Cătălin Sărmăşan, impresarul goalkeeperului.

CFR Cluj a început să facă primele mişcări pe piaţa transferurilor, iar oficialii campioanei României s-au orientat către un jucător care poate să fie folosit pentru a acoperi şi regula U21 impusă de FRF (Federaţia Română de Fotbal).

CFR Cluj l-a transferat pe Ionuţ Rus, portar care s-a aflat sub contract cu Lazio Roma

“După trei ani petrecuţi în fotbalul italian, Ionuţ Rus a ales campioana României, CFR Cluj. Aflat la finalul înţelegerii cu Lazio Roma, portarul de 18 ani a semnat un contract valabil pe 5 ani cu gruparea clujeană. Mult succes, Ionuţ!”, este mesajul postat de Cătălin Sărmăşan, impresarul lui Ionuţ Rus.

Ionuţ Rus în momentul în care a semnat contractul cu CFR Cluj

Ionuţ Rus a ajuns la Lazio Roma în ianuarie 2016, după ce gruparea din Serie A l-a achiziţionat de la LPS Banatul cu suma de 40.000 de euro. Goalkeeperul în vârstă de 18 ani a avut contract cu formaţia din Italia până pe 1 iulie 2019, dar CFR Cluj s-a mişcat rapid şi l-a adus în Gruia.

Pentru Lazio Primavera a jucat în 16 meciuri, iar pentru echipa U17 a bifat 8 prezenţe. Ionuţ Rus a fost selecţionat şi în loturile României U16 şi U18.

  • “M-am adaptat foarte bine aici, pentru că am învăţat relativ repede limba italiană. M-au ajutat şi cei de aici, membrii staff-ului şi băieţii. În plus, am avut un ajutor important venit din partea lui Ştefan Radu, care m-a făcut să nu mă simt singur printre străini. El este un nume important aici şi îi mulţumesc pentru tot sprijinul de până acum”, a spus Rus.